Reference

ZAKAJ JIM TOPLE VODE NIKOLI NE ZMANJKA?

Nič ni bolj motečega in neprijetnega, ko ves nadišavljen z milom stojiš pod tušem ali se namakaš v kadi in zmanjka tople vode! Za veliko družino iz Koroške je bil to nekdaj velik problem, odkar imajo KRONOTERMOVO sanitarno toplotno črpalko ECO pa je hladen tuš le še nostalgičen spomin.
KOVAČ-HIŠA

Odgovor na naslovno vprašanje družina iz Šmartnega pri Slovenj Gradcu navdušeno razkrije vsakomur, ki ga to vprašanje muči. Družina, ki šteje 7 članov, je namreč številu članov ustrezno velik porabnik tople sanitarne vode. Letno porabijo približno 104.400 litrov vode, kar znese približno 280 litrov na dan. Ni čudno, da se jim je velikokrat dogodilo, da jim je tople vode zmanjkalo.

 

Preden so se odločili, da v stanovanjsko hišo na severu Slovenije vgradijo sanitarno topotno črpalko, so sanitarno vodo ogrevali s pomočjo navadnega električnega hranilnika. Stroški električne energije so bili visoki, letno so tako porabili okrog 1000 EUR samo za ogrevanje sanitarne vode. To je bil še dodatni razlog, da se je družina odločila za zamenjavo potratnega hranilnika za bolj sodoben, varčen in okolju prijazen sistem ogrevanja sanitarne vode. Izbrali so sanitarno toplotno črpalko ECO z 300-litrskim hranilnikom.

TOPLE VODE JE VEDNO DOVOLJ

Brezskrbnost ob zadostni količini tople sanitarne vode je za vso družino bistvenega pomena. Gospod Kovač nam je zaupal, da so z našo toplotno črpalko zelo zadovoljni. Stroški porabe električne energije so se zmanjšali za približno 4-krat. Zdaj znašajo letno okoli 270 EUR. To pomeni kar 75 % prihranek!

 

Dodatno optimizacijo stroškov jim omogoča upravljanje toplotne črpalke preko regulacije Optitronic. V okviru regulacije se lahko izbere način delovanja Eco, Normal ali Comfort in nastavi različne urnike delovanja glede na potrebe po topli sanitarni vodi.

 

Sedaj se nikoli več ne zgodi, da ne bi imeli zadosti tople vode. Vsi člani družine lahko vsakodnevno uživajo v kopalnici brez strahu, da se bodo morali prhati s hladno vodo, ogreti vodo na štedilniku ali dolgo čakati, da se bo sanitarna voda spet segrela.

KOVAČ-ECO

SANITARNA TOPLOTNA ČRPALKA ECO

Sanitarna toplotna črpalka ECO iz linije S2 je eden najbolj priljubljenih modelov KRONOTERM sanitarnih toplotnih črpalk. Je visoko učinkovita, varčna in okolju prijazna! Primerna je za najzahtevnejše uporabnike, ima visok koeficient učinkovitosti COP  – 4.0, TÜV certifikat in enostavno upravljanje z LCD zaslonom.

 

Sanitarna toplotna črpalka ECO je na voljo v dveh izvedbah oz. različicah volumna hranilnika tople sanitarne vode. Na voljo je 200-litrski za manjše in 270-litrski za večje porabnike. Naprava ima možnost montaže dodatnega vira toplote na kotlovski prenosnik (sončni kolektorji ali peč na fosilna goriva…) ter možnost prostorske postavitve zajema in izpiha zraka ali vodenega zraka. Slednje omogoča prilagodljiva tehnika zračnih kanalov KRONO-FLEX.

 

Za varnost in zaščito pred okužbo z bakterijo legionelo je vključen avtomatski antilegionelni program, na voljo pa je po želji tudi WEB modul za upravljanje na daljavo s pomočjo aplikacije CLOUD.KRONOTERM. Naprava ima možnost nastavitve hitrosti ventilatorja, odlično pa deluje tudi pri nekoliko nižjih temperaturah, pri -7° C vstopnega zraka.

 

Če bi tudi vi želeli zamenjati potraten in zastarel ogrevalni sistem, ali pa zgolj potrebujete informacije, nas lahko kontaktirate TUKAJ.


Oznake: , , , ,

PREBERITE TUDI