Reference

V PODPORO SLOVENSKI PROIZVODNJI – ZAMENJAVA OLJNE PEČI S TOPLOTNO ČRPALKO ADAPT

Družina iz Miklavža na Dravskem polju je postala lastnica toplotne črpalke šele pred dvema mesecema, a se že poznajo prihranki pri računu za elektriko, prav tako pa se že kažejo prednosti ter enostavna uporaba naših toplotnih črpalk. Veliko jim pomeni podpora domači industriji in ravno to je bil eden glavnih razlogov, da so se odločili za nakup naše toplotne črpalke ADAPT.
IMG_20200527_143253_2 (1)

HITRA DEJSTVA

Velikost hiše: 360 m2

Leto izgradnje: 1982

Letni stroški ogrevanja do zamenjave s toplotno črpalko in ureditve fasade: 3300 evrov

Vrsta ogrevanja: radiatorsko

Število oseb v hiši: 4, 2 generaciji

Velikost ogrevalne površine: 260 m2

Tip toplotne črpalke: zrak/voda, ADAPT 0416-K3 HT / HK 3F, INOX barva

Obratovalna shema: vremensko vodeno delovanje z ogrevalno krivuljo

Dodatna regulacija toplotne črpalke s temperaturnim korektorjem: da

OD KURILNEGA OLJA K BOLJ ZELENI IN UGODNEJŠI REŠITVI

Družina iz Miklavža na Dravskem polju šteje štiri člane dveh generacij. Živijo v 360 m2 veliki trinadstropni hiši. Gospod Igor živi s soprogo in starši v dveh ločenih nadstropjih, tretje, najnižje nadstropje, pa je rezervirano za garažo, kurilnico in druge shranjevalne prostore. Radiatorsko ogrevajo zgolj dva nadstropja ter en prostor v spodnjem nadstropju, garaže in kurilnice pa ne. Hiša je bila zgrajena leta 1982, a niso prvotni lastniki, kupili so jo kasneje.

 

V celoti so jo prenovili, od strehe do fasade, zamenjali so tudi okna. Manjkala je le še adaptacija ogrevanja, pika na i pri zmanjšanju gospodinjskih stroškov. Stroški ogrevanja so namreč v času najhujših zim dosegali tudi do 3300 EUR na leto.

 

Hiša je velika in ob dejstvu, da v njej bivata tudi starejši osebi, je pomembno, da je v hiši vedno dovolj toplo. Glede na finančni zalogaj obnove hiše, so tako potrebovali veliko ugodnejšo rešitev. Pred nakupom toplotne črpalke so se ogrevali na kurilno olje, centralna napeljava je omogočala tudi ogrevanje na elektriko, a se tega lastniki niso posluževali. “Počasi je bila potrebna menjava, odločili smo se za nekaj novega in da gremo na domačega ponudnika,” pove gospod Igor. Doda še, da so raje menjali ves sistem ogrevanja v kompletu, kar je tudi ugodneje. 

ZAČETEK DOBER, VSE DOBRO – V SAMO DVEH MESECIH ZGOLJ ZA OGREVANJE VODE OPAZEN PRIHRANEK PRI RAČUNU ZA ELEKTRIKO

“V teh nekaj mesecih, pravzaprav dveh, je vse super, smo izjemno zadovoljni. Videli pa bomo, kaj bo pozimi,” pove gospod Igor, a dodaja, da ga ne skrbi. Pred namestitvijo toplotne črpalke ADAPT je družina porabila okrog 1600 EUR za stroške ogrevanja, pred obnovitvijo fasade pa celo 3300 EUR. Z novo toplotno črpalko bodo stroške ogrevanja skoraj prepolovili. 

 

Trenutno ogrevajo zgolj vodo, saj je konec ogrevalne sezone. Že v tem času pa so pri ogrevanju z vodo porabili 350-400 kW manj elektrike na mesec. Ob tem lastnik navdušeno pove:

 

”Marsikdo ne ve, da je s pomočjo toplotne črpalke zaradi ogrevanje vode tudi poraba elektrike manjša.” 

IMG_20200527_142906_3
IMG_20200527_1432401_3
kronoterm-adapt-toplotna-crpalka

“TAKO TIHA TOPLOTNA ČRPALKA, DA JE SPLOH NISEM SLIŠAL”

Izbrali so toplotno črpalko zrak/voda ADAPT 0416, ki jo uporabljajo tako za ogrevanje prostorov kot ogrevanje sanitarne vode. V kurilnici so morali narediti drobno spremembo. Pri prejšnjem sistemu ogrevanja je bil narejen betonski cokel, ki so ga morali odstraniti, tako da sedaj ni potrebna nobena stopnica. Kurilnica je tako tudi vizualno bolj dovršena.

 

Toplotna črpalka ADAPT je prilagodljiva v delovanju, vgradnji in videzu. Zasnovana s ciljem, da tehnologija postane nevidna, se naprava po vgradnji čim bolj zlije z okolico, s pojavnostjo in hrupom ne vzbuja pozornosti, hkrati pa z izjemno učinkovitostjo uporabniku zagotavlja maksimalno udobje v smislu ogrevanja, hlajenja, nizke hrupnosti in nizkih stroškov obratovanja.

 

Večkrat nagrajeno toplotno črpalko ADAPT odlikuje nizka hrupnost v kombinaciji z visoko učinkovitostjo. Da je res tiha, je potrdil g. Igor:

“Sploh je ne slišim. Ko so prvič priklopili, sem stal zraven in je sploh nisem slišal. Sem moral dati roko zraven, da sem videl, da dela. Tudi piha ne preveč močno.”

 

 

Toplotna črpalka ADAPT, tipa zrak/voda, je ena najtišjih toplotnih črpalk na tržišču. Neslišna notranja enota ji omogoča, da je tišja od delovanja računalnika. Ne emitira nobenih zvokov, ne moti okolice in se zlije z njo.

 

NAREJENO V SLOVENIJI – ODLIČNOST, DOMAČA INOVACIJA IN PROIZVODNJA, HITER SERVIS in REDNI LETNI PREGLEDI

Montaža, ki je sicer potekala odlično, je bila zaradi sprememb zaradi korona virusa malce prestavljena. Lastnik se ob tem pošali, da nič hudega, če je moral malce počakati, je vsaj porabil še kurilno olje do konca. Pri odločitvi za našo toplotno črpalko je prevladalo dejstvo, da je izdelek domače proizvodnje“Seveda moramo podpirati domače in si pomagati,” je ponosno dodal. Domača proizvodnja je bil poleg prihranka denarja prvi razlog, da so se odločili za našo toplotno črpalko.

 

KRONOTERM je družinsko podjetje s 30-letno tradicijo in smo pionirji toplotnih črpalk v Evropi. Z lastnim razvojem in proizvodnjo, visoko izobraženim razvojnim kadrom smo vodilno podjetje s toplotnimi črpalkami v Sloveniji. Za več kot 70 različnih modelov sanitarnih toplotnih črpalk in več kot 90 modelov ogrevalnih toplotnih črpalk uporabljamo napredno in sodobno tehnologijo, ki vključuje vrhunska orodja za načrtovanje, konstrukcijo in testiranje naprav. Poleg lastnega razvoja podjetje intenzivno in neposredno sodeluje tudi pri razvoju in izboljšavi določenih komponent hladilnih sistemov s priznanimi podjetji. 

 

Prednost pred konkurenco nam dajejo lasten laboratorij, ki vpliva na hitrejši in učinkovit razvojni proces, lasten hitro odzivni servis, lastna proizvodnja, ki omogoča stalno dobavljivost rezervnih delov in redni preventivni pregledi, ki podaljšujejo življenjsko dobo toplotnih črpalk. Hkrati o uspešnosti in kakovosti naših produktov zgovorno potrjuje število zadovoljnih uporabnikov – teh je že več več kot 70.000!

foto5

DRAŽJI, A SUBVENCIONIRAN NAKUP – KO POTEGNEŠ ČRTO SE VSEKAKOR IZPLAČA

“Vaše toplotne črpalke sem zasledil v lokalnem časopisu, kjer je bila omenjena tudi subvencija za zamenjavo ogrevalnih sistemov, “ razloži Igor. Občina Miklavž na Dravskem polju je namenila svojim občanov subvencijo za menjavo starih ogrevalnih sistemov z novimi, ki so manj obremenjujoče za okolje. Upravičeni so bili do subvencije – nepovratnih finančnih sredstev v višini 2500 EUR s strani Eko Sklada. 

 

Več o  subvencijah in višini nepovratnih sredstev, ki jih zgotavlja Eko Sklad, si lahko preberete TUKAJ.

KAKOVOST NA PRVEM MESTU – OPAZI SE RAZLIKA V PRIMERJAVI Z DRUGIMI TOPLOTNIMI ČRPALKAMI

“Od mojih kolegov in znancev sem edini z vašo toplotno črpalko,” razloži gospod Igor. Pove, da je razlika precejšnja v primerjavi z drugimi toplotnimi črpalkami, ki jih imajo njegovi prijatelji. Pogledal je druge kako so narejene in ugotovil, da ni primerjave. Njegova izbrana toplotna črpalka je na zunaj lepša (eden glavnih adutov je tudi nagrajeni dizajn ter možnosti izbire ene od treh barv), lepše je narejena in opazil je na primer tudi, da so pri naši toplotni črpalki ADAPT vijaki skriti. Sam je izbral INOX barvo.

 

Zaključi, da je bil nakup toplotne črpalke ADAPT odlična odločitev in doda, da je takoj preizkusil tudi aplikacijo CLOUD.KRONOTERM, možnost upravljanja na daljavo preko telefona. 

Kaj o uporabi toplotne črpalke ADAPT pravijo druge stranke in ali so z njo zadovoljne?

Si tudi vi želite visokih prihrankov, vedno prijetne temperature v vašem domu in brezhibno delovanje ogrevalnega sistema? Stopite v stik z nami.


Oznake: , , , ,

PREBERITE TUDI