Hranilniki tople sanitarne vode

Hranilniki tople sanitarne vode

Različni volumni za različne potrebe

Ko gre za segrevanje sanitarne vode, je ključnega pomena, da imate ustrezen hranilnik tople sanitarne vode, saj zagotavlja stalno razpoložljivost tople vode, uravnava nihanje porabe, povečuje energetsko učinkovitost in omogoča uporabo različnih virov ogrevanja, kar vse skupaj prispeva k bolj učinkovitemu in udobnemu ogrevanju sanitarne vode v gospodinjstvu.

Večja energetska učinkovitost

Zalogovniki ogrevalne vode lahko optimizirajo delovanje sistema, zmanjšujejo obremenitve toplotne črpalke ter omogočajo boljšo izrabo razpoložljive energije.

Naša ponudba vključuje različne hranilnike tople sanitarne vode, ki so namenjeni za ogrevalne sisteme s toplotno črpalko ter ostale ogrevalne sisteme. Na voljo so hranilniki različnih volumnov, od 130 do 5000 litrov, s prilagojenimi površinami toplotnih izmenjevalcev.

Vsi izdelki so izolirani s trdo PU izolacijo debeline 50 mm pri volumnih do 500 litrov. Za večje zalogovnike, ki presegajo 500 litrov, pa uporabljamo posebno mehko izolacijo imenovano ECO SKIN – 2, ki ima kar 36% boljšo izolativnost kot klasična mehka izolacija.

Vsi hranilniki tople sanitarne vode KRONOTERM se uvrščajo v energijski razred C.

BO-WPS 304-TT_1
zalogovnik

Ko gre za segrevanje sanitarne vode, je ključnega pomena, da imate ustrezen hranilnik tople sanitarne vode. Priporočamo izbiro hranilnika z volumnom 300 litrov ali več. Pomembno je tudi, da ima hranilnik vgrajen dovolj velik cevni toplotni izmenjevalec, ki meri 2,5 m2 ali več (ali 0,23 m2 na kilovat grelne moči toplotne črpalke). To omogoča, da toplotna črpalka prenese vso svojo moč na sanitarno vodo in jo segreje na zadostno visoko temperaturo.

 

Če uporabljate sistem s toplotno črpalko, posebej priporočamo naše hranilnike tople sanitarne vode tipa HRS, vendar pa imamo na voljo tudi hranilnike večjih volumnov, ki ustrezajo različnim potrebam.