ReferenceNovice

LETNO SEGREJEJO SKORAJ POL MILIJONA LITROV VODE 

Pizzerija pr' Krištofu se je zaradi povečane porabe tople vode in visokih stroškov električne energije odločila zamenjati navadni bojler z varčno sanitarno toplotno črpalko SMAX, s tem pa so se stroški električne energije drastično zmanjšali.
Pizzerija Pr Krištof

Pizzerija pr‘ Krištofu se že vrsto let ponaša z dolgoletno tradicijo, domačnostjo in prijetnim vzdušjem za svoje goste. Stalno povečanje števila strank pa je privedlo tudi do težav – poraba tople vode je močno narasla, kar je povzročalo pogosto pomanjkanje tople vode v kuhinji in visok strošek električne energije zaradi uporabe navadnega bojlerja. Vsako leto so morali pogreti več kot 480.000 litrov vode, kar jih je v letu 2018 stalo okoli skoraj 5 tisoč evrov. Da bi rešili ta problem in izboljšali poslovanje, so se odločili za zamenjavo potratnega bojlerja z varčno sanitarno toplotno črpalko SMAX 

Picerija z dolgoletno tradicijo

Gostilna Pr’ Krištofu se ponaša z dolgoletno tradicijo, domačim ambientom in raznovrstno ponudbo jedi. Stoji na poti od Ljubljane do obale, njene korenine pa segajo v pozno 19. stoletje. Najbolj znana je postala pred drugo svetovno vojno, ko so jo obiskovali furmani, ki so oskrbovali ljudi in idrijski rudnik ter prevažali živosrebrno rudo na železniško postajo.  

S sanitarno toplotno črpalko do 4-krat nižjih stroškov

Zaradi visokih stroškov in pomanjkanja tople vode so se odločili za zamenjavo potratnega bojlerja z varčno 450-litrsko sanitarno toplotno črpalko SMAX. Lastnik pizzerije, g. Janez Končan, pravi, da so s toplotno črpalko zelo zadovoljni, saj so se stroški porabe električne energije zmanjšali za približno štirikrat. Poleg tega imajo zdaj vedno dovolj tople vode, ki je nikoli več ne zmanjka. 

Loft living room interior design

Dodatna optimizacija stroškov z aplikacijo

Dodatno optimizacijo stroškov jim omogoča tudi upravljanje toplotne črpalke preko spleta in nastavitev urnikov, saj je frekvenca obiskov strank po dnevih zelo različna, kar vpliva tudi na porabo tople vode. S temi ukrepi je Pizzerija pr’ Krištofu dosegla pomembne prihranke in izboljšala kakovost svojih storitev. 

 

Če se tudi vi soočate z izzivi pri zagotavljanju zadostne količine tople vode, nas za prilagojene rešitve kontaktirajte tukaj.  


Oznake: , , , , ,