Reference

TOPLOTNI ČRPALKI HLADITA ENA NAJBOLJŠIH VIN NA SVETU

Toplotni črpalki ADAPT hladita tudi ena najboljših vin na svetu, hkrati pa skrbita za prijetno toplino na posestvu Kabaj.
Kabaj

OSNOVNI PODATKI

Ime Domačija Kabaj
Kraj Šlovrenc, Slovenija
Tip objekta Vinarna in turistična domačija
Opis Turistični objekt
Naprava 2x ADAPT in BOOSTER
Letno vgradnje 2023
Opis ogrevalnega sistema Hlajenje in ogrevanje tople sanitarne vode
Vir Zrak-voda
Posebnosti/izziv Hlajenje vinske kleti

Toplotni črpalki KRONOTERM sta svoj novi dom našli sredi slikovitih Goriških brd v družinski vinarni Kabaj, ki jo je ugledna revija Wine & Spirits Magazine že štirikrat uvrstila med 100 najboljših vinarn na svetu.

 

Dve toplotni črpalki ADAPT bosta tukaj skrbeli tako za hlajenje, ki ga potrebuje okoli 60 tisoč steklenic vina letno, kot za toplino v restavraciji in sobah za goste.

Trajnostno hlajenje za najboljša vina

Vsa vina v vinski kleti zorijo najmanj leto dni v francoskih sodih, nato pa še več mesecev v steklenicah, kjer razvijejo svoj edinstven okus. Po tem obdobju so pripravljena na potovanje po vsem svetu, predvsem v ZDA in Azijo. Takšno skladiščenje zahteva stalno hladno temperaturo, kar predstavlja znatno energetsko obremenitev. Ker se na posestvu trudijo delovati čim bolj zeleno in so tudi njihova vina pridelana na ekološki način, sta bili toplotni črpalki s hlajenjem očitna najboljša izbira.

kabaj-morel-ambient1-1-768x511.jpg
501796844

Hlajenje in ogrevanje hkrati

Toplotni črpalki ne služita le hlajenju, temveč tudi ogrevanju prostorov z radiatorji in zagotavljanju tople sanitarne vode. Z rekuperacijo toplote, ki se sprošča med hlajenjem, omogočata še večjo energetsko učinkovitost. Toplotni črpalki to odvečno toploto uporabita za ogrevanje vode, ki jo po potrebi le dodatno segrevata. Tako učinkovito ogrevata šest dvoposteljnih sob za goste, restavracijo ter prostore, v katerih biva družina, pri čemer vedno zagotavljata obilico tople vode, ki je za goste nikoli ne zmanjka.

 

Če bi želeli imeti varno, ugodno, brezskrbno in naravi prijazno ogrevanje, potrebujete dodatne informacije ali bi želeli osebno svetovanje, nas kontaktirajte tukaj.

20240418_092141670_iOS
Kabaj ADAPT

Oznake: , , , ,

PREBERITE TUDI