PRIMER IZ PRAKSE: Poleg visokih stroškov, je zginil tudi strah, da bi zmanjkalo tople vode

Kamp se nahaja na levem bregu prelepe reke Savinje v Savinjski dolini. Zaradi svoje lege je kamp tudi pravi raj za ljubitelje smučanja, obratuje namreč celo leto. V zadnjih letih je kamp doživel pomembno razširitev, dodali so popolnoma nove družinske kopalnice. Gostje bodo tako vedno imeli dostop do lepo vzdrževanih ogrevanih sanitarij in dovolj tople vode tudi v najhladnejših zimskih mesecih.

 

 

Z letno porabo vode, ki znaša kar 1.200.000 litrov in uporabo tradicionalnega kotlovniškega sistema, je letni strošek leta 2011 starega sistema ogrevanja nanesel 11.800 EUR. Kamp je potreboval bolj učinkovito in stroškovno ugodno rešitev s katero bi si zmanjšali stroške in povečali učinkovitost. Po temeljitem pregledu in glede na potrebe kampa, kjer je poraba vode 3370 l na dan, smo v kamp namestili dve zmogljivi 450-litrski sanitarni toplotni črpalki S-Max. V primeru, če bi se izkazala potreba po dodatnih enotah, se lahko le-te v kaskado povežejo kadarkoli. Z našim sistemom, lahko tako zagotovimo neomejeno količino tople vode.

 

Rezultati ogrevanja s KRONOTERM sanitarnimi toplotnimi črpalkami so osupljivi, saj so stroške ogrevanja sanitarne vode v kampu zmanjšali za neverjetnih 75 %. Skupni strošek tako leta 2012 znaša le še 2.900 EUR na leto, kar je četrtina prejšnjega letnega zneska. Poleg visokih stroškov, je zginil tudi strah, da bi zmanjkalo tople vode.

 

Za dodatno optimizacijo stroškov lahko toplotne črpalke upravljate preko Cloud.KRONOTERM aplikacije, kjer se lahko urniki enostavno prilagodijo glede na visoko spremenljivo dnevno frekvenco uporabe tople vode.

 

 

 

 

ŠE NISTE PREPRIČANI, ZAKAJ JE IZBIRA TOPLOTNE ČRPALKE PRAVA IZBIRA?

KAJ MORATE VEDETI PRED NAKUPOM?

KATERO  SANITARNO TOPLOTNO ČRPALKO IZBRATI?

 

Zanimive povezave:

 

Želite tudi vi prihraniti z ogrevanjem sanitarne vode v vašem poslovnem objektu ali pa morda doma? Potrebujete brezskrben sistem ogrevanja z velikimi prihranki? Preverite našo ponudbo tukaj ali pa nas pokličite na 080 23 22.