Reference

UGODNO INDUSTRIJSKO OGREVANJE

Prodaja kmetijske in gozdarske mehanizacije ter dobava rezervnih delov so dejavnosti, ki terjajo od podjetja organizirano skladiščenje in vestno vodenje podjetja.
profikmet_zunanjost_panorama

Podjetje Profi kmet je iskalo ustrezno rešitev za industrijsko ogrevanje. Na 800 m2 poslovno-skladiščnih prostorov so potrebovali takšen ogrevalni sistem, ki bo zadostil zahtevnim delovnim pogojem skladiščenja kmetijske mehanizacije in ogrevanja upravnih prostorov. Odločili so se za toplotno črpalko. Zakaj, si preberite spodaj.

OSNOVNI PODATKI

Ime Podjetje Profi kmet
Kraj Vransko, Slovenija
Tip objekta poslovno-skladiščni prostori
Opis novogradnja/industrijski objekt
Naprava WPG-30-1 HT/HK
Skupna (ogrevalna) površina 800 m2
Letna poraba 10.000 kW
Grelna moč (kW) 32,8 kW
Vir voda/voda
Posebnosti/izziv dva prostora ogrevana na različno temperaturo
Opis ogrevalnega sistema talno in stensko ogrevanje

DOLGOROČNO NAJCENEJŠE INDUSTRIJSKO OGREVANJE

Prodaja kmetijske in gozdarske mehanizacije ter dobava rezervnih delov so dejavnosti, ki terjajo od podjetja organizirano skladiščenje in vestno vodenje podjetja. Profi kmet na 800 m2 poslovno-skladiščnih prostorov potrebuje toplotno črpalko, ki bo zadostila zahtevnim delovnim pogojem veliko vredne mehanizacije. Z željo po dolgoročnem najcenejšem ogrevanju so se odločili za KRONOTERM toplotno črpalko WPG-30-1 HT/HK z najbolj učinkovitim virom voda/voda. Ker so se odločili za dolgoročno investicijo, so želeli varen nakup in zato sodelovanje z nami, lokalnim proizvajalcem, s katerim bodo lahko vedno imeli neposreden stik in takojšen odgovor.

POSEBNO OGREVANJE SKLADIŠČA

Ker so njihovi prostori novogradnja in pri delu ne uporabljajo sanitarne vode, potrebujejo samo ogrevanje in hlajenje prostora. Zaradi teže skladiščenih izdelkov in ostalih komponent pa dodatno potrebujejo stensko ogrevanje skladišča. Kljub temu, da gre za industrijski objekt, so se z nakupom toplotne črpalke KRONOTERM odločili za okolju prijazno delovanje, učinkovito ter enostavno ogrevanje in hlajenje.

NOVI IZZIVI PRI INDUSTRIJSKEM OGREVANJU

Skriti strošek pri cenejših toplotnih črpalkah je vremenska zaščita. Ta je dražja kot si lahko predstavljate. Toplotne črpalke WPG-30-1 HT so v celoti postavljene v notranjosti, zato ne potrebujejo dodatne vremenske zaščite. In to velja tako za majhno družinsko hišo kot za montažno zidan objekt z 200 m2 poslovnega dela in 600 m2 skladiščnega. Toliko površin mora toplotna črpalka pri Profi kmetu ogrevati in hladiti, kar ni enostavno, če mora biti vsak prostor ogrevan na različno temperaturo. Poslovne prostore na 24 stopinj Celzija in skladišče na 15 stopinj Celzija. Pri nizkotemperaturnem režimu ogrevanja in hlajenju s konvektorji. Problem? Nikakor ne. Za naše strokovnjake izziv, ki smo mu bili kos. V dogovorjenem roku in kakovosti na dogovorjenem kraju. Rek, ki ga imajo radi pri Profi kmetu in ki se ga držimo tudi v KRONOTERMU.

 

profikmet_kotlovnica
profikmet_zunanjost2
wpg 30_SPLETNA STRAN

IZBERITE SVOJ BREZPLAČEN VIR TOPLOTE

Model WPG-30-1 HT je prvi model v liniji tako imenovanih komercialnih geotermalnih toplotnih črpalk večjih moči in je namenjen večjim stanovanjskim ali poslovnim objektom. S to toplotno črpalko se kot primarni brezplačni vir lahko izkoriščata podtalnica ali zemlja (geosonda ali zemeljski kolektor). Vir koriščenja izberemo pri projektiranju ogrevalnega sistema. Predlagamo, da se izbere tistega, ki je cenejši in priročnejši. Pri Profi kmetu so se odločili za vir voda. Podtalnica s sesalno in ponorno vrtino, s katero pokrivajo talno ter stensko gretje in hlajenje. Za črpanje energije iz podtalnice so naredili štiri vrtine do globine 30 m (dve sesalni in dve ponorni). Sistem vsebuje še 800-litrski zalogovnik. Letno tako porabijo 10.000 kW toplote, kar v celoti zagotovi KRONOTERM toplotna črpalka.

 

Toplotna črpalka WPG-30-1 HT zemlja/voda-voda je primerna za visokotemperaturno ali nizkotemperaturno ogrevanje industrijskih objektov. A je kljub svoji veličini in pomembnosti preprosta za uporabo. Ob odhodu iz službe lahko odgovorni zaposleni toplotno črpalko nadzorujejo preko telefona na daljavo in se brezskrbno odpravijo tudi na kolektivni dopust. Vstopite v spletno aplikacijo za popolni nadzor in spremljanje udobja vašega poslovnega objekta.

 

Če bi želeli imeti varno, ugodno, brezskrbno in naravi prijazno ogrevanja, potrebujete dodatne informacije ali bi želeli osebno svetovanje, nas kontaktirajte na info@kronoterm.com ali na 03 703 16 20.


Oznake: , , , , ,

PREBERITE TUDI