Reference

KO OGREVANJE NI VEČ VZROK SOSEDSKIH SPOROV

Sosedski odnosi so v večstanovanjskih objektih izredno pomembni, saj je treba vzdrževati dobre in prijetne odnose za najvišjo kakovost sobivanja. Pogost je tema nesoglasij med etažnimi lastniki večstanovanjskih objektov ravno ogrevanje. Ogrevanje predstavlja namreč največji del stroškov in mnogokrat se zaradi visokih stroškov ogrevanja pojavijo spori.
20141031_130411-1024x768

Energetska prenova večstanovanjskih zgradb je nujno potrebna predvsem zaradi visokih prihrankov, ki sledijo po naložbi. Poleg prenove fasad in ovoja večstanovanjskih zgradb je ena od prednostnih nalog prenova ogrevalnega sistema, za kar smo v KRONOTERM-u specialisti. To potrjujejo tudi lastniki 18 prestižnih stanovanj v Lannachu v Avstriji.

OSNOVNI PODATKI

Ime Prestižna stanovanja v večstanovanjski zgradbi
Kraj Lannach, Avstrija
Tip objekta Večstanovanjska zgradba
Tip gradnje Novogradnja
Posebnosti Večstanovanjski objekt, velika poraba sanitarne vode
Naprava WPL-70-K1 HTT/HK
Število naprav 1
Grelna moč (kW) 70
Vir Zrak/voda
Leto vgradnje 2014
Opis ogrevalnega sistema Talno ogrevanje
Izziv razvod sanitarne vode v večstanovanjskem objektu

PAMETNA NALOŽBA ZA VSE ŽIVLJENJE

Sodoben način življenja in hiter tehnološki napredek povzročata vse večje potrebe po obnovljivih energetskih virih in dodatni skrbi za naravo. Večstanovanjske zgradbe so kompleksni sistemi, ki našim strokovnjakom z več kot 50-letnimi izkušnjami nudijo možnost za razvoj naprednejših rešitev za boljše počutje uporabnikov. Pri odločitvah o tako pomembni naložbi kot je ogrevanje doma, pričakujemo in si želimo, da bi našim strankam omogočila boljše bivanje vsaj naslednjih 20 let. Nenazadnje je pričakovana življenjska doba naših toplotnih črpalk ob povprečni uporabi nekje do 20 let.

OGREVANJE Z OBNOVLJIVIM IN NARAVI PRIJAZNIM VIROM OGREVANJA

Vsi vemo, da je ogrevanje tople vode z električnimi grelniki energetsko potratno in da je uporaba obnovljivih virov energije ena izmed prednostnih nalog v boju proti podnebnim spremembam. Največja ovira pri uporabi drugačnega vira tople vode je razvod sanitarne vode v večstanovanjskim objektim. Zato so se v prestižnih stanovanjih v Lannachu odločili za našo toplotno črpalko zrak/voda WPL-70-K1 HTT/HK, ki skrbi za ogrevanje, hlajenje in pripravo tople sanitarne vode. Z uporabo sodobnih tehnologij in čistih virov energije je bil njihov doprinos k zeleni preobrazbi dostopen in finančno učinkovit za prav vse stanovalce. Poleg prihranka so skupaj poskrbeli še za dobre sosedske odnose in miren spanec, kar je poleg prijetne temperature v stanovanju ključni faktor za udobje bivanja tako podnevi predvsem pa ponoči. Toplotna črpalka WPL-70-K1 HTT/HK je namreč tako tiha, da lastniki prestižnih stanovanj od vgradnje dalje ponoči slišijo samo še svoje mirni misli.

20141030_081751-1024x768
20141030_201629-1024x768
20141031_143838-1024x768
20141031_152948-1024x768

ENAKOMERNO ZADOVOLJSTVO VSEH PREBIVALCEV

V objektih z drugim načinom ogrevanja oskrba s toplotno energijo ni enaka v vseh delih objekta. Posledica so lahko prehladna stanovanja v višjih nadstropjih oz. na senčni strani, kar bi lahko močno vplivalo na kakovost bivanja in počutje stanovalcev. Z izbiro dobrega in tehnološko dovršenega ogrevalnega sistema se lahko preveliki odkloni v kakovosti bivanja v večstanovanjskih objektih preprečijo. Poleg enakomernega ogrevanja toplotne črpalke KRONOTERM poskrbijo tudi za prilagajanje potrebam objekta. In to je eden glavnih razlogov, zakaj se uporabniki odločajo za naše toplotne črpalke.

 

Lastniki iz Lannacha so zaradi izbire naše toplotne črpalke brezskrbni že od leta 2014, a ne zgolj zaradi samega ogrevanja in nizkih stroškov, ampak tudi glede vzdrževanja ogrevalnega sistema. Vzdrževanja pri ogrevanju s toplotno črpalko praktično ni. Priporočen je zgolj en letni pregled. Toplotna črpalka WPL 70-K1 HTT/HK ima vgrajeno vremensko zaščito. V primeru stanovanj v Avstriji je postavljena na strehi, a kljub temu ni bilo ob montaži ali kasneje potrebne nikakršne dodatne zaščite za dež, točo ali sneg. Strešna postavitev prav tako ne vpliva na arhitekturo objekta, je nemoteča in se zaradi podobnih elementov z arhitekturo objekta pravzaprav precej zlije z okolico.

ZA ENOSTAVNO IN OKOLJU PRIJAZNO SANACIJO VEČSTANOVANJSKE ZGRADBE

Vsak stanovalec v večstanovanjski zgradbi si zasluži udobje in je prav, da ob tem hkrati tudi prispeva k zmanjšanju vpliva na okolje in podnebne spremembe. Toplotna črpalka WPL-70-K1 HTT/HK je primerna za ogrevanje vseh, še tako zahtevnih večstanovanjskih zgradb, še posebej tistih po temeljiti energetski prenovi. Takrat zaradi nižjega potrebnega temperaturnega režima niso potrebni posegi v grelna telesa in se lahko enostavno kotel nadomesti z našo toplotno črpalko.

 

Želite tudi vi prihraniti pri ogrevanju vašega poslovnega ali večstanovanjskega objekta? Preverite našo ponudbo ali nas kontaktirajte.


Oznake: , , , ,

PREBERITE TUDI