Ogrevanje in hlajenje turističnih objektov

Ogrevanje in hlajenje
turističnih objektov

Ogrevanje turističnih objektov je zaradi obsežnih površin in raznolikosti objektov zagotovo kompleksen izziv, ki je finančno obremenjujoč. Objekti z visokimi stropi, številnimi sobami, hodniki in stopnišči lahko imajo velike toplotne izgube, kar se odraža v visokih mesečnih stroških ogrevanja. Zaradi raznolikosti objektov je težko natančno predvideti stroške ogrevanja. Vzdrževanje temperature v vsakem prostoru pa lahko postane pravi logistični izziv.

ENERGETSKI IZZIVI

Če se soočamo s kompleksnostjo ogrevanja turističnih objektov in ne najdemo učinkovitih rešitev, postane vprašanje o vztrajanju v trenutnem stanju še bolj pereče, zlasti v luči morebitne ponovitve plinske krize ali drugih energetskih izzivov, kot smo jih doživeli pred leti. Z usmeritvijo k bolj trajnostnim in učinkovitim rešitvam bi lahko zmanjšali stroške ogrevanja, povečali neodvisnost od nestabilnih energetskih virov ter omogočili boljši nadzor nad porabo energije. Menjava ogrevalnega sistema bi tako postala ne le nujnost, ampak tudi priložnost za dolgoročno finančno stabilnost in trajnostno delovanje.

ENERGETSKI IZZIVI
MENJAVA OGREVALNEGA SISTEMA
MENJAVA OGREVALNEGA SISTEMA

Zavedamo se, da je prehod na nove ogrevalne sisteme pomemben korak, ki zahteva sredstva. Vendar pa lahko naredimo s pravilnim pristopom do financiranja ta korak dostopnejši in sprejemljivejši za vaš objekt. Predlagamo, da rešite problem visokih stroškov ogrevanja in odvisnosti z vgradnjo toplotne črpalke. S tem ne le zmanjšate stroške ogrevanja, ampak tudi povečate energetsko učinkovitost vašega objekta.

PRIDOBITE DO 65 % NEPOVRATNIH SREDSTEV

Nedavno smo zaznali javni razpis, ki omogoča pridobitev nepovratnih sredstev za zamenjavo obstoječih ogrevalnih sistemov z energetsko in okolju prijaznimi toplotnimi črpalkami. S temi napravami lahko učinkovito ogrevate, hladite in pripravljate toplo sanitarno vodo, poleg tega pa izkoristite odpadno toploto tehnoloških procesov.

Višina pridobljenih sredstev se giblje od 45% do 65% celotne investicije, odvisno od velikosti vašega podjetja. To je izjemna priložnost za zmanjšanje stroškov in izboljšanje energetske učinkovitosti vašega ogrevalnega sistema.

Vse informacije o javnem razpisu najdete TUKAJ.  

PRIDOBITE DO 65 % NEPOVRATNIH SREDSTEV
ZAUPAJO NAM ŠTEVILNA PODJETJA
ZAUPAJO NAM ŠTEVILNA PODJETJA

Za ogrevanje turističnih in poslovnih prostorov nam zaupajo že številna slovenska in tuja podjetja, med drugimi: hotel Alpska perla, kamp Menina, hotel A, Silco, Avtocenter A2S, podjetje Zagožen, Profi kmet, hotel Eco Boutique, Hotel A, M.S. Beagle, podjetje Agrolit, mesto Šala na Slovaškem, Vinska klet Kattus v Avstriji in drugi.

Več lahko preberete v naših referencah.

PREBERITE TUDI

Znanje in nasveti 2

Stopite v stik z nami!