Novice

TOPLOTNA ČRPALKA ADAPT NAVDUŠUJE DUNAJČANE

Našo večkrat nagrajeno toplotno črpalko ADAPT si je do 20. maja moč ogledati na Dunaju, kjer gostuje slovenska razstava prejemnikov značke odličnosti Made in Slovenia z naslovom Prihodnost bivanja (The Future of Living).
158829930_863134187597707_6706775541450077497_n-1024x641

Razstava Prihodnost bivanja, odprta v marcu v galeriji designaustria/designforum v Muzejski četrti, je izbor sodobnega slovenskega oblikovanja, ki zajema izdelke lokalnega porekla in sledi trajnostnim načelom. Je prikaz slovenske ustvarjalnosti in poudarja vlogo kulturnega in kreativnega sektorja kot gonila trajnostnega razvoja. Njen poudarek je tudi na internacionalizaciji slovenskega oblikovanja, iskanju podjetniških priložnosti in mednarodnega sodelovanja.

Razstava bo eden večjih promocijskih dogodkov slovenskega predsedovanja Svetu EU od julija do konca decembra 2021, kasneje pa bo predstavljena tudi v drugih evropskih mestih. Predstavljeni izdelki in storitve združujejo ustvarjalnost s poslovno vizijo.

NAREJENO V SLOVENIJI

Toplotna črpalka ADAPT je tako eden od slovenskih izdelkov, ki je prejel značko odličnosti Made in Slovenia, podelil pa nam ga je MAO v sodelovanju s Centrom za kreativnost. Kolekcija »Made in Slovenia« v mnogočem predstavlja napore Centra za kreativnost, ki deluje v sklopu Muzeja za arhitekturo in oblikovanje – povezovati, promovirati, podpirati in razvijati kulturni in kreativni sektor v Sloveniji ter ga aktivneje povezati z gospodarstvom, znanostjo in usposabljanjem.

 

 

 

Izdelki napovedujejo prihodnost bivanja, kjer surovih materialov ni več v izobilju, kjer je treba racionalizirati načine produkcije in uporabe človeških virov ter izdelke približati novi generaciji uporabnikov, ki si želijo njim prilagojene rešitve. Te so v tehnološko napredni in inovativni izdelavi, ki jo proizvajalci in oblikovalci združujejo z ljubeznijo do življenja in narave.

VIZALNO DOVRŠENO OGREVANJE

Lahko se pohvalimo, da smo za toplotno črpalko ADPAT prejeli že številne nagrade, ne zgolj za učinkovitost, ampak tudi za obikovanje. Toplotna črpalka ADAPT namreč združuje tako tehnologijo kot design.

Lastnosti, ki jo ločujejo od konkurenčnih, so izjemno visoka učinkovitost, tihost in prilagodljivost v delovanju, vgradnji in izgledu. Zasnovana s ciljem, da tehnologija postane nevidna, da se naprava po vgradnji čim bolj zlije z okolico, da s pojavnostjo in hrupom ne vzbuja pozornosti, hkrati pa z izjemno učinkovitostjo uporabniku zagotavlja maksimalno udobje v smislu ogrevanja, hlajenja, nizke hrupnosti in nizkih stroškov obratovanja.

Vizualno je ustvarjena tako, da se prilagaja okolici in čim bolj zlije z arhitekturo objekta (zunanja enota), po drugi strani pa navdušuje z modernimi in geometrijskimi linijami v štirih barvnih različicah: inox, nero, olio in corten.

Sistem-Adapt-HR_mao-1024x1024

Oznake: , , ,

PREBERITE TUDI