IZKUŠNJE NAŠIH STRANK: ZAKAJ JIM TOPLE VODE NIKOLI NE ZMANJKA?

 

Nič ni bolj motečega in neprijetnega, ko ves nadišavljen z milom stojiš pod tušem ali se namakaš v kadi in zmanjka tople vode! Za veliko družino iz Koroške je bil to nekdaj velik problem, odkar imajo Kronotermovo sanitarno toplotno črpalko ECO pa je hladen tuš le še nostalgičen spomin. 

 

Odgovor na naslovno vprašanje družina iz Šmartnega pri Slovenj Gradcu navdušeno razkrije vsakomur, ki ga to vprašanje muči. Družina, ki šteje 7 članov, je namreč številu članov ustrezno velik porabnik tople sanitarne vode. Letno porabijo približno 104.400 litrov vode, kar znese približno 280 litrov na dan. Ni čudno, da se jim je velikokrat dogodilo, da jim je tople vode zmanjkalo.

 

 

 

Preden so se odločili, da v stanovanjsko hišo na severu Slovenije vgradijo sanitarno topotno črpalko, so sanitarno vodo ogrevali s pomočjo navadnega električnega bojlerja. Stroški električne energije so bili visoki, letno so tako porabili okrog 1000 evrov samo za ogrevanje sanitarne vode.

To je bil še dodatni razlog, da se je družina odločila za zamenjavo potratnega bojlerja za bolj sodoben, varčen in okolju prijazen sistem ogrevanja sanitarne vode. Izbrali so sanitarno toplotno črpalko ECO z 300-litrskim bojlerjem.

 

TOPLE VODE JE VEDNO DOVOLJ

Brezskrbnost ob zadostni količini tople sanitarne vode je za vso družino bistvenega pomena. Gospod Kovač nam je zaupal, da so z našo toplotno črpalko zelo zadovoljni. Stroški porabe električne energije so se zmanjšali za približno 4-krat. Zdaj znašajo letno okoli 270 evrov. To pomeni kar 75 % prihranek!

 

 

Dodatno optimizacijo stroškov jim omogoča upravljanje toplotne črpalke preko regulacije Optitronic. V okviru regulacije se lahko izbere način delovanja Eco, Normal ali Comfort in nastavi različne urnike delovanja glede na potrebe po topli sanitarni vodi.

Sedaj se nikoli več ne zgodi, da ne bi imeli zadosti tople vode. Vsi člani družine lahko vsakodnevno uživajo v kopalnici brez strahu, da se bodo morali prhati s hladno vodo, ogreti vodo na štedilniku ali dolgo čakati, da se bo sanitarna voda spet segrela.

 

SANITARNA TOPLOTNA ČRPALKA ECO

 

 

 

Sanitarna toplotna črpalka ECO iz linije S2 je ena najbolj priljubljenih modelov Kronoterm sanitarnih toplotnih črpalk. Visoko učinkovita, varčna in okolju prijazna! Primerna je za najzahtevnejše uporabnike, ima visok koeficient učinkovitosti COP  – 4.0, TÜV certifikat in enostavno upravljanje z LCD zaslonom.

Sanitarna TČ ECO je na voljo v dveh izvedbah oz. različicah volumna bojlerja. Na voljo je 200-litrski za manjše in 270-litrski za večje porabnike. Naprava ima možnost montaže dodatnega vira toplote na kotlovski prenosnik (sončni kolektorji ali peč na fosilna goriva…) ter možnost prostorske postavitve zajema in izpiha zraka ali vodenega zraka. Slednje omogoča prilagodljiva tehnika zračnih kanalov KRONO-FLEX.

Za varnost in zaščito pred okužbo z bakterijo legionelo je vključen avtomatski antilegionelni program, na voljo pa je po želji tudi WEB modul za upravljanje na daljavo s pomočjo aplikacije Cloud. KRONOTERM. Naprava ima možnost nastavitve hitrosti ventilatorja, odlično pa deluje tudi pri nekoliko nižjih temperaturah, pri -7° C vstopnega zraka.

 

 

 

 

 

 

Preberite si še:

Preostale reference naših zadovoljnih uporabnikov

Zakaj je toplotna črpalka okolju prijazna?

10 Razlogov zakaj izbrati ravno toplotno črpalko

Kako lahko z obnovo ogrevalnega sistema prihranite tudi do 2.600€ letno?

 

V kolikor bi si želeli tudi vi imeti brezskrben sistem ogrevanja sanitarne vode, potrebujete dodatne informacije ali bi si želeli osebno svetovanje, izpolnite spodnji obrazec.

 

Stopite v stik z nami

  • Kliknite na več informacij glede obdelave osebnih podatkov:
    Upravljavec | Uporaba, obseg in namen hranjenja in obdelave | Iznos | Obdobje hrambe | Pravice posameznika | Pravno obvestilo