ADAPT 0416

Toplotna črpalka
zrak/voda za ogrevanje objektov
Enostavna
vgradnja
TestiranoV lastnem
laboratoriju
Enostavnavgradnja Daljinsko
upravljanje
Zmanjšanje
emisij
do 60 %

Glavne značilnosti

 • Izjemno visoka učinkovitost - SCOP 5,2
 • Ena izmed najtišjih toplotnih črpalk na evropskem trgu. Njeno delovanje je tudi do 16x tišje od zahtev evropske direktive Ecodesign.
 • IAH sistem - Popolno prilagajanje delovanja potrebam objekta, vašim potrebam ter učenje na podlagi preteklega delovanja.
 • Sistem MyDesign - prilagoditev barve in materiala ohišja
 • Robustno ohišje, ki kljubuje vremenskim vplivom - dodatne zaščite niso potrebne
 • Enostavna in hitra vgradnja - naprava vsebuje vse ključne elemente, kar skrajša in poceni samo vgradnjo
 • Upravljanje na daljavo preko aplikacije Cloud.Kronoterm - WEB modul za nadzor na daljavo vgrajen serijsko
 • Vodna povezava z notranjo enoto (zalogovnik ali hidravlični modul)
 • Dve možnosti notranje enote: Hydro C2 (kotlovnica na 0,5 m2, z vgrajenim zalogovnikom tople sanitarne vode) ali Hydro S2

Toplotna črpalka Adapt je prilagodljiva v delovanju, vgradnji in izgledu. Zasnovana s ciljem, da tehnologija postane nevidna, da se naprava po vgradnji čim bolj zlije z okolico, da s pojavnostjo in hrupom ne vzbuja pozornosti, hkrati pa z izjemno učinkovitostjo uporabniku zagotavlja maksimalno udobje v smislu ogrevanja, hlajenja, nizke hrupnosti in nizkih stroškov obratovanja. Primerne so za stanovanjske hiše, za talno ali radiatorsko ogrevanje. Ista naprava se lahko uporabi za ogrevanje ali hlajenje stavbe in segrevanje sanitarne vode. Na voljo v različnih barvah.

Toplotna črpalka ADAPT skupaj z notranjo enoto HYDRO predstavlja popoln variabilen sistem, hladilniško in hidravlično prilagodljiv glede na toplotne potrebe objekta. Zunanja enota, kompaktna toplotna črpalka zrak/voda ADAPT, se odlikuje po izredno tihem delovanju ter dovršeni obliki. Kompaktna toplotna črpalka ADAPT je z notranjo enoto HYDRO povezana z enostavno vodno cevno povezavo. Toplotno črpalko ADAPT odlikujejo vrhunska tehnologija, zmogljivost in učinkovitost.

Toplotna črpalka ADAPT, tipa zrak – voda, je ena najtišjih toplotnih črpalk na tržišču. Neslišna notranja enota ji omogoča, da je tišja od delovanja računalnika. Ne emitira nobenih zvokov, ne moti okolice in se zlije z njo. Njena izjemna učinkovitost in inteligentno prilagajanje sta pripomogla k preboju na prvo mesto v sezonski učinkovitosti v Evropi (Bafa lista - primerjava učinkovitosti 1176 toplotnih črpalk - junij 2019). Izredno visoki sezonska učinkovitost (SCOP 5,2) in prilagodljivost pri talnem in pri radiatorskem ogrevanju predstavljata nepremagljivo varčnost. www.kronoterm.com/toplotna-crpalka-adapt-najboljsa-na-bafa-listi-november-2019/

Posebno pozornost je namenjena tudi skrbi za okolje - uporabljeni so okolju prijazni elementi, ki se prijetno zlijejo z okolico, in novo hladivo, ki je lažje razgradljivo in posledično zmanjša vpliv na toplogredne izpuste. Uporabljeno je popolnoma novo hladivo R452b, ki ne škoduje ozonu in ima kar 67 % nižji ogljični odtis od obstoječih hladiv. Nova generacija okolju prijaznih toplotnih črpalk je tako edina, ki ob varčni uporabi zagotavlja tudi učinkovito rabo energije in obnovljivih virov energije. Novo zvočno izolirano ohišje v vseh pogojih in prostorih zagotavlja izredno tiho, skoraj neslišno delovanje.

Enostavno upravljanje na daljavo tako, da toplotno črpalko z mobilno aplikacijo Cloud.Kronoterm lahko spremljate vedno in povsod. Želeno temperaturo lahko nastavite pred prihodom domov, se izognete obiskom serviserjev, saj bodo večino napak odpravili na daljavo. In če napake ne boste opazili, vas bo na nepravilno delovanje opozorila naprava kar sama. Ročno popisovanje porabe in stroškov ni več potrebno, saj lahko vse, tudi proizvedeno toploto ter njeno učinkovitost pregledno spremljate na aplikaciji.

Umetna inteligenca bo na podlagi pridobljenega znanja delovanje prilagajala glede na vremenske napovedi ter celo glede na vaše potrebe in potrebe objekta. Tako boste z njo dosegali do 30 % višjo učinkovitost. Z vami bo preživela več časa, vi pa boste ob tem še dodatno privarčevali. Tudi na prostoru, saj se bo zadovoljila z 0,5m2 veliko kotlovnico. Skrajšali so čas montaže, tako da bodo vašo novo življenjsko sopotnico hitro pripravili na vstop v vaš dom. Zaradi enostavnega in hitrega zagona se boste lahko ogrevali še isti dan.

SOBNI UPRAVLJALNIK KT-2A: NASTAVITVE, UPORABA IN NAMESTITEV

ponedeljek, 27.03.2023 | 9:53

Malo za šalo, malo za res : Če bi KT-2A upravljalnik temperature v prostoru bil človek, bi bil verjetno tisti prijatelj, ki vedno opozori, če je prehladno ali prevroče. Ampak, čeprav nas lahko malo spravi ob živce, je v resnici zelo koristen – poskrbi, da se temperatura v prostoru vedno ohranja na želeni ravni. Adaptivna…

Več

IZKUŠNJE NAŠIH STRANK: “V prvi ogrevalni sezoni smo porabili samo 160 evrov!”

sreda, 15.03.2023 | 10:13

Mlada družina si je v majhni vasici pri Preboldu zgradila svoje prvo samostojno domovanje. V želji po enostavnem in ugodnem ogrevanju njihove 125 kvadratov velike hiše ter v želji podpore slovenskim proizvajalcem so izbrali našo toplotno črpalko ADAPT. HITRA DEJSTVA Vrsta objekta: novogradnja Velikost objekta: 125 m2 Leto izvedbe: 2020 Tip toplotne črpalke: ADAPT 0312-K3…

Več

IZKUŠNJE NAŠIH STRANK: UDOBJE IN TOPLINA ZA ZADOVOLJSTVO GOSTOV

ponedeljek, 14.11.2022 | 14:32

Lastniki poslovnega prostora na Dolenjskem so se odločili za našo toplotno črpalko ADAPT. Njihovim gostom zagotavlja vedno dovolj topline in udobja med terapevstkimi posegi in rehabilitacijo.

Več

IZKUŠNJE NAŠIH STRANK: “STROŠKE SEM PREPOLOVIL, PA ŠE NOBENEGA DELA NI!”

sreda, 22.06.2022 | 9:13

Lastnik iz Dolenjskih toplic je z izbiro naše toplotne črpalke ADAPT stroške ogrevanja kar prepolovil.

Več

TČ VERSI NA RAZSTAVI V LJUBLJANSKI CUKRARNI

petek, 03.06.2022 | 11:40

Naša toplotna črpalka VERSI je razstavljena v Palači Cukrarna v Ljubljani. Oglejte si jo!

Več

IZKUŠNJE NAŠIH STRANK: LASTNIKA JE PREPRIČALO OGREVANJE, KI NIKOGAR NE MOTI

četrtek, 12.05.2022 | 11:28

Prekrasno vilo s še bolj čudovitim razgledom ogreva naša toplotna črpalka ADAPT.

Več

IZKUŠNJE NAŠIH STRANK: IZBRALI SMO NIŽJE STROŠKE IN MOŽNOST HLAJENJA

četrtek, 07.04.2022 | 11:10

Skrita med zelenjem izziv ogrevanja in hlajenja doma odlično rešuje toplotna črpalka ADAPT.

Več

Kronoterm prvi slovenski proizvajalec s certifikatom kakovosti HEAT PUMP KEYMARK!

sreda, 09.02.2022 | 9:34

Naši toplotni črpalki ADAPT in VERSI sta kot prvi slovenski toplotni črpalki prejeli certifikat kakovosti HEAT PUMP KEYMARK.

Več

TČ ADAPT osvaja evropo: Budimpešta in Eindhoven

ponedeljek, 22.11.2021 | 10:59

Zadnji dve postaji popotovanja naše toplotne črpalke ADAPT po Evropi v okviru razstave Prihodnost bivanja sta bili Nizozemska in Madžarska. 

Več

ADAPT OSVAJA EVROPO – TČ ADAPT SI JE V MILANU OGLEDALO VEČ KOT 30.000 OBISKOVALCEV

petek, 01.10.2021 | 8:02

Toplotna črpalka ADAPT v okviru razstave Prihodnost bivanja nadaljuje popotovanje po Evropi. Po Dunaju in Berlinu je razstava gostovala na Milanskem tednu oblikovanja – Milan Design Week, ob boku številnim svetovno priznanim oblikovalcem in blagovnim znamkam.

Več

ADAPT OSVAJA EVROPO!

petek, 18.06.2021 | 8:46

Toplotna črpalka ADAPT v sklopu razstave Prihodnost bivanja je gostovala v dunajskem muzeju. Prvo razstavo v množici številnih, ki še sledijo, smo obiskali tudi mi. Naš izdelek in razstava je navdušila Dunaj, avstrijska prestolnica pa nas.

Več

RAZSTAVA PRIHODNOST BIVANJA Z NAŠO TČ ADAPT ZDAJ V BERLINU

ponedeljek, 31.05.2021 | 12:27

Razstava Prihodnost bivanja, katere del je tudi naša toplotna črpalka ADAPT, se je iz Dunaja preselila v kulturno-umetniško navdahnjeno mesto v Nemčiji. Berlin razstavo gosti v sklopu berlinskega tedna oblikovanja.

Več

TČ ADAPT MED TOP 10 ENERGETSKO NAJBOLJ UČINKOVITIH IZDELKOV V AVSTRIJI

četrtek, 27.05.2021 | 13:52

Učinkovita, tiha in oblikovno dovršena toplotna črpalka ADAPT je v Avstriji prejela prav posebno priznanje. Uvrstila se je med top 10 energetsko najbolj učinkovitih izdelkov, ki so predstavljeni na spletni strani topprodukte.at in prejela zlato oznako.

Več

TOPLOTNA ČRPALKA ADAPT NAVDUŠUJE DUNAJČANE

petek, 02.04.2021 | 15:35

Našo večkrat nagrajeno toplotno črpalko ADAPT si je do 25. aprila moč ogledati na Dunaju, kjer gostuje slovenska razstava prejemnikov značke odličnosti Made in Slovenia z naslovom Prihodnost bivanja (The Future of Living).

Več

Toplotna črpalka ADAPT je prejela certifikat kakovosti EHPA za avstrijski trg

ponedeljek, 22.03.2021 | 12:05

Izjemno veseli smo, da smo za toplotno črpalko ADAPT prejeli certifikat kakovosti za avstrijski trg, ki ga dodeljuje združenje EHPA.

Več

IZKUŠNJE NAŠIH STRANK: VČERAJ CENTRALNA PEČ NA DRVA, DANES TOPLOTNA ČRPALKA

petek, 12.02.2021 | 10:55

Brezskrbnost je ena izmed lastnosti toplotne črpalke, ki se je veselijo vsi naveličani prelaganja in sekanja drv. Lastnica Sabina iz Šmarij pri Jelšah v hecu pravi, da jo je celo polenila. 

Več

TOP 10 NAŠIH ZGODB, KI SO ZAZNAMOVALE LETO 2020

torek, 26.01.2021 | 19:58

Preteklo leto je bilo kjub nekaterim preprekam povezanih z epidemijo za nas nadvse uspešno. V leto 2021 smo tako zakorakali s prijetnimi spomini na posebne zgodbe, nagrade in projekte, ki so zaznamovali skoraj vsak mesec v letu. Veseli smo, da lahko te pozitivne in prijetne zgodbe delimo tudi z vami! 

Več

Značka odličnosti Made in Slovenia za toplotno črpalko Adapt

torek, 05.01.2021 | 8:43

Še eden v vrsti priznanj in nagrad je značko odličnosti MADE IN SLOVENIA, ki nam ga je za toplotno črpalko Adapt podelil Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO). 

Več

IZKUŠNJE NAŠIH STRANK: V starosti cepljenje drv ne pride več v poštev

torek, 08.12.2020 | 21:14

V sklopu sodelovanja pri projektu Miss Slovenija predstavljamo prvo nagrajeno Kronoterm nalogo. Intervju z lastnikom naše toplotne črpalke Adapt Antonom Pustovrhom je pripravila Maja Čargo.

Več

TOPLOTNA ČRPALKA ADAPT JE NAJ INOVACIJA 2020!

četrtek, 03.12.2020 | 12:46

Inovativna, tiha in učinkovita ter oblikovno dovršena toplotna črpalka Kronoterm Adapt je v sklopu Dneva inovativnosti 2020 prejela kar dve nagradi – nagrado NAJ INOVACIJA po izboru javnosti ter SREBRNO NACIONALNO PRIZNANJE GZS ZA INOVATIVNOST.

Več

NAJ INOVACIJA 2020 – GLASUJTE ZA KRONOTERM!

torek, 10.11.2020 | 12:02

Glasujte za našo toplotno črpalko Adapt, ki je nominirana za nagrado GZS NAJ INOVACIJA 2020 po izboru javnosti.

Več

ZLATO PRIZNANJE ZA NAJBOLJŠO INOVACIJO V REGIJI 2020 GRE. . . V NAŠE ROKE!

sreda, 07.10.2020 | 8:01

Z veseljem in ponosom razglašamo, da smo na današnji podelitvi priznanj najboljšim inovacijam Celjske regije 2020 prejeli ZLATO PRIZNANJE! 

Več

IZKUŠNJE NAŠIH STRANK: DO NOVE TOPLOTNE ČRPALKE V SAMO 6 DNEH!

ponedeljek, 07.09.2020 | 9:29

Šestčlanska družina iz Ljubljane ima izkušnje s toplotno črpalko že desetletje. Po slabih izkušnjah pri okvari z elektroniko in slabem odzivu konkurenčne znamke toplotnih črpalk so se odločili, da jo zamenjajo. V samo šestih dneh je bila izbrana črpalka Adapt že postavljena.

Več

Toplotna črpalka ADAPT prejela nov pomemben certifikat

torek, 18.08.2020 | 8:53

Za toplotno črpalko Adapt smo uspeli pridobiti težko dosegljiv certifikat kakovosti za švicarski trg, ki potrjuje našo odličnost, kakovost in inovacije. 

Več

Izkušnje naših strank: KO ZVOK CEPLJENJA DRV ZAMENJA TIŠINA

ponedeljek, 10.08.2020 | 14:33

Eni prvih uporabnikov naše večkrat nagrajene toplotne črpalke ADAPT so navdušeni nad delovanjem in predvsem dejstvom, da s toplotno črpalko nimajo nikakršnega dela, še slišijo je skoraj ne.

Več

IZKUŠNJE NAŠIH STRANK: V PODPORO SLOVENSKI PROIZVODNJI – ZAMENJAVA OLJNE PEČI S TOPLOTNO ČRPALKO ADAPT

petek, 10.07.2020 | 9:36

Slovenska izdelava je bila ena ključnih odločitev za nakup toplotne črpalke ADAPT. Zadovoljstvo družine iz Miklavža na Dravskem polju ob le dvomesečni uporabi, pri kateri se že poznajo prihranki pri računu za elektriko, skupaj s prednostmi in enostavno uporabo pravilno odločitev le še potrjujejo.

Več

Nominacija naše toplotne črpalke Adapt za EBAE nagrado!

sreda, 01.07.2020 | 8:52

Z veseljem vam sporočamo, da je bila naša toplotna črpalka Adapt pred kratkim nominirana za European Business Awards for the Environment (EBAE), katere cilj je nagraditi inovativna evropska podjetja, ki stremijo k zelenemu delovanju. Zelo smo hvaležni, da je bila naša toplotna črpalka nominirana kot izdelek, ki prispeva k ekološkemu in trajnostnemu razvoju! O NAGRADI…

Več

Adapt razstavljen v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje!

četrtek, 18.06.2020 | 11:28

Pred kratkim so v MAO odprli razstavo Tunel 29 in del te razstave je tudi naša toplotna črpalka Adapt, ki je bila izbrana med 100 različnimi izdelki kot vodilna na svojem področju in zaradi svojega doprinosa k našem okolju!

Več

Kako glasne so toplotne črpalke v resnici?

ponedeljek, 11.05.2020 | 19:00

Med izolacijo, v kateri se je kar naenkrat znašel ves svet, vedno bolj zaznavamo tiste malenkosti v življenju, ki jih prej nismo. Moti nas zvok stare glasne toplotne črpalke. Vedno bolj se zavedamo, kako pomemben je trenutek lastnega miru. Koliko so vredni dobri sosedje. Kako veliko vlogo ima naš dom na počutje celotne družine. Ni…

Več

Toplotna črpalka ADAPT – najboljša na BAFA listi (november 2019)

ponedeljek, 09.12.2019 | 10:01

Toplotna črpalka ADAPT, ustvarjena pod prsti izjemnih Kronotermovih inženirjev, je na nemški ustanovi BAFA prepoznana kot energetsko najbolj učinkovita v primerjavi z 1176 testiranimi toplotnimi črpalkami.   Urad BAFA in energetska učinkovitost   BAFA (Bundesamt für Wirtschaft und Ausfuhrkontrolle) je kratica za nemški zvezni urad za gospodarstvo in nadzor izvoza, ki na področju energetike izvaja ukrepe…

Več

Toplotna črpalka Adapt prislužila nagrado za dizajn

petek, 15.11.2019 | 8:12

Ljudje smo vizualna bitja, cenimo lepe in čiste oblike v vsej naši okolici. Oblikovalci naše okolice se združujejo v skupnost na njihovi glavni referenčni spletni strani Archiproducts. Na Archiproducts je objavljenih preko 190.000 produktov, med katerimi arhitekti in notranji oblikovalci iščejo navdih pri ustvarjanju novih gradbenih projektov. Vsako leto se na internacionalno tekmovanje v dizajnu…

Več

Nagrajenka: Toplotna črpalka Adapt tudi na Mesecu oblikovanja

sreda, 09.10.2019 | 11:06

Zavod Big raziskuje kvaliteto oblikovno ter arhitekturno dovršenih produktov jugovzhodne Evrope in Slovenije. Kronoterm bo na njihovi prireditvi Mesec oblikovanja, ki bo potekal v Ljubljani do 8. novembra 2019, sodeloval kot eden izmed slavnostnih nagrajencev za dizajn z našo toplotno črpalko Adapt. To je žirija označila kot “prilagodljivo v delovanju, namestitvi in obliki”. Zunanje enote…

Več

Zlata toplotna črpalka ADAPT

petek, 20.09.2019 | 11:09

Na 52. sejmu MOS 2019 si je podjetje Kronoterm, po premierni predstavitvi svoje toplotne črpalke ADAPT, prislužilo kar dve nagradi – zlato sejemsko priznanje in prestižno priznanje Zlati Ceh Obrtno podjetniške zbornice Slovenije. Slednje smo si prislužili prvič odkar od leta 1976 razvijamo toplotne črpalke, na kar smo še posebej ponosni. Visoko prilagodljivost toplotne črpalke…

Več

Toplotna črpalka Adapt razvita v okviru projekta SCOVST

ponedeljek, 15.07.2019 | 9:37

Podjetje Kronoterm je v letu 2017, skupaj s konzorcijskim partnerjem Elektrina, pridobilo sredstva za razvoj nove toplotne črpalke Adapt. Projekt je bil uspešno realiziran s predstavitvijo nove toplotne črpalke Adapt, ki je bila širši javnosti predstavljena na ekskluzivni svetovni premieri, 12. 6. 2019. Projekt je trajal dve leti. Vrednost skupne operacije je znašala 1.354.748,00 EUR,…

Več

Ekskluzivna svetovna premiera toplotne črpalke Kronoterm ADAPT

petek, 14.06.2019 | 8:13

V podjetju Kronoterm smo v sredo, 12. 6. 2019, predstavili novo toplotno črpalko Adapt, ki premika meje učinkovitosti v evropskem prostoru. Je toplotna črpalka tipa zrak/voda. Že ob vstopu na tržišče je postala najvarčnejša toplotna črpalka, hkrati pa jo odlikujejo tudi njeno tiho delovanje (5-krat tišja od ostalih), skrb za okolje (uporaba hladiva, ki ne…

Več
 • Kliknite na več informacij glede obdelave osebnih podatkov:
  Upravljavec | Uporaba, obseg in namen hranjenja in obdelave | Iznos | Obdobje hrambe | Pravice posameznika | Pravno obvestilo