Znanje

POZIMI OGREVA, POLETI HLADI

Ste vedeli, da lahko toplotna črpalka poleg ogrevanja prostorov ter segrevanja sanitarne vode vaš dom tudi prijetno hladi?
close-up-woman-sitting-near-heater

Poletja so vse bolj vroča in poletne temperature iz leta v leto podirajo rekorde. Ne zgolj v mestih in ob morju, ampak tudi v višje ležečih območjih. Domovi postajajo vse večji in bolj odprtega tipa, moderna arhitektura pa z obilico steklenih površin na objektih predstavlja izziv v smislu senčenja in hlajenja. V poslovnih objektih lahko vročina in topel zrak na primer negativno vplivata celo na produktivnost zaposlenih. Potreba po hlajenju objektov je tako postala pomembnejša kot kadarkoli prej.

PRIJETNO BIVANJE BREZ NADLEŽNEGA PIHANJA

Običajno hiše ohlajajo klimatske naprave, ki nekako iznakazijo oziroma predrugačijo arhitekturo in stil prostora in objekta. Nihče ne želi imeti v stanovanju ali na hiši polno motečih, četudi funkcionalnih, naprav, ki bodejo v oči. Umestitev klimatske naprave je mnogokrat zahtevna, saj je njena prava pozicija izjemno pomembna. Ne more se je namreč namestiti kjerkoli v prostoru. V primerjavi s klimatskimi napravami in drugimi konvencionalnimi načini hlajenja toplotne črpalke poskrbijo za enakomerno in učinkovito hlajenje skozi ves dan. Poskrbijo za konstantno temperaturo kot tudi za enakomerno ohlajenost vseh prostorov doma. Brez velikih posegov v arhitekturo zgradbe. Klimatska naprava sicer resda omogoča hitrejše ohlajanje, vendar je za zdravje ljudi, še posebno tistih, ki so bolj občutljivi na prehlad, manj primerna. Hladno pihanje iz klimatske naprave povečuje tudi možnost nastanka bolečin v mišicah in sklepih.

Referenca_Stravs_019

POPOLN SISTEM ZA OGREVANJE IN HLAJENJE

KRONOTERM toplotne črpalke imajo razvit popoln sistem za ogrevanje objekta v zimskem času in hlajenje v poletnih mesecih. Zagotavljajo hlajenje na aktiven način ali pasiven način. Aktiven način hlajenja omogočajo reverzibilne toplotne črpalke, kjer pri hlajenju deluje kompresor črpalke. Pri toplotni črpalki zemlja/voda in voda/voda, kjer pri hlajenju delujejo samo primarne črpalke, pa govorimo o pasivnem hlajenju. Prenos hladu v prostore lahko izvedemo z dinamičnim hlajenjem (konvektorji) ali z mirnim hlajenjem (talno ali stensko hlajenje).

 

Najučinkovitejši in tudi najugodnejši ogrevalno-hladilni sistemi so reverzibilne toplotne črpalke zrak/voda. Pozimi omogočajo ekonomično ogrevanje prostorov in sanitarne vode, poleti pa hlajenje prostorov in ogrevanje sanitarne vode. Posebne izvedbe naših naprav omogočajo v režimu hlajenja tudi izkoriščanje odpadne toplote hlajenja za segrevanje sanitarne vode ali bazena (posebne komercialne rešitve za večje objekte). Toplotne črpalke zrak/voda KRONOTERM imajo že serijsko vgrajeno možnost tako ogrevanja kot hlajenja prostorov. Konstanten razvoj, testiranja, uporaba najboljših materialov itd. zagotavljajo, da so naše črpalke med najboljšimi v Evropi že vrsto let. 

 

Z izbiro dobrega in kakovostnega ogrevanja lahko vaš dom hladite brez nakupa naprave za hlajenje ter posledično dodatnih stroškov. Z našo toplotno črpalko rešite tako vprašanje ogrevanja in segrevanja sanitarne vode kot tudi hlajenja. Tri muhe na en mah!

UPRAVLJANJE HLAJENJA NA DALJAVO

Prijetna bivalna temperatura znaša nekje okrog 22 °C. Če nimate sistema hlajenja, se poleti le-ta bistveno dvigne in zna presegati tudi 30 °C. Slednje se velikokrat pripeti med počitnicami, ko vas ni doma in so prostori po več dni ali tednov zaprti in neprezračeni. Naše toplotne črpalke rešujejo tudi ta problem.

 

Naša aplikacija CLOUD.KRONOTERM omogoča nastavljanje in spremljanje delovanja toplotne črpalke kjerkoli in kadarkoli. Z mobilno napravo lahko nastavite hlajenje vašega doma kar na poti s počitnic. Tako bo vaš dom ob prihodu domov prijetno ohlajen in udoben. Aplikacija je na voljo vsem uporabnikov mobilnih naprav v trgovinah Google Play in App Store. 

 

Če bi želeli imeti varno, ugodno, brezskrbno in naravi prijazno ogrevanja, potrebujete dodatne informacije ali bi želeli osebno svetovanje, stopite v stik z nami ali nas pokličite na 03 703 16 20.


Oznake: , , , ,

PREBERITE TUDI