Znanje

KAKO JE TOPLOTNA ČRPALKA ETERA POSTALA NAJBOLJŠA V EVROPI?

Kako je geotermalna toplotna črpalka ETERA postala najučinkovitejša v Evropi, hkrati pa se ponaša z dolgo življenjsko dobo in je tako tiha, da je sploh ne boste opazili?
KT_Ambienti_Ptuj_ETERA00

KRONOTERMOVA geotermalna toplotna črpalka ETERA se je zavihtela na prvo mesto v Evropi po učinkovitosti, odlikujeta pa jo tudi dolgoživost in skorajda neslišno delovanje.

 

Izjemne rezultate dosega s svojo modularno zasnovo, kar pomeni, da je toplotna črpalka sestavljena iz več modulov, ki olajšajo nadaljne preglede in posege. Tudi v prihodnje bomo razvijali standardne komponente – vsi moduli bodo standardnih dimenzij, zato jih bo možno v toplotnih črpalkah zamenjati ali nadgraditi. S tem se podaljša tudi življenjska doba toplotne črpalke.

KT_Ambienti_Ptuj_ETERA18

Zasnova, ki dosega neverjetne izkoristke

Geotermalna toplotna črpalka ETERA dosega neverjeten izkoristek – SCOP 8,48 v načinu voda-voda, kar jo je v letu 2023 uvrščalo na prvo mesto v Evropi. Da bi dosegli takšno grelno število, nismo ničesar prepustili naključju. 

 

Pogon kompresorja je hlajen s hladivom, s čimer izkoristimo odpadno toploto, ki nastane pri segrevanju elektronike. S tem dosegamo še boljše izkoristke, elektronika pa deluje v želenem temperaturnem območju.

 

Toplotna črpalka vsebuje tudi modul HYDRO-B s hranilnikom tople sanitarne vode iz nerjavečega jekla, ki je kar 30kg lažji od predhodnika. Modul je toplotno izoliran z grafitno toplotno izolacijo, ki izgube toplote zmanjša za kar 28%.

Etera

Tako tiha, da ne boste vedeli, da je tam

ETERA je med svojim delovanjem zelo tiha in je pravzaprav sploh ne boste slišali – na enem metru oddaljenosti dosega namreč le 30 dB, v načinu Silent pa le 28 dB. 

 

Kompresor je protivibracijsko vpet in opremljen z masnim dušenjem, kar močno zmanjša prenos vibracij. Večslojno zvočno izolirano ohišje učinkovito zaduši zvok, zato je delovanje toplotne črpalke skoraj neslišno.

 

ETERA je na voljo v sledečih izvedbah:

 

  • ETERA S – 9kW
  • ETERA M – 12 kW
  • ETERA L – 18 kW

 

Za več informacij o toplotnih črpalkah KRONOTERM nam pišite na info@kronoterm.com ali nas pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 23 22.

ETERA – #1 geotermalna toplotna črpalka v Evropi!


Oznake: , , , ,