Reference

6-ČLANSKA DRUŽINA JE RAZPOLOVILA STROŠKE ZA PRIPRAVO TOPLE SANITARNE VODE

Spreminjanje tehnoloških rešitev v domovih lahko prinese občutne izboljšave v udobju, prihrankih in okoljski odgovornosti. Vedno več gospodinjstev se sooča z izzivom zastarelih energetskih naprav, ki ne le da prinašajo višje stroške, temveč tudi manjše udobje. Vsi smo že najbrž bili priča trenutkom, ko se zastarela tehnologija sprevrže v pravo nočno moro. Zastarele naprave delujejo počasneje, hkrati pa neustavljivo trošijo električno energijo, saj so manj učinkovite in potratne. Skozi čas se naberejo višji računi za elektriko, ki bi jih lahko namesto za tovrstne zapravljanje denarja namenili bolj smiselnim nakupom ali prihrankom.
Suburban-culdesac-from-above-343260-1024x682

HITRA DEJSTVA

Velikost objekta: 300 m2

Izgradnja objekta: 1986

Vrsta objekta: samostojna hiša

Tip sanitarne toplotne črpalke: SILVER

Vrsta ogrevanja: drva

 

Družina, ki jo sestavlja šest članov, biva v prostorni 300 m² samostojni hiši v Šoštanju. Stara sanitarna toplotna črpalka, ki je bila v hiši nameščena že od leta 2002, je v začetku dobro služila svojemu namenu, vendar je z leti začela kazati znake utrujenosti. Segrevanje vode je postalo počasnejše, poraba energije pa se je z leti rahlo povečala. Alenka pravi: »Zaradi naše številčne družine je hitro segrevanje vode, še posebej zvečer, ko se vsi želimo stuširati, postalo ključnega pomena.« Kljub temu, da je stara toplotna črpalka KRONOTERM brezhibno delovala kar 20 let, je čas prinesel napredek tehnologije, zato so se odločili za zamenjavo. Ne zato, ker ne bi več delovala, ampak zaradi nove sanitarne toplotne črpalke KRONOTERM SILVER, ki je obljubljala še večje udobje in prihranke.

KAKO SO SE SPOPADLI S TEŽAVO IN KAJ JE NOVA TOPLOTNA ČRPALKA PRINESLA V NJIHOV DOM?

Odločitev je padla leta 2021. Svoji stari sanitarni toplotni črpalki, prav tako izdelani v podjetju KRONOTERM, ki jim je služila skoraj 20 let, so pomahali v slovo in jo nadomestili s sodobnejšo rešitvijo – tip KRONOTERM SILVER. Ta odločitev se je izkazala za ključno pri izboljšanju njihovega vsakdanjega življenja.

 

 

IZBIRA MODELA

Po temeljitem premisleku in preučitvi razpoložljivih možnosti so se odločili za zamenjavo s sanitarno toplotno črpalko tip KRONOTERM SILVER. Ta izbira se je izkazala za izjemno uspešno, saj novi model zadošča njihovim potrebam po topli sanitarni vodi, hkrati pa so dosegli občuten prihranek pri porabi energije, saj se je strošek v primerjavi s starejšo, vendar prav tako varčno črpalko, prepolovil.

STC-po-225x300
STC-po-225x300 (1)

NAČRTI ZA PRIHODNOST

Čeprav gospa Alenka pravi, da so zaenkrat še vezani na kurjenje na drva, imajo načrt, da v roku 2 let preidejo na ogrevalni sistem s toplotno črpalko. Ena od ključnih prednosti te odločitve je udobje, ki ga prinaša tovrstno ogrevanje, še posebej v njihovih starejših letih. Brez dvoma pa so tudi glede ponudnika ogrevalnih toplotnih črpalk, ostali bodo zvesti podjetju KRONOTERM, saj nudimo zaupanja vredno in kakovostno rešitev, ki so jo že preizkusili. Zadovoljni pa so tudi z odzivnostjo in strokovnostjo, ki jo podjetje nudi skozi celotno življenjsko dobo ogrevalnega sistema.

 

Izkušnja družine iz Šoštanja jasno poudarja pomembnost posodobitve tehnoloških rešitev v domu. Z zamenjavo stare sanitarne toplotne črpalke so dosegli hitrejše segrevanje vode, občutne prihranke pri stroških energije in izboljšano udobje v svojem vsakdanjem življenju. Njihova odločitev vpliva tudi na prihodnost, ko načrtujejo prehod na celoten ogrevalni sistem s toplotno črpalko. Zaradi navdušenja nad delovanjem sanitarnih toplotnih črpalk, pa razmišljajo, da bodo tudi ogrevalno izbrali v podjetju KRONOTERM.

 

Če bi tudi vi želeli zamenjati potraten in zastarel ogrevalni sistem, ali pa zgolj potrebujete informacije, nas lahko kontaktirate na info@kronoterm.com ali nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 23 22.

Oznake: , , , , , ,

PREBERITE TUDI