Novice

SREBRNO NACIONALNO PRIZNANJE ZA TOPLOTNO ČRPALKO BOOSTER WPB

Na nacionalnem izboru za najboljše inovacije preteklega leta smo po zlatem priznanju na regionalnem izboru prejeli še SREBRNO NACIONALNO PRIZNANJE za toplotno črpalko BOOSTER WPB.
IMG_20211012_185733_2-767x1024

Vsi zlati nagrajenci na regionalnih izborih najboljših inovacij smo se bili neposredno uvrščeni še na izbor najboljših inovacij leta 2021 v celotni Sloveniji.

Podelitev SREBRNEGA PRIZNANJA za našo inovativno toplotno črpalko BOOSTER WPB je potekala v okviru Dneva inovativnosti, ki ga vsako leto organizira Gospodarska zbornica Slovenije.

Ponosni in počaščeni smo, da smo prejeli priznanje s strani stroke tako na regionalnem kot nacionalnem nivoju že drugo leto zapored. Nagradi sta tako še ena potrditev, da sodimo med top inovativna podjetja, ki krojijo slovensko gospodarstvo in spreminjajo našo prihodnost. Največja zasluga in čestitke gredo seveda našemu razvojnemu oddelku, ki nenehno snuje nove kakovostne in inovativne izdelke.

TOPLOTNA ČRPALKA BOOSTER WPB

S toplotno črpalko Booster WPB lahko z drugačnim hladivom od običajnih toplotnih črpalk ter izvedbo kompresorja koristimo direktno ogrevalni sistem (zalogovnik) kot toplotni vir ter dosegamo izhodne temperature vse do 80 °C.

Fantastična dodatna prednost te rešitve je, da imamo v primeru hlajenja kar dvojni izkoristek, saj TČ BOOSTER WPB toploto pridobljeno pri hlajenju objekta črpa v segrevanje tople sanitarne vode ali sočasno ogrevanje bazena. Sicer bi se ta toplota “zavrgla” v okolje, za ogrevanje bazena ali sanitarne vode pa generirala nova.

WPG145_iso-1024x576

KJE VSE SE UPORABLJA TA REŠITEV

– v turizmu (ogrevanje sanitarne vode, objekta, sočasno hlajenje, ogrevanje bazena),
– v večstanovanjskih objektih s centralno pripravo tople sanitarne vode ali lokalno pripravo tople sanitarne vode z malimi boosterji v vsakem stanovanju,
–  za izkoriščanje odpadne toplote v industriji,
– za izkoriščanje odpadne toplote globoke geotermije in
– za lokalni dvig temperature na podpostajah daljinskega ogrevanja.


Oznake: , , ,

PREBERITE TUDI