Reference

INOVATIVEN NAČIN OGREVANJA Z ODPADNO TOPLOTO

Vinska klet Kattus iz Avstrije ni videla rešitve, kako učinkovito izkoristiti neizkoriščeno odpadno toploto, ki nastane pri proizvodnji penečega vina. V podjetju so se odločili za investicijo s KRONOTERM toplotno črpalko, ki se bo povrnila v 3,7 letih.
Kattus-sekt-naslovna-zgradba

OSNOVNI PODATKI

Ime Vinska klet Kattus Sekt
Kraj Dunaj, Avstrija
Tip objekta industrijski obrat z vinsko kletjo
Opis proizvodnja penečega vina in vina z vinsko kletjo
Dosedanji ogrevalni sistem ogrevanje s pomočjo kurilnega olja
Naprava WPG 80-1 HTT/H
Povrnitev investicije 3,7 let
Grelna moč (kW) 80 kW
Vir voda/voda
Posebnosti/izziv ponovno koriščenje odpadne toplote

NEMOGOČE JE MOGOČE

Toplotna črpalka WPG 80-1 HTT/H ogreva prostore priznane verige vinarjev iz Avstrije. Njihovo vino sega daleč čez meje v različne panoge, tudi v letalski promet. Za ogrevanje in hlajenje vinskih kleti Kattus Sekt s toplotno črpalko KRONOTERM so se odločili, da izkoristijo odpadno toploto iz proizvodnega procesa šampanjca. Delovanje toplotne črpalke je tišje od samega odpiranja penečega vina. Dobra naprava je namreč tista, ki opravi svojo nalogo tako, da sploh ne vemo, da jo imamo.

ZMANJŠAJTE STROŠKE OGREVANJA

Vinska klet Kattus sprva ni imela ustrezne rešitve, kako učinkovito izkoristiti prej neizkoriščeno odpadno toploto, ki nastane pri proizvodnji penečega vina. Stara hladilna naprava je povzročala previsoke stroške ogrevanja kleti in ni zadoščala za hlajenje vin. V podjetju so se odločili za zamenjavo z napravo, ki omogoča izkoriščanje odpadne toplote. Toplota, ki nastane v proizvodnji, s pomočjo KRONOTERM toplotne črpalke hladi vina v kleti.

Kattus_IMG_4958-Tim-1024x768
Kattus_IMG_5038zgradba-1-1024x768
Kattus_IMG_5065kotlovnica-1-1024x768
Kattus_IMG_5101-kotlovnica-Kronoterm-1024x768
Kattus_IMG_5114-kotlovnica-kronoterm-4-1024x768

DOSTOPNI REZERVNI DELI

Veliki industrijski obrati, kot je Kattus iz Avstrije, imajo veliko dela s samo proizvodnjo, zato je prav, da z morebitnimi popravili in rednim servisiranjem nimajo nobenih skrbi ter da so rezervni deli vedno pri roki. Pri uvoznikih tujih toplotnih črpalk je na rezervne dele toplotne črpalke treba čakati tudi več mesecev. Nekaj, na kar smo še posebej ponosni, da smo evropski dobavitelj z lastno proizvodnjo, zato so vsi rezervni deli KRONOTERM toplotnih črpalk hitro dobavljivi

ZA DRZNE IN POGUMNE

Priznana veriga vinskih kleti je za ogrevanje industrijskega obrata uporabljala olje. Drag, potraten in okolju ne najbolj prijazen način ogrevanja, ki ni izkoriščal nastale toplote. Bili so drzni in odločni, da rešitev obstaja. Našli so jo pri toplotnih črpalkah KRONOTERM. Toplotne črpalke KRONOTERM so razvite v slovenskih podnebnih razmerah, a se prilagodijo na avstrijsko podnebje, ki je slovenskemu zelo podobno. Delujejo namreč tudi pri temperaturi do –25 °C! Brez da bi zato povečale stroške delovanja. Predlagamo, da naredite pogumen korak in svoje ogrevanje zaupate strokovnjakom.

POPOLN IZKORISTEK

KRONOTERM toplotna črpalka WPG 80-1 HTT/H omogoča ogrevanje celotne vinske kleti, in to samo z odpadno toploto, ki nastaja pri hlajenju proizvodnje penečega vina. To toploto so prej potratno spuščali v zrak in ob tem plačevali za drago ogrevanje vinskih kleti in hlajenje vina. S prilagojeno rešitvijo so v Kattus Sektu odpadno toploto izkoriščajo do njenega polnega potenciala. Za tako pomembno in veliko podjetje je to zelo visok prihranek in pomembna ter posebna naložba, ki se bo povrnila v 3,7 letih.

 

 

Stopite v stik z nami, če bi tudi vi želeli nižje stroške ogrevanja in učinkovito toplotno črpalko.


Oznake: , , ,

PREBERITE TUDI