Reference

Z OKOLJU PRIJAZNIM OGREVANJEM DO EKOLOŠKEGA CERTIFIKATA

Podpora domačih podjetij je izjemno pomembna, predvsem v turizmu. Tega se zavedajo tudi v hotelu Eco Boutique Hotel A.M.S. Beagle na Bledu, kjer so za ogrevanje in toplo sanitarno vodo izbrali našo geotermalno toplotno črpalko. Pravijo, da je bila izbira precej lahka, glede na naš ugled in priporočila zadovoljnih uporabnikov naših toplotnih črpalk.
147133826

OSNOVNI PODATKI

Ime Eco Boutique Hotel A.M.S. Beagle
Kraj Bled, Slovenija
Tip objekta novogradnja/pasivna hiša
Opis turistični objekt
Naprava TČ SVR 9/10 E1
Grelna moč (kW) 10
Letno vgradnje 2013
Opis ogrevalnega sistema talno ogrevanje
Vir zemlja/voda
Posebnosti/izziv velika poraba tople sanirne vode

DOMAČE NI LE DOVOLJ DOBRO, JE NAJBOLJŠE

Pred sedmimi leti, ko so pričeli z gradnjo hotela, so se odločili za našo geotermalno toplotno črpalko zemlja/voda. Koncept toplotne črpalke se je skladal tudi z njihovim konceptom ekološke turistične nastanitve.”Odločitev za KRONOTERM je bila zelo enostavna, ker gre za domače podjetje. Zelo veliko domačij podjetij smo želeli podpreti pri našem podjetju,” je povedala Nina Kobentar, vodja turistične dejavnosti.

S toploto črpalko so izjemno zadovoljni. “Odlično se vklaplja v sistem pasivne hiše. Izvajamo redne servise in zaenkrat nismo imeli niti ene težave,” dodaja Nina. Za našo toplotno črpalko so se odločili tudi, ker imajo naše naprave odličen izkoristek, gre domačo proizvodnjo in so okolju prijazne. Toplotna črpalka KRONOTERM je bila po besedah Kobentarjeve tudi eden izmed odločilni stvari, da je bil njihov hotel nagrajen z Okoljsko marjetico oz. evropskim znakom za okolje.

POZIMI OGREVAJO, POLETI HLADIJO

Lastnost, ki lastnikom hotela pomeni največ, je odličen izkoristek toplotne črpalke. “Mi imamo toplotno črpalko zemlja/voda, kar pomeni, da kolektorji, ki so nameščani pod našim dvoriščem in travniku ob hiši, odvzemajo toploto iz zemlje. Na ta način mi poleti hladimo objekt, pozimi ga pa ogrevamo,” dodaja sogovornica.

FOTO10 FOTO11

IZKUŠNJE ŠTEJEJO NAJVEČ

Lastniki hotela so našo napravo izbrali tudi zaradi priporočil, odličnih referenc naših zadovoljnih uporabnikov. O odličnem in kakovostnem delovanju naših naprav so se prepričali sami in se odločili, da toplotno črpalko namestijo tudi v njihov lasten dom. “Zaradi odličnih izkušenj, ki jih imamo v hotelu, smo tudi mi doma, zasebno dali vgraditi toplotno črpalko, sicer zrak/voda in se tudi odlično obnese. Tako da same pohvale.”

Poleg vseh prednosti, ki jih ponuja naša geotermalna toplotna črpalka, pa jih je naša toplotna črpalka navdušila tudi z dejstvom, da se odlično povezuje tudi z drugimi sistemi. “Odlično se vklaplja v celotem sistem v tej hiši in sodeluje tudi z ostalimi komponentami pasivne hiše tako s prezračevanjem kot s solarnimi kolektorji,” dodaja Nina.

KAKO SO SE LOTILI OGREVANJA HOTEL NA BLEDU

Video intervju s predstavnico Eco Boutique Hotela Bled Nino Kobentar je v sklopu sodelovanja pri projektu Miss Slovenija 2020 pripravila Patricija Iris Rajković. Naj spomnimo, da smo za vse kandidatke v sklopu sponzorstva projekta pripravili KRONOTERM nalogo. Najprej so morale kandidatke za najlepšo na sončni strani Alp poiskati lastnika KRONOTERM-ove toplotne črpalke in z njim opraviti video intervju.

VEČ O GEOTERMALNI TOPLOTNI ČRPALKI najdete TUKAJ.

*Intervju je bil izveden v času pred epidemijo.
Stopite v stik z nami, če bi tudi vi želeli nižje stroške ogrevanja in učinkovito toplotno črpalko.

Oznake: , , ,

PREBERITE TUDI