Novice

PRESTIŽNO PRIZNANJE: KRONOTERM Z ECO TOPLOTNO ČRPALKO NA VRHU EVROPSKE ENERGETSKE UČINKOVITOSTI

S ponosom sporočamo, da je podjetje KRONOTERM nedavno prejelo prestižno priznanje na področju energetske učinkovitosti in trajnostnega razvoja. Švica, država z izjemno okoljsko ozaveščeno družbo, je našo sanitarno toplotno črpalko ECO na podlagi neodvisnih testiranj uvrstila na zavidljivo prvo mesto med vsemi preizkušenimi sanitarnimi toplotnimi črpalkami evropskih ponudnikov.
ECO-KOPALNICA

Priznanje, ki ga je podelilo ugledno švicarsko združenje TCS, predstavlja pomemben mejnik za naše podjetje. TCS uživajo visoko zaupanje v javnosti, nedavno pa so v reviji, namenjeni članom združenja, izpostavili KRONOTERMOVO sanitarno toplotno črpalko ECO kot vodilno po učinkovitosti med petimi izbranimi testiranimi modeli iz celotne Evrope.

 

To priznanje ne predstavlja zgolj dosežka, temveč potrjuje našo predanost razvoju naprednih in okolju prijaznih tehnologij. Sledimo viziji trajnostnega razvoja, ki združuje inovativne pristope, tehnološki napredek in skrb za okolje. Sanitarna toplotna črpalka ECO je odraz teh vrednot in prizadevanj ter nedvomno izraža našo zavezanost k ustvarjanju bolj trajnostnega sveta.

 

Vabljeni k prebiranju podrobnosti o našem uspehu, ki so predstavljene v spodnjem članku.

TCS preizkuša sanitarne toplotne črpalke

Sanitarne toplotne črpalke predstavljajo izjemno učinkovito in stroškovno ugodno metodo za pripravo tople vode v stanovanjskih prostorih. Gre za inovativno tehnologijo, ki izkorišča okoljski zrak za energetsko varčno ogrevanje vode, s tem pa zmanjšuje porabo energije ter prispeva k zmanjšanju stroškov energije in obremenitve okolja. Nedavni testi različnih modelov so pokazali, da je investicija v sanitarno toplotno črpalko smiselna tako zaradi finančnih prihrankov kot tudi zaradi pozitivnega vpliva na okolje.

 

TCS (Touring Club Switzerland) je v nedavnem testu preučil pet različnih modelov sanitarnih toplotnih črpalk, da bi ocenil njihovo uspešnost in učinkovitost.

 

Med preizkušenimi modeli sanitarnih toplotnih črpalk je po izjemni učinkovitosti izstopala sanitarna toplotna črpalka ECO iz podjetja KRONOTERM.

 

Pri načrtovanju in namestitvi sanitarnih toplotnih črpalk je priporočljivo poiskati strokovnjaka, ki bo pomagal pri iskanju optimalne lokacije in pravilnem dimenzioniranju sistema. Čeprav je začetna naložba v sanitarno toplotno črpalko nekoliko višja kot pri običajnih grelnikih vode, se dolgoročni prihranki pri računu za energijo hitro izkažejo kot odlična naložba. Z možnimi prihranki, ki znašajo več kot 500 evrov na leto, se investicija v sanitarno toplotno črpalko povrne v relativno kratkem času.

 

Poleg finančnih prihrankov pa je uporaba sanitarne toplotne črpalke tudi okolju prijazna odločitev. Poraba manj energije v primerjavi z običajnimi ogrevalnimi sistemi pomembno prispeva k zmanjšanju ogljičnega odtisa in razbremenitvi električnih omrežij. To pomeni, da je idealna rešitev za vse, ki si prizadevajo za varčno in trajnostno ogrevanje sanitarne vode v svojem domu, hkrati pa želijo prispevati k boju proti podnebnim spremembam.

TSC

Sanitarna toplotna črpalka: Prihranki brez izgube udobja

Toplotne črpalke predstavljajo ključno inovacijo za okolju prijazno izrabo energije v zgradbah in so vse bolj pomembne pri ogrevanju in pripravi tople sanitarne vode. Sanitarne toplotne črpalke prinašajo številne prednosti, saj ne le ogrevajo vodo, temveč tudi znatno zmanjšujejo porabo električne energije. Zato jih je v domu smiselno uporabljati tako z okoljskega vidika kot tudi z vidika stroškov.

 

Priprava tople vode je ključna potreba vsakega gospodinjstva, zato se lastniki enodružinskih hiš pogosto sprašujejo o najučinkovitejši in okolju prijazni rešitvi. V tem kontekstu postajajo sanitarne toplotne črpalke vse bolj priljubljene, saj omogočajo trajnostnejšo in stroškovno ugodnejšo pripravo tople sanitarne vode. Kar 50 odstotkov računa za elektriko v povprečnem švicarskem gospodinjstvu predstavlja energija, porabljena za ogrevanje tople vode. Sanitarna toplotna črpalka zmanjša to porabo za približno dve tretjini.

 

Delovanje sanitarne toplotne črpalke je enostavno: naprava vsebuje majhno toplotno črpalko, ki iz okolice črpa zrak za ogrevanje vode, ki jo nato shrani v vgrajenem hranilniku tople sanitarne vode. Hkrati se osvobojen zrak, ki mu je bila odvzeta toplota in vlaga, ohlajen in osušen izpušča nazaj v okolje. Visoka energetska učinkovitost sanitarnih toplotnih črpalk je ena od ključnih prednosti, saj proizvedejo več toplotne energije kot je potrebno za njihovo delovanje. To pomeni znatne prihranke pri stroških energije v primerjavi z drugimi ogrevalnimi sistemi.

 

Študije so pokazale, da lastniki enodružinskih hiš, ki preidejo na sanitarne toplotne črpalke, znižajo stroške za pripravo tople vode za 65 do 75 odstotkov. Sanitarne toplotne črpalke so prilagodljive in se lahko namestijo v različnih okoljih, tako v novogradnjah kot pri obnavljanju obstoječih zgradb. Pri namestitvi je pomembno skrbno izbrati lokacijo hranilnika tople sanitarne vode, da se zagotovi optimalna učinkovitost in zmogljivost. Idealna lokacija je sušilnica, kjer lahko naprava opravlja dvojno funkcijo sušenja perila in ogrevanja vode. Hrup, ki ga proizvaja naprava med delovanjem, je primerljiv z hrupom hladilnika, zato jo je smiselno namestiti v klet.

 

Pomembno je omeniti tudi, da sanitarne toplotne črpalke pogosto vsebujejo hladilno sredstvo, ki je okolju prijazno. Pri pravilni namestitvi in vzdrževanju naprave ni skrbi glede škodljivih izpustov v okolje. Skupno gledano so sanitarne toplotne črpalke odlična izbira za lastnike enodružinskih hiš, ki želijo učinkovito in trajnostno pripravo tople sanitarne vode. Ponujajo visoko energetsko učinkovitost, opazno znižujejo stroške, razbremenjujejo električno omrežje in prispevajo k zmanjšanju okoljskih vplivov. Pri prehodu na sanitarno toplotno črpalko je pomembno, da se izvedeta skrbno načrtovanje in postavitev, da se dosežejo optimalni rezultati. Z ustrezno pripravo in podporo strokovnjaka lahko lastniki nepremičnin v celoti izkoristijo prednosti sanitarnih toplotnih črpalk.

tsc-test

Kako so bile sanitarne toplotne črpalke testirane?

Sanitarne toplotne črpalke so bile testirane v laboratoriju pri konstantni sobni temperaturi 20 °C v ekonomičnem načinu. Meritve so zajemale koeficient učinkovitosti (COP), največji enkratni odvzem vode pri 40°C, čas segrevanja in porabo energije ter porabo v stanju pripravljenosti. Prav tako je bil preučen nivo hrupa, ki ga naprave proizvajajo med delovanjem. Testiranje je zagotovilo objektivne podatke o učinkovitosti in zmogljivosti sanitarnih toplotnih črpalk, kar je ključno pri odločanju za najprimernejšo napravo za posamezno gospodinjstvo.

 

Vir

 

Si tudi vi želite visokih prihrankov, vedno dovolj tople sanitarne vode v vašem domu in brezhibno delovanje? Stopite v stik z nami.


Oznake: , , , ,

PREBERITE TUDI