Novice

GEOTERMALNA TOPLOTNA ČRPALKA ETERA NA PRVEM MESTU V EVROPI

V podjetju KRONOTERM smo nedavno predstavili novo geotermalno toplotno črpalko ETERA, ki je na podlagi podatkov toplotnih črpalk z BAFA seznama, dosegla najvišjo sezonsko učinkovitost v svoji kategoriji. Dosegla je zavidljivih 8,48.
Wip Savna fx_popravjeno

V današnjem svetu, kjer se vedno bolj zavedamo pomena trajnostnih in energetsko učinkovitih rešitev, je izbira prave toplotne črpalke ključna. Vendar pa se ob soočanju z različnimi vrstami toplotnih črpalk in številnimi ponudniki na slovenskem oz. evropskem trgu, včasih znajdemo v težavah. Izbira prave toplotne črpalke je postala zahteven proces, ki ga spremljajo številni izzivi in pomembna vprašanja: Katera vrsta toplotne črpalke je najbolj primerna za moje potrebe? Kako lahko prepoznam zanesljivega proizvajalca? Kakšne so možnosti subvencij in ugodnosti? Poleg tega, da se moramo spoprijeti z zahtevami glede učinkovitosti in zanesljivosti, je pomembno tudi razumeti, kako naša izbira vpliva na okolje in katera nam omogoča največje prihranke.

 

BAFA je nemška agencija, odgovorna za spremljanje in ocenjevanje energetske učinkovitosti različnih naprav, vključno s toplotnimi črpalkami na evropskem trgu. Ena izmed nalog agencije je priprava seznamov in poročil, ki pomagajo potrošnikom pri izbiri najbolj učinkovitih in kakovostnih toplotnih črpalk. V podjetju KRONOTERM smo nedavno predstavili novo geotermalno toplotno črpalko ETERA, ki je na podlagi podatkov toplotnih črpalk z BAFA seznama, dosegla najvišjo sezonsko učinkovitost v svoji kategoriji. Dosegla je zavidljivih 8,48, kar je približno 30 % večja učinkovitost v primerjavi s povprečno toplotno črpalko v tej kategoriji.

 

Takšni rezultati jasno dokazujejo, zakaj je toplotna črpalka ETERA na vrhu in zakaj prekaša konkurenco v sezonski učinkovitosti, kar je izredno pomembno, verjetno najpomembnejše, merilo pri izbiri toplotne črpalke. Višja učinkovitost pomeni manjšo porabo energije in nižje obratovalne stroške ter večje prihranke skozi celotno življenjsko dobo ogrevalnega sistema, ki pa je v primeru ETERE kar 30 let. S tem se ETERA potrjuje kot vodilna izbira za tiste, ki si želijo visoko učinkovite in zanesljive toplotne črpalke, saj zagotavlja stabilno delovanje, zmanjšuje vpliv nihanj cen energentov ter prispeva k ohranjanju stabilnosti in vzdržnosti električnih omrežij v prihodnosti, hkrati pa boste z njo imeli manjše mesečne stroške ogrevanja in posledično višje prihranke.

 

Poleg izredne učinkovitosti, vam ETERA zagotavlja visoko raven udobja brez nepotrebnega hrupa in še številke druge prednosti. Toplotna črpalka ima zaradi svoje modularne zasnove življenjsko dobo ocenjeno na več desetletij. Namestite jo lahko v novogradnjo ali v obstoječ objekt in je primerna tako za radiatorsko, talno ali stensko ogrevanje ter hlajenje. Nikakor pa ne smemo pozabiti na oddaljeno upravljanje prek aplikacije CLOUD.KRONOTERM, saj boste lahko tako vedno prišli domov v prijetno ogrevan oz. ohlajen dom.

5

Toplotna črpalka ETERA je brez dvoma najboljša izbira na trgu toplotnih črpalk, tako v Sloveniji kot tudi v Evropi. Z izjemno učinkovitostjo, dolgoživostjo, visoko tehnološko dovršenostjo ter povezavo z uglednim proizvajalcem KRONOTERM, je ETERA neprekosljiva v svoji kategoriji. Ne glede na to, ali gre za zasebno stanovanjsko hišo ali kakršen koli drug objekt, bo ETERA zagotovila udobno, energetsko učinkovito in trajnostno ogrevanje ter hlajenje. Njena visoka sezonska učinkovitost in zmogljivost v različnih pogojih – tako pri uporabi zemlje kot tudi podtalnice – jo postavljata v sam vrh izbire za ogrevanje in hlajenje objektov.

(Prispevek je napisan junija, 2023)

 

Za več informacij o novi geotermalni toplotni črpalki nas kontaktirate TUKAJ.

 

 

* v kategoriji grelne moči od 16 do 20 kW, voda-voda in nizkotemperaturnem režimu ogrevanja (v povprečnem klimatskem podnebju)


Oznake: , , , ,

PREBERITE TUDI