Subvencije

Najpogostejše napake, ki vas lahko stanejo subvencije

Zbrali smo najpogostejše napake, zaradi katerih lahko ostanete brez subvencije.

Oddaja vloge za pridobitev subvencije ni preveč zahtevna, a vseeno se vam lahko pripetijo kakšne napake, če nanje predhodno niste pozorni. Verjemite, da je bolje preprečiti napake kot kasneje reševati nastalo situacijo. Zbrali smo tiste najpogostejše napake, zaradi katerih lahko ostanete brez subvencije.

 

1. Toplotna črpalka, za katero se oddaja vloga za subvencijo, tehnično ne ustreza zahtevam javnega poziva.

Ta napaka vas lahko stane subvencije. Pri proizvajalcu je potrebno preveriti tehnično ustreznost. Subvencije na primer ne morete pridobiti, če je neustrezno grelno število pri toplotnih črpalkah, za naprave in opremo pa niso predloženi ustrezni dokumenti zahtevani z javnim pozivom (npr. izjava o skladnosti, podatkovni list izdelka oziroma drug dokument, ki izkazuje ustreznost toplotne črpalke).

 

2. Naložba ni ustrezno izvedena.

Neustrezno izvedena naložba je tista, ki je ni izvedel usposobljen in registriran izvajalec. Eko sklad pojasnjuje, da je strokovna izvedba ključna za pridobitev subvencije. KRONOTERM s svojo partnersko mrežo zagotavlja najvišjo raven strokovnosti, zato nam lahko brez skrbi zaupate izvedbo.

 

3. Vlogi je priložena neverodostojna dokumentacija.

Pozornost je potrebna tudi pri izpolnjevanju vloge. Vloga mora biti popolna, torej ustrezno izpolnjeni obrazci ustreznega javnega poziva in priložene vse zahtevane priloge.

 

4. Fotografije ne vključujejo zunanje in notranje enote toplotne črpalke.

V kolikor se odločate za nakup toplotne črpalke tipa zrak/voda, je potrebno priložiti fotografijo lokacij za obe enoti, tako notranjo kot zunanjo.

 

5. Ob zamenjavi stare kurilne naprave se ne priložijo fotografije odstranitve naprave, temveč le toplotne črpalke.

Potrebno je priložiti fotografije stare kurilne naprave in njene odstranitve ter nato še fotografije novo nameščene toplotne črpalke.


Oznake: ,

Želite izvedeti več o subvencijah?
Prenesi
prirocnik