Kako glasne so toplotne črpalke v resnici?

Med izolacijo, v kateri se je kar naenkrat znašel ves svet, vedno bolj zaznavamo tiste malenkosti v življenju, ki jih prej nismo. Moti nas zvok stare glasne toplotne črpalke. Vedno bolj se zavedamo, kako pomemben je trenutek lastnega miru. Koliko so vredni dobri sosedje. Kako veliko vlogo ima naš dom na počutje celotne družine. Ni hujšega, kot glasna toplotna crpalka.

Vas zanima kako glasna je toplotna crpalka? Poleg toplotne črpalke nas obdaja ogromno elektronskih naprav, ki proizvajajo različne zvoke. Ti postajajo vedno bolj moteči. In to je navadno prva skrb, na katero pomislite ob nakupu nove toplotne črpalke. Ponosni smo, da je naša toplotna črpalka Adapt prva v Evropi s skoraj neslišnim delovanjem in izjemno učinkovitostjo.

Ustvarite odlične sosedske odnose z eno najtišjih toplotnih črpalk v Evropi

Toplotna crpalka Adapt

Ne samo, da je tiha – tudi lepa je.

Kot slovensko družinsko podjetje z dolgoletno tradicijo in izkušnjami zelo dobro poznamo vaše potrebe. Vemo, da smo vsakodnevno obdani z mnogo glasovi, ki kratijo naš mir. Na nekatere ste se že navadili, nekaterih enostavno ne morete preslišati. In najbolj motijo, seveda, vaše sosede. To se ne bo zgodilo z našimi toplotnimi črpalkami Kronoterm.

Med nami so vedno manjše razdalje. Vedno bližje prihajajo sosedje. Poskrbite, da ustvarite z njimi odlične odnose in jih nato takšne tudi ohranjate. Na Kronotermu smo posledice glasnosti delovanja toplotnih črpalk prepustili pod drobnogled strokovnjakom. Našli so učinkovite rešitve za utišanje naprave. Njihova najnovejša toplotna črpalka Adapt je stopila na sam evropski vrh po tihosti in energetski učinkovitosti. Nova generacija toplotnih črpalk zrak/voda je namreč tiha kot hladilnik.

Se sprašujete, kako jim to uspe?

 

Naši izkušeni strokovnjaki so za brezhibno delovanje toplotne črpalke uporabili velike visoko učinkovite ventilatorje s posebnimi bionično oblikovanimi lopaticami, ki pripomorejo k tihosti. Čelna površina naših toplotnih črpalk je dosti večja od ostalih, kar povzroča majhen tlačni padec, zato se za doseganje potrebnega pretoka ventilator vrti z nižjimi vrtljaji. In nenazadnje so poleg izjemno modernega videza in dovršenega ohišja za izdelavo uporabili materiale, ki vsrkajo hrup in vibracije kompresorja. Tako zagotovimo da toplotna crpalka ni glasna!

Tiha toplotna črpalka Adapt

Zunanja enota tihe toplotne crpalke Adapt

Vas zanima, kakšna vsa testiranja so opravili? Poglejte si video.

 

Preberite si še:

Preostale reference naših zadovoljnih uporabnikov

Kako sploh deluje toplotna črpalka?

10 Razlogov zakaj izbrati ravno toplotno črpalko

Kako lahko z obnovo ogrevalnega sistema prihranite tudi do 2.600€ letno?