Reference

73% LETNI PRIHRANEK GORSKEGA HOTELA V ALPSKI ITALIJI

Zaradi potrebe po znižanju stroškov, saj dnevno porabijo kar 850 l vode, so se lastniki hotela odločili za vgradnjo treh 450 litrskih sanitarnih toplotnih črpalk in s tem znižali stroške kar za 3x.
Lonely-house-in-mountains-dolomites-1419057

Hotel ima značilen gorski, a sodoben izgled, ki se zelo lepo zlije z alpskim okoljem v katerem se nahaja. Hotel je opremljen s kvalitetnimi materiali, z lesom in kamnom. Ima 25 sob in ponuja vrhunske storitve. S svojo lego in neposrednim dostopom do smučišč, očara prav vsakega obiskovalca.

 

Hotel je zaseden vse leto, zato so s prenovo hotela, ki so jo začeli leta 2003, pozornost posvetili tudi optimizaciji stroškov in se odločili za menjavo ogrevalnega sistema za vodo. Vodo so pred spremembo greli na plin, letna poraba energenta je v letu 2016 bila 2.794 EUR. Zaradi potrebe po znižanju stroškov, saj dnevno porabijo kar 850 L vode, so se odločili za vgradnjo treh 450 litrskih sanitarnih toplotnih črpalk S-Max, ki so med seboj povezane. V primeru, če bi se izkazala potreba po dodatnih enotah, se lahko le-te v kaskado povežejo kadarkoli. Z našim sistemom, lahko tako zagotovimo neomejeno količino tople vode.

ZNIŽANI STROŠKI ZA VEČ KOT 3X

Lastniki so z novim ogrevalnim sistemom sanitarne vode izredno zadovoljni, saj so stroške porabe električne energije znižali za več kot 3x. Leta 2017 je strošek znašal 764 EUR letno, s čimer so si lastniki pokrili kar 3 kurilne sezone v primerjavi s preteklim letnim stroškom. Ker sta frekvenca in poraba toplotne vode po dnevih zelo različni, jim dodatno optimizacijo stroškov in nastavitev urnika mogoča upravljanje toplotne črpalke prek aplikacije Cloud.KRONOTERM.

 

Sanitarne toplotne črpalke imajo številne prednosti, kot so nižji stroški, dolga življenjska doba, enostavna namestitev in udobje. Uporaba sanitarnih toplotnih črpalk je tako pametna izbira za tiste, ki iščete učinkovito in trajnostno rešitev za ogrevanje vode. Če jo tudi vi potrebujete za vaše podjetje, nas kontaktirajte na info@kronoterm.com ali na 03 703 16 20.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
288240981-p1012961
288240987-p1012959

Zaradi varovanja podatkov je prava identiteta hotela zakrita.


Oznake: , , , ,

PREBERITE TUDI