Znanje

OGREVANJE PISARNE V SREDIŠČU MESTA

Ledena pisarna, zastarel ogrevalni sistem, sedeč položaj zaposlenih, ki povzroča mrzle roke in noge, zveni znano? Težave z ogrevanjem so pogoste v poslovnih prostorih v mestih. Ne le, da se lastniki soočajo z visokimi stroški, nekateri prostori se preprosto nikoli dovolj ne ogrejejo.
Kronoterm Hydro C_B00 (1)-ŠP (1)-1

Kolone avtomobilov se z vseh vpadnic vijejo v mestno jedro. Megla, mraz in praskanje avtomobilskih vetrobranskih stekel. Mrzle roke in nekakšno tipično ponedeljkovo ne-razpoloženje. Pa še nobenega prostega parkirnega mesta. In potem, ko že končno prisopihate v pisarno, je ta za nameček še ledena! Zveni znano? 

Težave z ogrevanjem so pogoste v poslovnih prostorih v mestih. Ne le, da se lastniki soočajo z visokimi stroški, nekateri prostori se preprosto nikoli dovolj ne ogrejejo. Zaposleni, še posebej, če sedijo za računalniki, pa stalno tožijo zaradi mrzlih rok in nog. 

Izziv menjave ogrevalnih sistemov v mestih je seveda velik, saj gre za večinoma stare objekte pod spomeniškim varstvom z debelejšimi stenami in visokimi stropi. Veliko je tudi prostorov, ki so, kar se ogrevanja tiče, popolnoma ločeni od npr. stanovanjskih prostorov v višjih nadstropjih. 

ZA ČISTEJŠA MESTA

Evropska mesta se k sreči zavezujejo k menjavi obstoječih ogrevalnih sistemov z varčnejšimi in ekološko manj oporečnimi. Cilj mesta Dunaj je na primer, da uredi stare ogrevalne sisteme do leta 2040. To pomeni, da bi morali stare ogrevalne sisteme zamenjati v kar 1500 objektih letno. 

Tehnologije novih načinov ogrevanja se resnično razvijajo izredno hitro, v primerjavi s tradicionalnimi načini ogrevanja (na drva, plin, kurilno olje) pa so uporabniku in predvsem tudi okolju prijaznejše in cenejše. Vsak ogrevalni sistem ni primeren za vsak objekt, čeravno na trgu mrgoli tako ponudnikov kot različnih informacij glede primerne izbire, delovanja in uporabe. Implementacija pa ni zgolj edina težava, ki pesti lastnike stanovanj v mestih. Visoki stroški so prav tako izredno neprijetna zadeva, ko govorimo o ogrevanju mestnih stanovanj. Še posebej zaradi omenjenih debelejših sten ter visokih stropov je poraba energentov veliko višja kot v običajnih, novodobnih objektih. Lastniki manjših prostorov tako plačujejo visoke stroške, ki pa jih lahko z zamenjavo ogrevalnega sistema drastično znižajo.

Toplotna črpalka je na dolgi rok najugodnejše ogrevanje. V 15 letih lahko v primerjavi z drugimi ogrevalnimi sistemi privarčujete vsoto, ki je enaka vrednosti novega povprečnega družinskega avtomobila. K sreči smo v podjetju KRONOTERM pomislili na poslovne prostore, kjer običajno ni velikih kotlovnic niti prostora zunaj objektov. Pogosto tudi spomeniško varstvo ne dovoljuje posegov na objektu ali v okolici, kar predstavlja še dodatno težavo.  

VSESTRANSKA REŠITEV

Izdelali smo rešitev za vse težave in izzive, s katerim se lastniki poslovnih objektov v mestnih središčih vsak dan soočate. Izbirate lahko kar med dvema izvedbama toplotne črpalke, in sicer VERSI-I in VERSI-X.

Toplotna črpalka VERSI-I je namenjena notranji uporabi in jo lahko postavite kamorkoli v prostor – bodisi v kakšen kot, nišo, na podstrešje, pod stopnice – ali celo v pisarno, saj se po dizajnu lahko postavi ob bok celo omaram. Poleg tega je toplotna črpalka VERSI-I izjemno tiha, tako da zagotovo ne bo motila vaših sestankov ali kreativnih miselnih procesov. Vašim poslovnim partnerjem boste obenem dokazali, kako ekološko in trajnostno naravnano je vaše podjetje.

Če se želite odcepiti od morebitnega daljinskega ogrevanja in za ogrevanje skrbeti samostojno ter imate na voljo balkonček ali teraso, smo razvili toplotno črpalko VERSI-X. Zaradi prilagodljive vgradnje šteje za našo najbolj fleksibilno napravo. Omogoča tako notranjo kot tudi zunanjo postavitev (hodnik, pisarna, arhiv, balkon), s tem pa neodvisnost pri ogrevanju in posledično seveda tudi manjše stroške. Hrupnost obeh črpalk je zanemarljiva in je kar 40-krat tišja od evropskih zahtev za tovrstne naprave, tako boste v svoji pisarni slišali zgolj svoje produktivne misli.

Tudi če so vaše pisarne potrebne obnove ali nemara celo pod spomeniškim varstvom, je adaptacija hitra in enostavna. Obe črpalki sta namreč majhnih dimenzij, izbirate pa lahko več možnih načinov za zajem in izpih zraka. Prepričani smo, da boste našli najbolj ustrezno rešitev za vas.

TOREJ – TOPLOTNA ČRPALKA CELO V PISARNI?

Vsekakor! Poleg skoraj neslišnega delovanja prispevajo k udobju vašega bivanja njena učinkovitost in varčnost kot tudi upravljanje na daljavo. Dopusti, bolniške odsotnosti, vikendi… z našo aplikacijo CLOUD.KRONOTERM boste ob želenih terminih nastavili želen režim delovanja črpalke in tako le še dodatno prihranili. Poleg tega pa bo na megleno ponedeljkovo jutro prihod v toplo pisarno lažji in začetek učinkovitega delovnega tedna veliko bolj prijeten.


Oznake:

Brezplačni e-priročnik
Prenesi
prirocnik

PREBERITE TUDI