Reference

UDOBJE, KI BI GA PRIVOŠČILI TUDI SEBI

Vsi bi radi imeli lepo in brezskrbno življenje. Mnogo od nas je samih odgovornih za izpolnitev te želje, nekateri pa pri tem potrebujejo dodatno pomoč in oskrbo. Želja, da tudi ranljive skupine uživajo življenje, ni samo na plečih družine. Z njo se ukvarjajo tudi oskrbniki domov, kakršen je Dom paraplegikov Pacug.
pacug_zunanjost_sRGB_srednjakvaliteta-1024x631

Skrb za paraplegike – da jim bo toplo pozimi in ne prevroče poleti

OSNOVNI PODATKI

Ime Dom paraplegikov Pacug
Kraj Portorož, Slovenija
Tip objekta turistično-stanovanjski objekt
Opis rehabilitacijski center za paraplegike
Naprava WPL-70 s sistemom booster
Posebnosti/izziv velika poraba tople sanitarne vode in ogrevanje bazena
Povračilo investicije dobra 3 leta
Grelna moč (kW) 70 kW
Vir zrak/voda

Poleg skrbno načrtovanih storitev je naloga Doma paraplegikov Pacug iz Portoroža tudi ta, da se stanovalci počutijo udobno in začutijo toplino doma. Da jih pozimi ne zebe in da jim poleti ni vroče. Gre za izziv, saj so na Obali poleti lahko temperature neznosno visoke, pozimi pa zna burja prepihati zidove. Varčno ogrevanje in hlajenje sta zato pomembna naložba za investitorja.

VAŠE SKRBI ZA NAŠE STROKOVNJAKE POSTANEJO IZZIV

Izziv, pred katerega je investitor postavil naše strokovnjake, je bila velika poraba tople sanitarne vode (TSV). Ponudili smo mu toplotno črpalko, za katero smo patentirali sistem booster. To pomeni, da lahko TSV segrevamo do 70 °C in s tem poleg zahtev stanovalcev poskrbimo tudi za zahteve sanitarne inšpekcije (protilegionelno delovanje). Dodaten strošek, ki je bremenil investitorja, je tudi bazen. Ta mora biti namreč ves čas primerno ogrevan, kar terja veliko porabo energije. Skrb, ki je z našo toplotno črpalko popolnoma odveč. Pomembna lastnost naše toplotne črpalke WPL 70 je namreč tudi ta, da preko sistema booster za hladno vodo omogoča poceni hlajenje tudi poleti.

pacug_kotlovnica_sRGB_srednjakvaliteta-1024x611
pacug_zunanjaenota_sRGB_srednjakvaliteta-1024x574
pacug_zunanjost2_sRGB_srednjakvaliteta-1024x684

CELOVITA REŠITEV ZA NAŠO ZASKRBLJENO STRANKO

Načrtovanje, projektiranje, izvedba, nasveti, nadzor, servisna diagnostika, celovita podpora pri vgradnji toplotne črpalke – vse sladke skrbi je investitor lahko prepustil nam. KRONOTERM uporabnika podpira na prav vseh korakih. Naš razvejan sistem podpore omogoča namreč hitro pridobivanje informacij in pravočasno odpravljanje morebitnih težav, če te nastopijo. Dom paraplegikov Pacug smo tako z našimi izkušenimi strokovnjaki pripeljali do naložbe v varčnejše zagotavljanje udobja gostov.

 

Poseben projekt ima veliko vrednost, saj je šlo za edinstven izziv sočasnega hlajenja in gretja na Obali. Ker gre za oskrbo stanovalcev, ki potrebujejo dodatno nego in še udobnejše bivanje, je bila odločitev za našo toplotno črpalko pametna izbira. Toplotna črpalka WPL 70 namreč hladi in segreva sanitarno vodo sočasno, s čimer investitor dodatno prihrani. Poleg tega je ves čas na voljo hladna voda za klimatizacijo, kar lahko pripišemo izredno visoki učinkovitosti naše toplotne črpalke. Ob vsakoletnih prihrankih se investitor zaveda, da se bo celotna investicija povrnila že v dobrih treh letih.

Stopite v stik z nami, če bi tudi vi želeli nižje stroške ogrevanja in učinkovito toplotno črpalko.


Oznake: , , ,

PREBERITE TUDI