Reference

ENOSTAVNA IN UČINKOVITA REŠITEV ZA OGREVANJE STANOVANJA

Ogrevanje stanovanja ne sme predstavljati kup stresa in težav. Preberite, kako so se svojih težav znebili v Mislinji in zakaj so se odločili za najučinkovitejši način ogrevanja. Nadgradite sistem s toplotno črpalko in izboljšajte sosedske odnose.
Blok-Mislinja_20151111_135651-1024x576

OSNOVNI PODATKI

Ime Blok Mislinja
Kraj Mislinja, Savinjska dolina
Tip objekta večstanovanjski objekt
Opis 4/5 etaž, 13x stanovanje
Tip gradnje klasična gradnja
Skupna (ogrevalna) površina 670 m2
Prvotni sistem ogrevanja kurilno olje (daljinsko iz sosednjega bloka)
Grelna moč (kW) 37,6 kW
Vir zrak
Leto vgradnje 2015
Opis ogrevalnega sistema radiatorsko ogrevanje
ROI – vračilna doba 6,7 let

UDOBJE BIVANJA

Življenje z dobrimi sosedskimi odnosi je pogojeno tudi z lastnim počutjem. Ogrevanje stanovanja je v večstanovanjski zgradbi ogromen izziv, saj je treba poskrbeti za več različnih ljudi z različnimi željami in potrebami, je zagotovo vsem skupna prijetna toplina doma. V bloku v Mislinji so tople sosedske odnose utrdili z naložbo, ki bo zmanjšala strošek ogrevanja stanovanjskih prostorov in vsem pomagala pri prihrankih. Ne smete pozabiti na udobje bivanja. Zato je modro kupiti tisto toplotno črpalko, ki jo priznavajo tudi strokovnjaki in je enostavna za upravljanje. Dom naj bi bil varno zavetje, miren pristan, kamor se z veseljem vračamo po vsakodnevnem hitenju sem ter tja, da si naberemo novih moči. Vzdušje doma vpliva na počutje vse družine. Dobro razpoloženje in raven energije pa lahko hitro pokvarijo neprijetni zvoki in hrup, ki energijo jemljejo in onemogočajo resnično sprostitev, zato je pomembno, da pri izbiri novega ogrevalnega sistema poskrbimo, da bo le ta čim tišji.

PREVELIKI STROŠKI OGREVANJA STANOVANJ

Lastniki stanovanj v Mislinji se zavedajo, da je energetska prenova objekta izrednega pomena. Prenova kotlovnic je navadno tista investicija, s katero se najpogosteje odlaša. Ogrevanje s kurilnim oljem (daljinsko vodeno iz sosednjega bloka) je za 670 m2 povzročalo prevelike stroške in nešteto preglavic ter nesporazumov. Lastniki 13 stanovanj, na petih etažah v Mislinji so spoznali, da je bil obstoječi način ogrevanja na kurilno olje predrag in je preveč obremenjeval okolje. Zato so se odločili za toplotne črpalke KRONOTEM, ki omogočajo tudi kar do 70% prihranka. Prepričalo jih je tudi dejstvo, da poseg v obstoječa grelna telesa (radiatorji) ne bo potreben. Enostavno je tudi upravljanje s toplotno črpalko – preko aplikacije CLOUD.KRONOTERM.

Blok-Mislinja_20151111_135610-e1604953062504-576x1024
Blok-Mislinja_20151111_135637-e1604953073503-576x1024
Blok-Mislinja_20151111_135730-1024x576
Blok-Mislinja_20151111_135740-e1604952997465-576x1024

TOPLOTA KAR IZ ZRAKA

V bloku Mislinja ogrevanje temelji na visokotemperaturnem ogrevalnem režimu, za katerega zmotno velja, da nanj ne moremo priklopiti toplotne črpalke. Toplotne črpalke lahko uporabimo tako pri nizkotemperaturnih kot pri visokotemperaturnih ogrevalnih režimih. Za brezskrbno in nemoteno vgradnjo ter delovanje je ključno, da izberete dobrega ponudnika in pravilno toplotno črpalko. KRONOTERM toplotna črpalka WPL-45 ogreva stanovanja z radiatorji (visokotemperaturni ogrevalni režim). Stanovalci pri tem poudarjajo, da ni razlike v občutku toplote pred in po menjavi ogrevalnega sistema. Ker toplotna črpalka črpa energijo iz zraka, ki je brezplačna, so stroški ogrevanja na posamezno stanovanjsko enoto občutno nižji. Prav tako ni več potrebe po zamudnem usklajevanju in naročanju kurilnega olja. Ogrevanje je za stanovalce postalo enostaven, ne obremenjujoč proces, ki proizvaja toploto tiho v ozadju.

S STROKOVNJAKI DO PRIHRANKA PRI OGREVANJU STANOVANJA

Pri menjavi sistemov je ključno, da že v začetni fazi vključite strokovnjake s področja ogrevanja in hlajenja zgradb. Pomembno je, da izrazite svoje želje, da naložbo prilagodimo vašim potrebam in željam. Ekipa strokovnjakov KRONOTERM bo poskrbela za najbolj optimalno in ugodno rešitev za še tako zapleten problem. Prebivalcem in lastnikom večstanovanjskega bloka v Mislinji so namreč s strokovnimi nasveti in z vpeljanim novim načinom ogrevanja prihranili več kot 50 % glede na pretekla leta.

OGREVANJE STANOVANJA – UGODNO IN UČINKOVITO HKRATI?

Energetsko učinkovit in varčen blok v Mislinji bo z novo toplotno črpalko WPL-45 zagotovo pripomogel k izboljšanju ekološkega stanja v okolju. Investicija med drugim tudi zelo dobro ponazarja uporabo obnovljivih virov energije v zgradbah, kjer je prisotnih več lastnikov. Ob skrbi za okolje in visokih prihrankih bo investicija povrnjena v dobrih 6 letih in pol. Ko se boste v večstanovanjskem bloku odločili za toplotno črpalko, vas ne bo več skrbelo, ali boste pol pokojnine porabili za ogrevanje.

 

Odzivi stanovalcev so odlični, s toplotno črpalko so zadovoljni. Stanovalka Darja nam je veselo zaupala: »Znesek na računu za ogrevanje je za več kot 50 % nižji. Radiatorji so enako in enakomerno ogreti. Doma je prijetno toplo. In še s sosedi iz sosednjega bloka se bolje razumemo.«

Toplotna črpalka – je res glasna?

Večkrat nas stranke zaskrbljeno sprašujejo, ali so toplotne črpalke res tako glasne. Preverite.

Želite tudi vi prihraniti pri ogrevanju vašega poslovnega ali večstanovanjskega objekta? Preverite našo ponudbo ali nas pokličite na 080 23 22.


Oznake: , , , ,

PREBERITE TUDI