Znanje

TOPLOTNA ČRPALKA POTREBUJE ZGOLJ EN LETNI SERVISNI PREGLED

A veste, ko pride tisti čas v letu? Čas, ko na vaša vrata potrkajo naši serviserji in pregledajo vašo napravo od ‘nog do glave’. Redni letni servisni pregledi zagotavljajo učinkovito delovanje vaše naprave, preprečijo morebitne okvare in nevšečnosti in nanazadnje podaljšajo življenjsko dobo vaše toplotne črpalke. Daljša življenjska doba = nižja začetna investicija in manjši stroški obratovanja.
Cloud

Vsaka tehnološka naprava potrebuje za brezhibno, popolno in učinkovito delovanje redno vzdrževanje. V primeru toplotnih črpalk je dovolj zgolj en letni servisni pregled. Enkrat letno je priporočljivo izvesti preventivni servisni pregled toplotne črpalke, pri katerem naši usposobljeni serviserji napravo pregledajo, preverijo napeljavo ter jo očistijo. 

 

PREPREČITE OKVARE

Toplotna črpalka deluje skoraj 24 ur dnevno, vse dni v letu. To pomeni, da je precej obremenjena. V času, ko ne ogreva oz. hladi prostorov, je vseeno vključena, četudi v tistem času miruje. V celotni življenjski dobi je tako izpostavljena obrabi sistemov in povezav. V kolikor teh ne pregledujemo redno, lahko morebitne obrabe vplivajo na učinkovitost naprave, obenem se povečajo tudi možnosti različnih večjih okvar. 

 

Najbrž imate tudi po avtomobilskem servisu precej boljši občutek, glede varnosti, morebitnih novih okvar kot tudi porabe goriva. Enako je s toplotnimi črpalkami. A s to razliko, da avtomobili delujejo precej manj ur v letu in ravno tako potrebujejo en servisni pregled letno. 

 

Kronoterm_stock100

KO NA VAŠA VRATA POTRKA STROKOVNJAK

Naši usposobljeni serviserji servisni pregled opravijo hitro in kakovostno. V sklopu pregledajo tako in preverijo vse cevne povezave in spoje ter količino hladiva v črpalki, da bo lahko vaša črpalka učinkovito delovala še naprej. Ob pregledu toplotne črpalke opravijo tudi pregled in čiščenje filtrov.

 

Ena od težav, ki lahko nastane zaradi nepravilne namestitve cevi za odvod kondenzata in nečistoč, ki se naberejo na uparjalniku in v kondenzatu, je zamašitev odtoka ali cevi in razlitje kondenzata po agregatu. Ob servisnem pregledu se cev preveri in pravilno namesti ter tako prepreči nabiranje nečistoč. 

 


Oznake: , , ,

PREBERITE TUDI