Novice

NOVA VSESTRANSKA TOPLOTNA ČRPALKA VERSI

Inovativna TOPLOTNA ČRPALKA zrak/voda VERSI je vsestranska v uporabi in izvedbi, kompaktna in oblikovno dovršena. Zasnovana je za objekte s prostorsko omejitvijo ter objekte z majhnimi potrebami po ogrevanju, do moči 6 kW. Kompaktno napravo se lahko postavi tudi v najmanjši kotiček doma, na podstrešje, balkon ali teraso ter celo ob bok ostalim gospodinjskim aparatom.
KT_lansiranjeversi148

REŠITEV ZA VSE, KI SE SOOČATE S POMANJKANJEM PROSTORA

Z našimi inovacijami že leta postavljamo trende na področju visoko tehnoloških naprav za varčno in okolju prijazno ogrevanje ter hlajenje. Pred dvema letoma smo s toplotno črpalko ADAPT postavili temelj za izjemno učinkovite, tihe in vizualno dovršene toplotne črpalke. Prepričani smo, da bomo z novo toplotno črpalko VERSI in predvsem njenimi številnimi možnostmi uporabe, postavili nov trend v segmentu toplotnih črpalk. Obenem želimo uporabo okolju prijaznih naprav približati širši množici.

 

“V KRONOTERMU že dobrih 30 let razvijamo rešitve, s katerimi ljudem približujemo tehnologijo toplotnih črpalk in njenih koristi. Verjamemo, da človeštvu omogoča velik korak k trajnemu, udobnemu in okolju prijaznemu bivanju brez fosilnih goriv.”
– direktor Bogdan Kronovšek

UPORABNIK NA PRVEM MESTU

Pri snovanju nove vsestranske toplotne črpalke VERSI smo v KRONOTERMU največ pozornosti namenili raznoliki uporabi in vgradnji. Toplotna črpalka je zasnovana za objekte z majhnimi potrebami po ogrevanju, za nizkooenergijske in pasivne hiše ter stanovanjske hiše do 150 m2. Prav tako jo je moč uporabiti v stanovanjih, na vikendih, v kočah, pisarnah in celo v manjših poslovnih objektih. Predvsem revolucionarna je uporaba v stanovanjih, saj omogoča lastnikom v večstanovanjskih objektih popolno neodvisnost ter izjemno nizke stroške ogrevanja. Toplotna črpalka VERSI ogreva in hladi prostore ter segreva sanitarno vodo.

KT_lansiranjeversi165

1 NAPRAVA, 3 IZVEDBE, NESKONČNO REŠITEV

Raznolikost uporabe in vgradnje omogočajo tri različne izvedbe z možnostjo postavitve zunaj ali znotraj objekta. Izvedbe VERSI-I, VERSI-O in VERSI-X, katerih osnovna tehnologija je enaka, rešujejo številne različne izzive uporabnikov. “Med razvojem smo se soočali z mnogo izzivi, ko smo stremeli združiti različne aplikacije v eno kompaktno rešitev, ob upoštevanju izkušnje naših uporabnikov med vgradnjo, uporabo in vzdrževanjem,” pravi Franci Marovt, vodja razvojnega oddelka.

 

Verjamemo, da nam je uspelo pripraviti rešitev, ki bo pomagala našim uporabnikom, partnerjem in nenazadnje tudi planetu. Evropski okoljski sklad (EBB) je naše podjetje uvrstilo med vodilne okolju prijazne proizvajalce ogrevalnih naprav v Evropi. Pred kratkim pa smo prejeli še naziv ambasador zelenega, ustvarjalnega in pametnega gospodarstva Slovenije v sklopu kampanje I feel Slovenia. Green. Creative. Smart.

PRIHRANEK PROSTORA IN DENARJA TER OHRANITEV OKOLJA

Stiska s prostorom je v hišah z vedno manjšo kvadraturo in v vse bolj strnjenih naseljih velika težava. Toplotna črpalka VERSI je kompaktna, majhnih dimenzij in zavzame izjemno malo prostora. Z lahkoto se jo lahko postavi na podstrešje, pod stopnice, v nišo ali celo v omaro. Tako postane očem popolnoma skrita.

 

S toplotno črpalko VERSI uporabniki ne prihranite le prostor, ampak tudi pri stroških ogrevanja. V 15 letih lahko v primerjavi s kurilnim oljem privarčujete kar do 16.000 €, do 11.000 € ob zamenjavi peletne peči in do kar 20.000 € ob zamenjavi infra panelov. (Cene so iz l. 2021)

 

Poleg prihranka pri prostoru in stroških je pomemben tudi prispevek k zmanjšanju škodljivih emisij. Vsaka toplotna črpalka VERSI v 15 letih prečrpa do 200 MWh obnovljive toplote iz okolja, kar pomeni prihranek 45 ton CO2 oz. 220 dreves.

KT_hiskice376

NE ZGOLJ UČINKOVITA, TUDI ESTETSKO DOVRŠENA

Vizualni aspekt je postal pri toplotnih črpalkah enako pomemben kot pri drugih gospodinjskih aparatih. Toplotna črpalka VERSI je oblikovno sorodna svoji predhodnici. Odlikuje jo monolitična podobna minimalističnih linij, ki je ustvarjena, da se zlije z okolico in postane nevidna. Uporabniki lahko izbirajo med različnimi barvami in izvedbami zunanje enote ter jo tako uskladijo z arhitekturnim stilom njihovega objekta. Izvedbi za postavitev v notranjosti objekta in na balkonu ali terasi sta oblikovno usklajeni z notranjimi hidravličnimi enotami.

KT_lansiranjeversi040
KT_lansiranjeversi082
KT_lansiranjeversi303

BREZSKRBNOST IN UDOBJE

Tihost je lastnost, ki zaznamuje naše naprave in lastnost, ki jo pričakujejo uporabniki. Četudi se jo lahko postavi na balkon in tik ob steno objekta, je zahvaljujoč skorajda neslišnemu delovanju in posebnemu sistemu blaženja vibracij, ki onemogoča nadaljnje širjenje po objektu, za bivanje popolnoma nemoteča. Toplotna črpalka VERSI je celo 40-krat tišja od zahtev Evropske direktive za toplotne črpalke. Brezskrbnost zagotavlja že sam sistem ogrevanja s toplotnimi črpalkami, za dodatno udobje pri uporabi toplotne črpalke VERSI imamo na voljo mobilno aplikacijo CLOUD.KRONOTERM. Z aplikacijo lahko uporabniki toplotno črpalko upravljajo direktno iz naslonjača, s počitnic ali iz službe kadarkoli želijo.

 

*Opomba: toplotna črpalka VERSI bo na voljo od pomladi 2022 dalje.

 

Če bi želeli imeti varno, ugodno, brezskrbno in naravi prijazno ogrevanja, potrebujete dodatne informacije ali bi želeli osebno svetovanje, nas kontaktirajte na info@kronoterm.com ali na 03 703 16 20.


Oznake: , , , ,

PREBERITE TUDI