Novice

ZA TOPLINO VAŠEGA DOMA SKRBIMO ŽE 30 LET!

Imeti močno vizijo in ustvariti napravo, ki bo spremenila prihodnost bivanja, ni lahko, niti pogosto. Takšno vizijo, predvsem pa izredno močno željo razviti uporabnikom in okolju najbolj prijazen ogrevalni sistem, je imel Rudi Kronovšek. Pred 30 leti je ustanovil naše podjetje, ki je danes vodilno razvojno podjetje na področju toplotnih črpalk v Sloveniji.
KT_ZaposleniDrone1

KRONOTERM je sinonim za kakovost, prijetno družinsko podjetje ter inovacije na področju okolju prijaznega ogrevanja in hlajenja. Naše poslanstvo je že od ustanovitve naprej projektiranje, razvoj, proizvodnja in implementacija visokotehnoloških naprav za varčno ter okolju prijazno ogrevanje in hlajenje. Nenehno vlaganje v znanje in razvoj, napredna tehnologija, strateške partnerske povezave, kakovost in fleksibilnost proizvodnje in storitev, tehnična podpora partnerjem in strankam ter visoko usposobljena servisna podpora so vrednote in prednosti, zaradi katerih smo prepoznavni kot strokovno najbolj usposobljeni in zaupanja vredni. Naše izredno učinkovite naprave skrbijo za udobje v skoraj 100.000 objektih doma in v tujini. 

 

OD DOMAČE GARAŽE DO ENEGA NAJSODOBNEJŠIH LABORATORIJEV V EVROPI

Velike uspešne podjetniške zgodbe so se začele naključno ali pa s skromnimi začetki nekje doma v garaži. KRONOTERM pri tem ni nobena izjema. Podjetje, ki se je sprva imenovalo Termo-tehnika, je pred tridesetimi leti ustanovil Rudi Kronovšek. Doma v svoji garaži. Rudi Kronovšek je bil sicer vizionar in razvojnik s smislom za podjetništvo ter pionir na področju toplotnih črpalk že od leta 1976. V velikem slovenskem podjetju z gospodinjskimi aparati, kjer je bil ta čas zaposlen, je razvil prvo generacijo serijsko izdelanih sanitarnih toplotnih črpalk v Sloveniji. Njegova želja po razvoju številnih možnosti uporabe toplotnih črpalk ga je vodila do ustanovitve lastnega podjetja.

 

Začetki niso bili vedno lahki, a ob izredni podpori žene Cvetke si je Rudi počasi in uspešno utiral pot v ogrevalni tehniki. Sledila je prva proizvodnja linija sanitarnih črpalk, čez nekaj let že širitev podjetja iz ene delavnice in garaže v večje poslovne prostore, ki so bili odločilni in obenem nujni za vzpostavitev nove linije ogrevalnih toplotnih črpalk. Leta 2010 je vodenje podjetja prevzel sin Bogdan, ki nadaljuje Rudijevo strast do razvoja toplotnih črpalk. “Žene me kreativnost. Izdelava stvari, ki koristijo drugim, ustvarjanje nekaj novega, kar ni generično,” pravi direktor Bogdan Kronovšek. Z novo generacijo je prišel čas tudi za novo blagovno znamko in kasneje še preimenovanje podjetja. Naši uspehi so prerasli takratne prostore in leta 2015 smo se preselili v velike proizvodnje prostore streljaj od prejšnjih, v katerih se nahaja tudi eden najmodernejših laboratorijev v tem delu Evrope. Več kot 300 m2 velik laboratorij z dvema testirnima komorama omogoča vrhunsko raziskovalno delo, nujno za razvoj novih, še boljših toplotnih črpalk.

laboratorij 1995
KT_Laboratorij_53

VEČKRATNI “EVROPSKI PRVAKI” NA PODROČJU TOPLOTNIH ČRPALK

Uspehe podjetja potrjujejo tako številni zadovoljni uporabniki njihovih naprav, kot tudi stroka. Trikrat smo postali ‘evropski prvaki’, saj je bila naša toplotna črpalka trikrat razglašena za najboljšo toplotno črpalko v Evropi, kar je izjemen dosežek. Številni dosežki in nagrade, predvsem na področju inovacij, pa so tudi tisto, kar nas poleg zadovoljstva uporabnikov žene k razvoju še učinkovitejših naprav ter izboljšav na vsakem koraku. Za uspehe in naprave smo prejeli številna nacionalna in mednarodna priznanja in nagrade. Med drugim smo dobitnik priznanja Gazela Savinjske regije, nagrade Archiproducts, znaka odličnosti Made in Slovenia, nagrad Naj inovacija po mnenju javnosti ter Okolju prijazen izdelek. Lansko leto smo postali še ambasadorji mednarodne kampanje I feel Slovenia. Geen. Creative. Smart.

Z NOVIMI TRENDI IN TEHNOLOGIJAMI DO ŠE USPEŠNEJŠE PRIHODNOSTI

Enega izmed pomembnih korakov smo naredili z razvojem nove generacije toplotnih črpalk ADAPT. Toplotna črpalka je poleg funkcionalnosti in izredne učinkovitost prejela še estetsko vrednost. Naprava je oblikovno dovršena in skoraj neslišna, kar omogoča, da se zlije z okolico in postane nevidna. Z novo lastnostjo, vizualnostjo in obenem izredno tihostjo smo napovedali nov trend v segmentu toplotnih črpalk. Šest različnih barv pa je samo še pika na i.

 

Inovativni smo tudi v tehnološkem smislu upravljanja naših naprav. Eni prvih smo predstavili upravljanje na daljavo s pomočjo mobilnih naprav. Aplikacija Cloud.KRONOTERM omogoča izredno uporabniško izkušnjo z upravljanjem in nadzorom delovanja toplotnih črpalk od kjerkoli in kadarkoli. Zasnovali smo tudi AR aplikacijo za navidezno postavitev toplotne črpalke v katerikoli prostor. S pomočjo aplikacije lahko uporabniki vidijo, kako bo toplotna črpalka videti pri njih doma, koliko prostora bo zavzela in kam bi jo bilo najbolje postaviti. Zadnjo inovacijo pa smo predstavili lansko leto, ko smo na trg lansirali večstransko toplotno črpalko VERSI in postavili nov mejnik. Toplotna črpalka VERSI presega ustaljene uporabe naprave, saj je namenjena za uporabo celo v stanovanjih. S tremi različnimi izvedbami in izredno kompaktnostjo pa omogoča postavitev naprave v najmanjše kotičke doma, tudi na podstrešje, pod stopnice ali na balkon.

Referenca_Stravs_019

Ne rastejo zgolj naši uspehi, ampak tudi KRONOTERM družina. V tridesetih letih smo tako od idejnega vodje Rudija Kronovška prišli do 120 redno zaposlenih. Kljub vse večji KRONOTERM družini, ki je izredno povezana in pozitivno naravnana, naša načela in vrednote ostajajo enake. Kakovost in zadovoljstvo vseh deležnikov, tako zaposlenih, kupcev kot poslovnih partnerjev, prilagodljivost in odzivnost so na prvem mestu. Lahko rečemo, da je prihodnost podjetja KRONOTERM vrhunska, tako kot je vrhunska naša izvedba. Prvih 30 let je za nas zgolj začetek, najboljše šele prihaja!

 

V KRONOTERMU smo vedno odprti za nova znanja in sodelavce, ki bi soustvarjali našo uspešno zgodbo in s tem bolj zeleno prihodnost. Prosta delovna mesta najdete tukaj. Za svetovanje in izbiro vam najbolj ustrezne toplotne črpalke nas lahko kontaktirate tukaj.

 


Oznake: , , , ,

PREBERITE TUDI