Znanje

KAJ IN KAKŠNI SO SPLOH SKRITI STROŠKI?

Brez skrbi pri nakupu toplotne črpalke. Razkrivamo vse skrite stroške.
search-library-mobility-modern-vintage-reading

Za vse naprave, ki jih uporabljate, je priporočljivo, da jih izberete previdno in pregledate vse njihove lastnosti. Poleg finančnega vložka je treba upoštevati tudi vse morebitne stroške, ki lahko nastanejo kasneje, po nakupu. Enako je s toplotnimi črpalkami. Pri primerjanju ponudb s konkurenčnimi napravami bodite pozorni na morebitne skrite stroške.

 

Predstavljajte si, da kupite izdelek in nato kasneje ugotovite, da je potrebno za udobno uporabo dokupiti še kopico dodatnih elementov oz. opreme. Največkrat se ugodne ponudbe s pomanjkljivo opremo pojavljajo v avtomobilski industriji, kjer vsebuje začetna cena vozil osnovni model, cena z vso dodatno opremo pa je mnogo višja. Razočaranje kupcev izdelka za katerega se kasneje izkaže, da ne vsebuje vsega, zna biti veliko. Enako drži za toplotne črpalke.

 

Cenovno veliko ugodnejša ponudba pomeni alarm, zato previdnost pri pregledu ponudbe ne bo odveč. Večkrat se nam zgodi, da stranke prejmejo ponudbo za toplotno črpalko, ki je nekaj tisoč evrov nižja od naše, a vendar pozabijo oz. ne vedo, da je ugodnejša ponudba tudi veliko bolj skopa. Če bi prišteli še stroške ugodnosti, ki v ugodnejši ponudbi niso vključeni, bi bila začetna investicija konkurenčne naprave na koncu še celo višja oz. dražja od naše.

andre-taissin-5OUMf1Mr5pU-unsplash

Kako prepoznati skrite stroške in se izogniti neprijetnim presenečenjem?

Skriti stroški so tisti, ki niso všteti v začetno investicijo pri sistemu ogrevanja s toplotno črpalko in na katere večina sploh ne pomisli. Ti so lahko od znamke do znamke toplotnih črpalk različni in lahko kasneje precej povišajo začetno investicijo.

 

Stroški, ki pri konkurenčnih znamkah toplotnih črpalk niso vedno vključeni v začetno investicijo:

 • vremenska zaščita za dež, veter in sneg,
 • arhitekturna prilagoditev v obliki različnih pokrovov, okrasnih letvic ali kakšnih drugih materialov, ki so lahko različno dragi,
 • pomoč in servisne storitve na daljavo,
 • upravljanje preko računalnika ali mobilnih naprav,
 • nižji izkoristki, ki pomenijo višje stroške električne energije,
 • protihrupna zaščita.

 

Nihče si ne želi, da ob večjem nalivu, vetru ali snegu ugotovi, da potrebuje vremensko zaščito za toplotno črpalko; da njegova toplotna črpalka ni učinkovita, kot bi pričakovali in je posledično račun elektrike mnogo višji; ter da bi za arhitekturno prilagoditev objektu oz. vizualno zakritje neprivlačne naprave zapravil celo premoženje.

 

Vse omenjene elemente za doseganje tehnološke dovršenosti in s tem najvišji nivo udobja imata toplotni črpalki ADAPT in VERSI vključeno v začetni investiciji, zato sta posledično najcenejši.

adapt+versi 02

ADAPT in VERSI: Zakaj sta naši toplotni črpalki najugodnejši izbiri na trgu?

Za začetek si morate pri izboru toplotne črpalke zastaviti investicijski načrt oz. vaše prioritetne lastnosti toplotne črpalke. Investicijski načrt zajema elemente in lastnosti, ki so vam pomembne pri odločitvi o izboru toplotne črpalke, in menimo, da je ključen, saj so lastnosti toplotne črpalke povezane z višino investicije. Več zahtev in kakovostnejše lastnosti upravičujejo končno višjo začetno investicijo.

 

Glavne lastnosti, na katere morate misliti pri izdelavi vašega investicijskega načrta in, ki so odvisne od tehnološke dovršenosti, kar posledično vpliva na višino začetne investicije, so:

 • HRUP,
 • UČINKOVITOST oz. PRIHRANEK,
 • UDOBJE,
 • ENOSTAVNOST VGRADNJE,
 • PRILAGODLJIVOST oz. VIDEZ.

 

Glavni prednosti naših toplotnih črpalk ADAPT in VERSI sta visoka tehnološka dovršenost in kakovost, ki upravičujeta višjo začetno investicijo, ki pa je v resnici najnižja, saj so vsi elementi in tehnologija za zagotavljanje maksimalne tehnološke dovršenosti in najvišje udobje že vključeni v začetno ceno naprave. V primerjavi s konkurenčnimi znamkami ni pri nakupu omenjenih toplotnih črpalk KRONOTERM nobenih skritih stroškov, ki bi jih morali kasneje doplačevati, kot na primer vremenska zaščita, izolacija proti hrupu ali arhitekturna prilagoditev, da je naprava skladna z objektom.

 

Če si želite popolno brezskrbnost in na dolgi rok najugodnejšo toplotno črpalko, izberite večkrat nagrajeni toplotni črpalki ADAPT ali VERSI. Njuno kakovost potrjujejo tako številni zadovoljni uporabniki kot tudi stroka. Stopite v stik z nami!


Oznake: , , , ,

PREBERITE TUDI