RAZSTAVA PRIHODNOST BIVANJA Z NAŠO TČ ADAPT ZDAJ V BERLINU

 

 

Razstava Prihodnost bivanja, katere del je tudi naša toplotna črpalka ADAPT, se je z Dunaja preselila v kulturno-umetniško navdahnjeno mesto v Nemčiji. Berlin gosti razstavo slovenskega sodobnega in inovativnega oblikovanja v sklopu berlinskega tedna oblikovanja.

 

Slovensko oblikovanje z razstavo Prihodnost bivanja (The Future of Living) po odličnem začetku v avstijski prestolnici nadaljuje z osvajanjem ljubiteljev lepega oblikovanja po Evropi. Otvoritev je potekala konec preteklega tedna, razstava pa bo odprta do 6. junija. Razstavni prostor, kjer so širši javnosti predstavljeni slovenski izdelki, ki so prejeli značko Made in Slovenia, gosti trgovina s klobuki priznane nemške oblikovalke Fione Bennet.

 

 

 

Berlinčanom je na ogled naša toplotna črpalka ADAPT, ki ne navdušuje zgolj s funkcionalnostjo in učinkovitostjo, ampak tudi z dizajnom. Dizajn smo oblikovali skupaj s podjetjem Gigodesign ter ustvarili trend na področju vizualne podobe toplotnih črpalk. S toplotno črpalko ADPAT smo ustvarili dodano vrednost naprave, potrošnikom pa ponudili izbiro ene od kar štirih barvnih različic. Pred kratkimo smo jih dopolnili še z dvema novima barvnima različicama.

 

 

Razstava, ki se nahaja v samostojnem prostoru na Potsdamer Str. 81-83 v Berlinu, je nastala v sodelovanju med Centrom za kreativnost/MAO, Ministrstvom za zunanje zadeve, Ministrstvom za kulturo, Veleposlaništvom Republike Slovenije in SKICO – Slovenskim kulturnim centrom v Berlinu. Razstava v Berlinu je prva razstava v sklopu večjih promocijskih dogodkov slovenskega predsedovanja Svetu EU. Po koncu berlinskega tedna oblikovanja se seli še v druga evropaska mesta (Milano, Zagreb, Budimpešta,…), del razstave pa tudi prek luže v Severno in Latinsko Ameriko ter na Bližnji vzhod.

 

 

Video reportaža z otvoritve v Berlinu je bila objavljena tudi v televizijski oddaji Odmevi na RTVSLO. Ogledate si jo lahko TUKAJ.