Reference

UDOBJE IN TOPLINA ZA ZADOVOLJSTVO GOSTOV

Si predstavljate, da imate bolečine in komaj čakate, da opravite terapevtski poseg, potem pa vstopite v hladen prostor, ker nekdo varčuje z ogrevanjem? Lastniki poslovnega prostora na Dolenjskem si takšne situacije ne predstavljajo, zato so se odločili za našo toplotno črpalko ADAPT, ki zagotavlja, da je njihovim gostom vedno dovolj toplo, prihranki pri ogrevanju pa veliki.
14. novembra, 2022
Dolenjska1_1-1024x684

HITRA DEJSTVA

Velikost objekta: 300 m2

Izgradnja objekta: novogradnja

Vrsta objekta: poslovni objekt z bivalnimi prostori

Način ogrevanja: talno gretje

Tip toplotne črpalke: ADAPT 0416-K3 HT / HK 3F

Toplotni vir: zrak/voda

Poraba sanitarne vode: 27 m3/mesec

Obratovalna shema: 2. ogrevalna kroga

Upravljanje: sobni upravljalnik KT-2A

Ogrevanje poslovno-bivalnega objekta

PRIMERNA ZA VSAK OBJEKT

Toplotne črpalke so primerne za različne objekte, ne zgolj samo za bivanje. Naše naprave ogrevajo številna podjetja, velika industrijske obrate, male poslovne prostore kot tudi pisarne in vikende. Med raznovrstnimi objekti je tudi kar nekaj zdravstvenih in negovalnih ustanov oz. prostorov. Eden takšnih se nahaja na v Veliki Loki na Dolenjskem. 

 

“Objekt je bil kupljen v tretji gradbeni fazi. Rekonstrukcija objekta je bila izvedena leta 2020. V pritličju je fizioterapija, pisarne in tehnični prostori. Nadstropje in mansarda pa sta namenjena bivanju športnikov,” nam je povedala lastnica objekta. Zgradba je bila sicer zgrajena leta 2000. Objekt je velik 300 kvadratnih metrov, od tega je poslovni prostor velik 100 kvadratnih metrov, preostali del pa predstavljajo bivalni prostori za bivanje med večdnevno rehabilitacijo njihovih strank. Lastnica nam je zaupala, da je njihov prostor primeren za do devet oseb. 

 

Zaradi narave dela in seveda njihovih strank sta udobje in prijetno počutje najbolj pomembna. Lastniki so se za našo toplotno črpalko odločili zaradi kakovosti, servisa in tihega delovanja naprav. Toplotno črpalko ADAPT jim je svetoval instalater, najbolj pa jih je prepričalo optimalno delovanje večkrat nagrajene toplotne črpalke. Zaupanje s strani lastnikov je res veliko in so trenutno lastniki kar dveh naših naprav. Lastnica nam je zaupala, da so se odločili še za ogrevanje njihovega zasebnega objekta. “Obe investiciji sta bili izvedeni v istem času,” nam je zaupala lastnica.

 

Pred odločitvijo za našo toplotno črpalko, so razmišljali tudi o daljinskem ogrevanju. “Investicija je bila prevelika, ker je priključek oddaljen in je bil problem s prekopavanjem ceste.” Vgradnja toplotnih črpalk v večini primerov ne zahteva nobenih drastičnih posegov ali sprememb kotlovnice v že zgrajenih objektih. Toplotna črpalka ADAPT je obenem izredno kompaktna in ne zasede veliko prostora, ne zunaj in ne v kotlovnico oz. prostoru namenjenemu ogrevalni napravi. “Toplotno črpalko smo umestili v predviden prostor in ni bilo potrebne nobene prilagoditve,” je o montaži naprave in umestitvi v objekt povedala lastnica. 

Dolenjska1_5-min
Dolenjska1_9-min
Dolenjska1_8-min

TIŠINA IN DIZAJN, OBA STA “FUL FAJN”

Toplotna črpalka ADAPT je oblikovno dovršena. Dizajn toplotne črpalke, ki dopolnjuje funkcionalnost in učinkovitost naprave, je začrtal novo smer na področju toplotnih črpalk. Pri dizajnu resnično odstopamo od konkurenčnih naprav in se odmikamo od tradicionalnega videza tovrstnih naprav, kar potrjuje tudi lastnica iz Velike Loke, ki je izbrala zunanjo enoto v barvi Nero: “Zunanja enota ima glede na ostale proizvajalce lep sodoben videz.

 

Oblikovano dovršena naprava je zasnovana z namenom, da se zlije z okolico, da je čim manj opazna in obenem ne moti. Toplotna črpalka ADAPT je ena najtišjih črpalk v Evropi. Tišina je pri poslovnih objektih še toliko bolj pomembna, saj ne bi želeli, da se stranke, ki objekt obiskujejo pritožujejo nad hrupom. Lastnica je zadovoljna in pravi, da toplotne črpalke sploh ne slišijo.

UDOBJE NA KLIK

V prostorih imajo 22 stopinj Celzija, kar je za naše telo najbolj optimalna temperatura. Poleg ogrevanja prostorov toplotna črpalka ADAPT segreva tudi sanitarno vodo, ki je potrebna tako za uporabnike nastanitve kot za potrebe izvajanja zdravstvenih storitev. Imajo 300 litrski hranilnik tople sanitarne vode. Lastnica nam je zaupala, da na mesec porabijo 27 kubičnih metrov vode.

 

Enostavna uporaba in vzdrževanje sta sinonim za toplotne črpalke. V primerjavi z ogrevanjem na fosilna goriva, ni skoraj nobenega dela. Upravljanje je enostavno prek aplikacije CLOUD.KRONOTERM od kjerkoli in kadarkoli. Lastniki trenutno naše aplikacije še ne uporabljajo, z uporabo bodo pričeli sedaj. Lastnica razloži, da pri zagonu naprav še ni bilo na voljo interneta za povezavo na nobenem izmed objektov.

 

Si tudi vi želite visokih prihrankov, vedno prijetne temperature v vašem domu in brezhibno delovanje ogrevalnega sistema? Stopite v stik z nami.


Oznake: , , , ,

PREBERITE TUDI