Znanje

PRIPRAVA TOPLE SANITARNE VODE Z NIZKIMI STROŠKI

Marsikdo se srečuje s problemom pomanjkanja tople vode v svojem vsakdanjem življenju, kar povzroča veliko neprijetnosti. Sanitarne toplotne črpalke so rešitev za ta problem, saj zagotavljajo praktično neomejeno količino tople vode z nizkimi stroški.
cloudy-hot-water

Ste se že kdaj znašli pod prho, ko je nenadoma zmanjkalo tople vode? Ali pa ste med umivanjem posode naleteli na isti problem? Verjetno ste takrat čutili veliko neprijetnosti. Uporabniki sanitarnih toplotnih črpalk se s temi težavami ne srečujejo, saj imajo praktično neomejeno količino tople vode. Po podatkih Statističnega urada Slovenije se v slovenskih gospodinjstvih povprečno porabi 104 litre vode iz vodovoda na dan, od tega pa je približno 40 do 50 litrov tople sanitarne vode. Zakaj bi si še naprej privoščili neprijetnosti pomanjkanja tople vode, ko pa lahko enostavno preidete na uporabo sanitarnih toplotnih črpalk?

NEOMEJENA KOLIČINA TOPLE VODE Z NIZKIMI STROŠKI

Marsikdo se srečuje s problemom pomanjkanja tople vode v svojem vsakdanjem življenju, kar povzroča veliko neprijetnosti. Sanitarne toplotne črpalke so rešitev za ta problem, saj zagotavljajo praktično neomejeno količino tople vode z nizkimi stroški. Poleg tega so tudi okolju prijazne in učinkovite, kar pomeni, da so dobra naložba za prihodnost. Sanitarne toplotne črpalke imajo številne prednosti, kot so nižji stroški, dolga življenjska doba, enostavna namestitev in povezava z drugimi ogrevalnimi sistemi. Uporaba sanitarnih toplotnih črpalk je tako pametna izbira za tiste, ki iščejo učinkovito in trajnostno rešitev za ogrevanje vode v svojem domu.

PRIPRAVA TOPLE SANITARNE VODE JE POLEG OGREVANJA DRUGI NAJVEČJI STROŠEK V DRUŽINSKEM PRORAČUNU

Veliko gospodinjstev pripravlja toplo sanitarno vodo (izven kurilne sezone) z električnimi hranilniki, kar pa glede na ceno električne energije ni najbolj optimalna rešitev. Najbolj učinkovit in optimalen način za zamenjavo električnega hranilnika za zagotavljanje tople vode in brez menjave obstoječega ogrevalnega sistema, so nedvomno sanitarne toplotne črpalke. So  energetsko učinkovite naprave, ki za ogrevanje vode uporabljajo toploto iz okolice, kar lahko zmanjša stroške energije do 75% in izboljša učinkovitost ogrevanja vode. Poleg tega so tudi okolju prijazne, saj zmanjšujejo emisije ogljikovega dioksida. Zato je nakup sanitarne toplotne črpalke lahko dobra naložba za vse, ki iščejo učinkovito in trajnostno rešitev za ogrevanje vode v svojem domu.

RAZLOGI, ZAKAJ IZBRATI SANITARNO TOPLOTNO ČRPALKO KRONOTERM

Če povzamemo zgornji zapis in še kakšnega dodamo, so razlogi, zakaj vam priporočamo uporabo sanitarne toplotne črpalke KRONOTERM za ogrevanje sanitarne vode, sledeči:

  • investicija je nižja kot npr. pri sončnih kolektorjih,
  • življenjska doba je izjemno dolga,
  • prilagoditve v kurilnicah oz. prostorih, v katerih se nahajajo so minimalne,
  • enostavna namestitev in vzdrževanje,
  • brez težav se povežejo tudi z vsemi drugimi ogrevalnimi sistemi (kotel na drva, olje, plin),
  • prihranki pri stroških segrevanja so tudi več kot štirikratni,
  • so okolju najprijaznejši način segrevanja – zmanjšanje emisij CO2 za več kot 62%,
  • poleg segrevanja sanitarne vode, dobimo tudi brezplačno podhlajevanje kleti, shrambe ali manjših prostorov,
  • ima poseben antilegionelni program, ki poskrbi, da lahko vodo segrejte preko 60 °C in s tem uničite bakterije legionele v vašem sistemu,
  • in nenazadnje je segrevanje sanitarne vode s toplotno črpalko bolj UDOBNO in brezskrbno, saj prihranimo pri času in tudi pri zdravju, ker ni nobenega dela ali naprezanja pri spravljanju, sekanju in nalaganju drv, sekancev, peletov za kurjenje.
product-heat-cover

DVOJNA KORIST

Poleg tega, da lahko s sanitarno toplotno črpalko zagotavljamo toplo vodo, lahko to isto napravo uporabimo tudi za podhlajevanje (KRONO-FLEX) manjših prostorov, kot sta npr. klet in shramba. Če se črpalka postavi racionalno, potem je omogočena dvojna korist, na eni strani imamo poleti, ko je zunaj vroče, hladen prostor, na drugi strani pa cenejšo toplo vodo, kot bi jo imeli, če bi jo segrevali z elektriko, oljem ali plinom. Pred investicijo vam priporočamo, da za nasvet vprašate strokovnjake, saj je pomembno, da se črpalka postavi v prostor z ustrezno temperaturo, da se določi pravilna razdalja med hranilnikom in uparjalnikom, ter da se glede na število oseb v gospodinjstvu in posledično predvideno potrošnjo tople vode določi ustrezen volumen hranilnika in moč toplotne črpalke. Sanitarna toplotna črpalka dobra izbira za tiste, ki iščejo večnamensko in učinkovito rešitev za ogrevanje sanitarne vode in hkrati hlajenje manjših.

KRONO-FLEX

KRONO-FLEX je inovativna tehnika zračnih kanalov. ki ima prilagodljiv sistem zajema in izpiha zraka. S prostorsko postavitvijo toplotne črpalke lahko zajemamo in vračamo zrak nazaj v prostor, kjer je postavljena, kar omogoča optimalno kroženje hladnega in toplega zraka.

krono flex_plakat_baza_01_06_b

SODOBNA, UČINKOVITA IN PRAKTIČNA REŠITEV ZA OGREVANJE SANITARNE VODE

Pametna sanitarka? Ja! Preko aplikacije Water.CLOUD lahko na daljavo (prek telefona ali tablice) spremljate in upravljate delovanje vaše sanitarne toplotne črpalke, uravnavate temperaturo sanitarne vode, nastavljate urnike gretja sanitarne vode,  povezava pa omogoča tudi servisno diagnostiko na daljavo, brez obiska in kratenja časa.

 

V spletno DEMO aplikacijo lahko pokukate tudi tukaj.

 

Uporabniško ime: demo

Geslo: demo

BOGAT IZBOR SANITARNIH TOPLOTNIH ČRPALK

V našem širokem asortimanu imamo nagrajene, izjemno učinkovite ter tudi okolju prijazne sanitarne črpalke, ki so primerne tako za majhne potrebe in kot za tiste najbolj zahtevne uporabnike. Ponudbo sanitarnih toplotnih črpalk lahko preverite tukaj.

Artboard 9

ZA NAJVIŠJO UČINKOVITOST IZBERITE ŠE OGREVALNO TOPLOTNO ČRPALKO

Če razmišljate o prenovi ali novogradnji, potem bi vam poleg sanitarne toplotne črpalke zagotovo priporočali tudi ogrevalno toplotno črpalko, ki bo optimalno delovala in dosegala najvišjo učinkovitost ogrevanja. In prav to lahko zagotovita toplotni črpalki ADAPT in VERSI, ki sta eni izmed najučinkovitejših toplotnih črpalk na evropskem trgu.

 

ADAPT in VERSI sta več kot le toplotni črpalki, saj sta pametni, varčni in majhni ter se popolnoma prilagodita vašim potrebam in potrebam objekta. Njuno delovanje je skoraj neslišno, kar pomeni, da boste uživali v udobnem bivanju brez motečega hrupa. Poleg ogrevanja lahko s toplotno črpalko prostor tudi hladite in pripravite toplo sanitarno vodo – celo do 60°C.

 

Vgradnja toplotne črpalke je hitra in enostavna, zahvaljujoč premišljenemu oblikovanju pa bo notranja enota zasedla manjši del površine, približno 0,5m₂ tlorisne površine, kar je primerljivo z velikostjo povprečnega hladilnika.

 

S toplotno črpalko lahko prihranite do 30% pri ogrevanju vašega doma, kar je neverjetna prihranek pri stroških ogrevanja. Z uporabo toplotne črpalke lahko zmanjšate ogljični odtis in izboljšate energetsko učinkovitost vašega doma.

 

Z eno samo toplotno črpalko lahko rešite tako ogrevanje vašega doma kot tudi pripravo toplotne sanitarne vode, »dve muhi na en mah«, ob tem pa ste varčni in ekološki! Ali ste vedeli, da toplotna črpalka energijo črpa iz zraka, vode ali zemlje? Električno energijo potrebuje le za svoje obratovanje, zato ogrevanja s toplotno črpalko nikakor ne moremo enačiti z ogrevanjem na električno energijo, kar se seveda pozna tudi na vaši položnici.

 

 


Oznake: ,

Brezplačni e-priročnik
Prenesi
prirocnik

PREBERITE TUDI