Znanje

SOBNI UPRAVLJALNIK KT-2A: NASTAVITVE, UPORABA IN NAMESTITEV

KT-2A je KRONOTERMOV pametni sobni upravljalnik, ki uporabniku omogoča enostaven in razumljiv način upravljanja, hkrati pa skupaj s toplotno črpalko poskrbi za udobje in maksimalni prihranek.
ambienti_ajdovscina_lowres43

Malo za šalo, malo za res : Če bi KT-2A upravljalnik temperature v prostoru bil človek, bi bil verjetno tisti prijatelj, ki vedno opozori, če je prehladno ali prevroče. Ampak, čeprav nas lahko malo spravi ob živce, je v resnici zelo koristen – poskrbi, da se temperatura v prostoru vedno ohranja na želeni ravni. Adaptivna krivulja, po drugi strani pa bi bila kot tista najbolj priljubljena sošolka, ki je znala prilagoditi svoj slog oblačenja in ravnanja glede na različne situacije. V tem primeru bi prilagodila delovanje ogrevalnega ali hlajenega sistema glede na spremembe temperature v prostoru. Skupaj bi bila KT-2A in adaptivna krivulja kot najboljši par na plesišču – vedno usklajena in pripravljena na vsak korak. Tako kot pri plesu, kjer sta usklajenost in prilagodljivost ključni za uspeh, morata tudi KT-2A in adaptivna krivulja delovati skupaj, da bi dosegla najboljše rezultate.

 

KT-2A IN ZAKAJ GA PRAVZAPRAV UPORABLJAMO

KT-2A je KRONOTERMOV pametni upravljalnik, ki uporabniku omogoča enostaven in razumljiv način upravljanja, hkrati pa skupaj s toplotno črpalko poskrbi za udobje in maksimalni prihranek. KT-2A je namreč napredni mikroprocesorski sobni upravljalnik, ki stalno meri temperaturo v prostoru in s komuniciranjem s toplotno črpalko KRONOTERM skrbi, da je temperatura prostora enaka želeni temperaturi, ki jo je nastavil uporabnik. Poleg tega KT-2A omogoča enostavno upravljanje želene temperature sanitarne vode ter funkcijo hitrega segrevanja sanitarne vode za popolno ugodje uporabnika.

Klasični upravljalniksam po sebi ne zagotavlja enake ravni udobja in učinkovitosti ogrevalnega sistema kot KT-2A. Napredni upravljalnik KT-2A v kombinaciji s toplotno črpalko KRONOTERM in drugimi komponentami, kot so hranilniki, zalogovnik ipd., zagotavlja optimalno delovanje celotnega ogrevalnega sistema in s tem najvišje prihranke pri porabi energije.

Pri izbiri ogrevalnega sistema je pomembno upoštevati kakovost komponent in strokovno izvedbo sistema, da se zagotovi učinkovito in varčno delovanje. Zato priporočamo, da se uporabniki obrnete na strokovnjake, kot je KRONOTERM, ki lahko svetujemo pri izbiri in izvedbi sistema ter zagotavljamo preverjene komponente.

KT-2A

KT-2A IN ADAPTIVNA KRIVULJA

Klasične naprave za ogrevanje uporabljajo vremensko krivuljo za uravnavanje temperature vode, ki jo pošiljajo v ogrevalni sistem. To pomeni, da je treba nastaviti temperaturo izhodne vode glede na zunanjo temperaturo, kar je za večino ljudi zelo težko. Poleg tega je vedno potrebno prilagoditi nastavitve, če se lastnosti objekta spremenijo (npr. naknadna izolacija), saj bi neprilagoditev pomenila večje stroške in manjšo udobje.

Adaptivna krivulja predstavlja inovativno in uporabniku prijazno rešitev. Na podlagi  pametnega upravljalnik in sobnega upravljalnika K2-2A izračuna najnižjo potrebno temperaturo vstopne vode v ogrevalni sistem oz. izstopne vode iz toplotne črpalke, ob upoštevanju lastnosti objekta, da dosežemo želeno temperaturo v prostoru. Algoritem se ves čas uči in se samodejno prilagaja, ko se lastnosti objekta spremenijo. Na ta način dosežemo želeno udobje ob največji učinkovitosti in brez dodatnih nastavitev.

POMEMBNOST PRAVILNE NAMESTITVE KT-2A

KAM GA NAMESTITI:
  • v prostoru, kjer je želena temperatura najbližje želeni povprečni temperaturi ostalih prostorov,
  • hodnik,
  • dnevna soba,
  • v zaprtih in suhih prostorih,
  • na višini 1,2–1,5 m od tal.

 

KAM GA NE NAMESTITI:
  • neposredno na območje prepiha ali neposrednega sončnega (ob)sevanja, saj toplota vpliva na njegove regulacijske karakteristike,
  • nad električne štedilnike, hladilnike ali v območje neposrednega toplotnega sevanja iz radiatorjev,
  • v sklopu z drugimi električnimi napravami, kot so npr. zatemnilniki, saj bi morebitno oddajanje toplote lahko vplivalo na njegovo pravilno delovanje,
  • v kotlovnici, saj tam temperatura najverjetneje ni enaka želeni povprečni temperaturi ostalih bivalnih prostorov,
  • na hidravlično enoto HYDRO C ali HYDRO S.
Kronoterm Hydro C_B00 (1)-ŠP (1)-1

ZAKAJ NI DOVOLJ KLASIČEN UPRAVLJALNIK

KT-2A ima v primerjavi s upravljalnikom več prednosti. KT-2A zagotavlja boljšo regulacijo temperature in bolj konstantno temperaturo v prostoru, kar lahko privede do večjih prihrankov energije. Upravljalnik ima le omejeno funkcijo vklopa in izklopa sistema na podlagi nastavljene temperature, medtem ko KT-2A deluje na podlagi dejanske temperature v prostoru.

Poleg tega KT-2A omogoča, da se toplotna črpalka ne segreva vode do najvišje temperature, kar lahko prav tako prihrani energijo in denar. Upravljalnik pa zahteva, da se voda segreje do določene temperature, kar je lahko dražje in manj dinamično.

KT-2A se na toplotno črpalko priključi zgolj prek UTP kabla, ki zagotavlja stabilno povezavo in njegovo napajanje. Potrebna je le ustrezna priprava in ureditev inštalacijske napeljave.

Skupaj z navedenimi prednostmi KT-2A zagotavlja večjo učinkovitost in prihranek energije, kar lahko uporabniku prinese dolgoročne prihranke pri stroških.

NAPREDNE NASTAVITVE KT-2A

KT-2A upravljalnik stalno meri temperaturo v prostoru in skrbi, da je temperatura prostora enaka nastavljeni želeni temperaturi. Sobni korektor omogoča več funkcij: nastavitev temperature prostora, nastavitev temperature sanitarne vode, nočni način delovanja, vremensko napoved za 2 dni vnaprej, dnevno in nočno temperaturo zraka, stalno sinhronizacijo z oblakom. KT-2A deluje izključno z ogrevalno toplotno črpalko KRONOTERM in regulacijo Termotronic WEB (tj. sistem regulacije temperature v ogrevalnem sistemu).

Uporabnik bo največ prihranil, če bo preprosto prilagodil želeno temperaturo. Če mu je hladno, nekoliko dvigne želeno temperaturo in obratno, če mu je pretoplo. V vsakem primeru se bo toplotna črpalka v kombinaciji s KT-2A prilagodila, zagotovila želeno udobje in zagotovila prihranke do 30%, ker ne bo grela preveč, ne premalo ampak ravno prav.

 

KT-2A je upravljalnik za prostor, ki poskrbi, da boste vedno imeli idealno temperaturo v sobi, toplo vodo za vaše tuširanje, hkrati pa zagotovi zelo visoke prihranke in optimalno delovanje ogrevalnega sistema. Če sta bila v uvodu KT-2A in prilagodljiva krivulja kot plesna para, zdaj plešeta že brezhiben tango. Kombinacija njiju zagotavlja najboljšo plesno predstavo v mestu in prihranke energije v vašem domu. Ampak pozor – ne nameščajte KT-2A v kotlovnici ali nad hladilnikom, ker to ni prava lokacija za vroče plesne korake!


Oznake: ,

Brezplačni e-priročnik
Prenesi
prirocnik

PREBERITE TUDI