Reference

KAKO OGREVA VODO PIVOVARNA BREZ VISOKIH STROŠKOV

Sanitarna toplotna črpalka KRONOTERM jih je prepričala predvsem s svojim inovativnim vidikom, še dodaten plus pa je bila opcija internetnega dostopa do prav vseh naprav in storitev, saj so s tem omogočeni hitrejši in bolj optimalni delovni pogoji
omniaboutsotry-1201x800

Ogrevanje sanitarne vode je eden izmed večjih stroškov v vsakem podjetju oziroma poslovnem objektu. Večina se pogosto srečuje z mislijo, kako do zadostne količine tople vode, po ugodni ceni, ne le v obdobju kurilne sezone, temveč tudi v toplejši polovici leta. Podjetja, tako večja kot tudi manjša, so lahko energetsko izredno potratni objekti. Skozi celo leto je potrebno v njihovih objektih zagotoviti zadostno količino tople sanitarne vode tako za obratovanje kot za zaposlene, ali kot v našem primeru, za končni izdelek.

 

Kot mnoga slovenska in tuja podjetja do zdaj, se je tudi podjetje Omnivar Brewery leta 2019 spopadlo s podobno problematiko, in sicer kateri način ogrevanja sanitarne vode je najprimernejši za njihovo pivovarno, ki dnevno potrebuje ogromno količino tople vode za pripravo piva, pri tem pa ne bodo nastali enormni stroški, hkrati pa bo sistem učinkovit in enostaven za uporabo. Si predstavljate, da bi v njihovi dejavnosti zmanjkalo tople vode, ki je ključna za pripravo pivo v vseh fazah nastanka?

 

Na ogledu pivovarne smo se pogovarjali z Gašperjem, ki nam je zaupal, da so se na začetku, ko so pivovarno gradili, odločali med dvema ogrevalnima načinoma, na koncu pa izbrali sanitarno toplotno črpalko. Kaj jih je prepričalo?

 

»Sanitarna toplotna črpalka KRONOTERM nas je prepričala predvsem s svojim inovativnim vidikom, še dodaten plus pa je bila opcija internetnega dostopa do prav vseh naprav in storitev, saj so s tem omogočeni hitrejši in bolj optimalni delovni pogoji«.

 

Ker pa inovativnost in dostopnost nista vedno ključni za odločitev v večjo investicijo podjetja, nas je zanimalo, po kakšnih kriterijih so izbirali sanitarno toplotno črpalko in, kako je do sedaj zadovoljila potrebe podjetja.

 

»V našem podjetju smo lani (tj. 2021) v povprečju porabili, kar 150.000 litrov vode, iz česar lahko sklepate, da smo potrebovali napravo, ki bo ogrela ogromno količino vode. Za trenutne razmere podjetja imamo nameščeni 2 toplotni črpalki S-Max. Lahko povem, da je do današnjega dne črpalka izpolnila vsa naša pričakovanja in, da smo z delovanjem izredno zadovoljni.«

IMG_7274-scaled
Artboard 10

Poleg svoje učinkovitosti, tehnične in estetske dovršenosti, bi izpostavili tudi izredno tiho delovanje sanitarne toplotne črpalke KRONOTERM. Intervju smo lahko z Gašperjem opravili kar v prostoru, kjer je naprava nameščena. In to nemoteno.

 

Posebnost sanitarnih toplotnih črpalk KRONOTERM, je aplikacija CLOUD.KRONOTERM, preko katere lahko uporabniki svoje toplotne črpalke upravljajo tudi na daljavo. Upravljanje lahko poteka iz domačega naslonjača ali pa kar iz počitniškega oddiha. Aplikacija je lahko nameščena na računalniku ali pa kar na uporabnikovem pametnem telefonu in tudi sama uporaba je nadvse enostavna.

 

Gašper nam je glede uporabe aplikacije povedal: »Z aplikacijo smo seznanjeni in se z uporabo srečujemo skoraj dnevno, predvsem pred kakšno kuho, saj nam aplikacija omogoča, da lahko nastavimo hitrejše segrevanje vode.«

 

Glede nato, da je poraba tople sanitarne vode v pivovarni velika, ni bilo dileme, kateri tip sanitarne toplotne črpalke ponuditi. Sanitarna toplotna črpalka S-Max je visoko učinkovita in primerna za pripravo večje količine tople sanitarne vode. Lastnosti črpalke lahko preverite tukaj.

 

Podjetje Omnivar Brewery, je eno izmed mnogih podjetji, kateremu je sanitarna toplotna črpalka KRONOTERM olajšala marsikatero delo ter pomagala rešiti probleme z ogrevanjem ogromne količine sanitarne vode za opravljanje dejavnosti ter nastanek končnega produkta- piva.

 

Sanitarne toplotne črpalke imajo številne prednosti, kot so nižji stroški, dolga življenjska doba, enostavna namestitev in udobje. Uporaba sanitarnih toplotnih črpalk je tako pametna izbira za tiste, ki iščete učinkovito in trajnostno rešitev za ogrevanje vode. Če jo tudi vi potrebujete za vaše podjetje, nas kontaktirajte na info@kronoterm.com ali na 03 703 16 20.

 


Oznake: , , , , ,

PREBERITE TUDI