Znanje

STAROMEŠČANSKO STANOVANJE V SREDIŠČU MESTA

Ponujamo rešitev prav za vse težave in izzive, s katerim se lastniki stanovanj v mestnih središčih vsak dan soočate. Našo toplotno črpalko VERSI-I smo zasnovali za staromeščanska stanovanja, ki nimajo veliko prostora za kurilnico ali zunanjih površin, kamor bi lahko postavili zunanjo enoto naprave.
Versi1

Sproščeno zimsko soboto jutro, dobra knjiga in skodelica vročega čaja? Sliši se pravzaprav romantično, a če morate vstati tako rekoč sredi noči in v kurilnici dva nadstRopja nižje zakuriti, da lahko iz pižame zlezete v vsaj približno topli kopalnici, potem vsa romantika zbledi. Poleg tega morate še dolgo čakati, da se debele stene meščanskega stanovanja vsaj približno ogrejejo. Ogrevanje v stanovanjih, ki se nahajajo v mestnih jedrih, zna biti namreč pravcati izziv.

 

Značilni visoki stropi, debele stene, široki hodniki ter temna, utesnjena kurilnica v ledenih kletnih prostorih objekta so malce manj simpatična plat bivanja v starem mestnem jedru. Če morate zgodaj zjutraj odtavati v klet, da zakurite na drva, je to seveda zelo zoprno. Da se ti prostori primerno segrejejo, do takšne temperature, da nam resnično postane udobno, pa tudi terja svoj čas. Ogrevanje na plin ali kurilno olje je precej manj okolju prijazno in predvsem izjemno drago.

 

Stanovanja v mestnih jedrih se načeloma nahajajo v precej starih objektih iz prejšnjih stoletij, nemalo kateri je spomeniško zaščiten. Takšna stara stanovanja imajo seveda svoj šarm, dušo, poseben pridih, ki ga v novogradnji šele ustvarjamo. Menjava ogrevalnega sistema je v takšnih objektih precej zahtevna, a če obstoječ sistem zamenjamo o toplotnih črpalkah, potem temu ni tako.

 

Mi smo izdelali rešitev prav za vse težave in izzive, s katerim se lastniki stanovanj v mestnih središčih vsak dan soočate. Našo toplotno črpalko VERSI-I smo zasnovali za staro meščanska stanovanja, ki nimajo veliko prostora za kurilnico ali zunanjih površin, kamor bi lahko postavili zunanjo enoto naprave. VERSI-I je namreč namenjena notranji uporabi in jo praktično lahko postavite kamorkoli v prostor – bodisi v kakšen kot, nišo, na podstrešje, pod stopnice – ali celo v vašo kuhinjo, saj se po dizajnu lahko postavi ob bok ostalim gospodinjskim aparatom. Stanovanja v mestnih središčih imajo običajno visoke stopove in tudi sami prostori so veliki, pri čemer bi hrup toplotne črpalke lahko bil težava. Ker smo v KRONOTERMU specialisti za tihe in učinkovite toplotne črpalke je tudi vsestranska toplotna črpalka VERSI-I izjemno tiha. Kar 40-x tišja od evropskih zahtev za tovrstne naprave.

 

Sama adaptacija pri umestitvi toplotne črpalke VERSI-I ni preveč zahtevna, saj je zahvaljujoč majhnim dimenzijam in nizki teži omogočena postavitev na podstrešje in izpeljava cevi skozi dimnik ali strehe. Nizka teža in majhne dimenzije  naprave so še toliko bolj hvaležne za staro meščanska stanovanja, saj dvigal navadno ni, hodniki in stopnice pa so izjemno ozke. Preboji debelih zidu prav tako niso nujno potrebni, kar vam omogoča učinkovito in varčno investicijo v vaše stanovanje kljub strogim zahtevam Zakona o spomeniškem varstvu.

Vidovic_portret4

Torej – toplotna črpalka v stanovanju?

Da! Toplotna črpalka VERSI-I je namreč tišja od vašega hladilnika – pravzaprav bi lahko njen zvok primerjali z glasnostjo našega dihanja. Poleg skoraj neslišnega delovanja seveda k udobju vašega bivanja prispevajo njena učinkovitost in varčnost v primerjavi z ostalimi toplotnimi črpalkami ter pečmi na druge energente (npr. ogrevanje na plin, olje) kot tudi upravljanje na daljavo. Pozabite na jutranje sprehode do kurilnice, nočne straže, da ne bi kaj zgorelo, čiščenje kurilnice in saj ter seveda končno konec visokih računov za ogrevanje.


Oznake: ,

Brezplačni e-priročnik
Prenesi
prirocnik

PREBERITE TUDI