Zgodovina podjetja

Naša zgodba se je začela leta 1976, ko je Rudi Kronovšek razvil prvo sanitarno toplotno črpalko. Od takrat dalje vztrajno nadaljujemo z razvojem inovativnih rešitev na področju toplotnih črpalk.

doc09081920201029132705
Artboard 28

RUDI KRONOVŠEK, ustanovitelj podjetja KRONOTERM d. o. o. (prej Termo-tehnika d.o.o.)

V začetku 70. let, ko je prva energetska kriza prizadela svet, je bil Rudi pobudnik proizvodnega programa sanitarnih toplotnih črpalk v podjetju, kjer je bil takrat zaposlen. Kasneje se je odločil stopiti na samostojno pot razvoja toplotnih črpalk, prepričan v njihov ključni pomen za reševanje energetskih izzivov prihodnosti.

 

 

Leta 1990 sta Rudi in Cvetka ustanovila podjetje Termo-tehnika d.o.o. z vizijo sledenja novim trendom ter zagotavljanja kakovostnih in trajnostnih izdelkov. Cvetka je bila prva, ki je spodbudila Rudija k uresničitvi njegovih sanj.

B60K3151
laboratorij 1995

V manjšem poslopju so Rudi in sodelavci razvili novo generacijo sanitarnih toplotnih črpalk. Prve serije so bile modularne in namenjene montaži na hranilnike, predvsem za tovarno hranilnikov Lentherm Invest. Začetna proizvodnja je obsegala med 70 in 100 enot letno. S pridobljenim znanjem s področja hladilnih sistemov se je podjetje razširilo na druge programe, vključno s tehnologijo hladilnih sistemov za hlajenje vina.

V drugi polovici 90. let se je podjetje razširilo s sodobnimi sanitarnimi toplotnimi črpalkami. Povečali so število zaposlenih in se osredotočili na trženje, kar je privedlo do 30-40 % letnega povečanja proizvodnje. Leta 2004 so podpisali pogodbo o dobavi toplotnih črpalk z velikim evropskim proizvajalcem hranilnikov.

Leta 2010 je Rudi Kronovšek prepustil vodenje podjetja sinu Bogdanu Kronovšku.

rudi_bogdan
KT_Stavba1

Leto 2013 lahko štejemo za prelomno, saj je bila ustvarjena nova blagovna znamka KRONOTERM. Dve leti pozneje se je podjetje preselilo v sodobno zgradbo blizu prejšnje lokacije.

Leta 2017 se je podjetje preimenovalo v KRONOTERM in osvežilo grafično podobo. Nova zgradba, spremenjeno ime ter posodobljena podoba so pripomogli k uspehu leta 2019, ko so predstavili inovativno toplotno črpalko ADAPT.

Z razvojem toplotne črpalke ADAPT je KRONOTERM postavil nove standarde v industriji, zlasti z estetskim oblikovanjem in izjemno tišino. ADAPT je služil kot osnova za nove generacije tihih, dovršeno oblikovanih in učinkovitih toplotnih črpalk, med drugim za toplotno črpalko VERSI, ki je bila predstavljena leta 2021. Ta raznolikost je omogočila prodor podjetja na nove trge in segmente. KRONOTERM danes uspešno trži svoje izdelke po Evropi, predvsem v Italiji, Avstriji in Švici.

Kronoterm_stock23
KT_Stavba5png

Ob pogledu na našo uspešno zgodbo, ki se je začela z inovativno idejo ter se nadaljuje s stalnim razvojem in inovacijami, lahko z gotovostjo trdimo, da se bomo tudi v prihodnje trudili ostati vodilni v svoji panogi.

Intervju z Rudijem

Kako se je vse začelo.

Rudijeva vizija iz leta 1976

PREBERITE TUDI