Znanje

TIŠINA, KI NAVDUŠI IN OMOGOČA DOBRE SOSEDSKE ODNOSE

Že dolgo sanjate o skoraj neslišni toplotni črpalki? O toplotni črpalki, ki ne bo motila vašega miru? Novo ohišje toplotne črpalke ADAPT zagotavlja izjemno tiho in skoraj neslišno delovanje v vseh pogojih. Mirno boste spali, zjutraj pa se boste zbudili v prijetno ogrevanih prostorih. Tudi sosedski odnosi bodo prijetnejši, saj bo toplotna črpalka delovala skoraj neslišno.
Kronoterm Versi O_B00 (2)

Pri zrak/voda toplotnih črpalkah je raven hrupa odločilnega pomena

Toplotne črpalke so zelo priljubljene: leta 2022 je bilo samo v Nemčiji prodanih 236.000 toplotnih črpalk za ogrevanje – to je približno 53 % več kot preteklo leto. 87 % teh so toplotne črpalke zrak/voda. V regiji DACH so subvencije za vgradnjo toplotnih črpalk v novogradnjah ali pri prenovah deloma zelo visoke, zato se investitorji še lažje odločijo za njih.

Za investitorje je pri toplotnih črpalkah zrak/voda ključnega pomena hrup. Še posebej v novih naseljih, kjer so toplotne črpalke še posebej zaželene, so zemljišča vedno manjša in s tem tudi razdalje do sosednjih hiš. Zato postaja hrup vse bolj pomembno vprašanje. Glavni učinki okoljskega hrupa so motnje. Hrup negativno vpliva na komunikacijo, počitek in sprostitev. Vpliva tudi na koncentracijo na delo in psihološko počutje. Te ovire pomembno prispevajo k motnjam, s katerimi se soočajo prizadeti. Po anketi Zveznega urada za okolje se 60 % anketirancev počuti zmotene zaradi hrupa sosedov. Le promet se dojema kot še bolj moteč.

Da okolju prijazna rešitev ogrevanja ne povzroča sporov med sosedi in drugih pritožb, KRONOTERM natančno posluša hrup, ki ga povzročajo njihovi izdelki, in preizkuša tudi tisto, kar ni slišati.

Specialisti za tihe toplotne črpalke

Meritvena enota za zajem hrupa se izraža v decibelih (dB). Nastane, ko vir hrupa povzroči vibracije zraka in tako spremeni zračni tlak v določeni razdalji. Večja kot je sprememba zračnega tlaka, večji je nivo hrupa. Vrednost 0 dB približno ustreza človeškemu slušnemu pragu.

Kljub temu, da je merljiv nivo hrupa pomemben za stranke, je še bolj pomembno, kako zaznavajo hrup toplotne črpalke. Od tega je odvisna njihova sprejemljivost. Ključna beseda je psihookustika, saj glasnost ni vedno enaka zaznani glasnosti. Ta je odvisna od nivoja hrupa, pa tudi od frekvence, širine pasovne širine in trajanja signalov.

Posledice glasnosti so za počutje ljudi ogromne. Če se hrup dojema kot moteč, možgani izločajo stresne hormone in telo se pripravi na obrambni položaj – tudi med spanjem. Če to stanje budnosti zaradi hrupa traja dlje časa, škoduje zdravju.

14-ADAPT-heat-pump

Tiha in vsestranska

Že dolgo sanjate o skoraj neslišni toplotni črpalki? O toplotni črpalki, ki ne bo motila vašega miru? Novo ohišje toplotne črpalke ADAPT zagotavlja izjemno tiho in skoraj neslišno delovanje v vseh pogojih. Mirno boste spali, zjutraj pa se boste zbudili v prijetno ogrevanih prostorih. Tudi sosedski odnosi bodo prijetnejši, saj bo toplotna črpalka skoraj neslišno delovala. Nova toplotna črpalka omogoča poleg ogrevanja tudi hlajenje in vam bo poleti nudila prijetno klimo v prostoru.

Hrup, ropotanje, škripanje, motnje spanca in slabi sosedski odnosi? Ste se že srečali s tem? Zaradi naraščajočega števila toplotnih črpalk postaja hrup vse večja nadloga. Zato smo pri razvoju nove generacije toplotnih črpalk zrak/voda mislili na vse in zmanjšali hrup zunanje in notranje enote na komaj slišno raven. Da bi dosegli skoraj neslišno raven, smo uporabili tehnologijo za dušenje hrupa naših tihih geotermalnih toplotnih črpalk. Kompresor, pretvornik in druge glasne komponente so vgrajene v zunanjo enoto, obdane s posebej zasnovano in izolirano zvočno komoro. Ta je sestavljena iz materialov, ki zadušijo moteče frekvence. Da bi vam omogočili popoln spanec, smo namestili bionični ventilator s krili v obliki sove, ki ne presega hrupa namiznega računalnika. Hrupa toplotne črpalke na meji zemljišča ne bo več slišati.

Podjetje KRONOTERM nenehno razvija svoje izdelke s ciljem zmanjševanja hrupa. Maja 2019 smo na trgu predstavili novo generacijo toplotnih črpalk ADAPT, ki dosežejo nizko raven zvočnega sevanja s pomočjo svoje posebne tehnologije.

 

Če bi si želeli imeti brezskrben sistem ogrevanja vašega doma, potrebujete dodatne informacije ali bi želeli osebno svetovanje, nas kontaktirajte na info@kronoterm.com ali na 03 703 16 20.


Oznake: , ,

PREBERITE TUDI