Novice

NOVA GEOTERMALNA TOPLOTNA ČRPALKA ETERA

V KRONOTERMU proizvajamo toplotne črpalke in ponujamo rešitve za varčno ter okolju prijazno ogrevanje ter hlajenje. Nedavno smo predstavili inovativno geotermalno toplotno črpalko ETERA, ki se je prebila na prvo mesto v sezonski učinkovitosti v Evropi* in je od svojih konkurenčnih toplotnih črpalk boljša za osupljivih malone 30 % (po sezonski učinkovitosti). Ta revolucionarna naprava združuje vrhunsko tehnologijo, dolgoživost in izjemno učinkovitost.
1_ETERA_Event_114

Imamo bogato zgodovino, ki sega v leto 1976, ko smo začeli razvijati toplotne črpalke za segrevanje sanitarne vode. Ker smo se ves čas prilagajali trendom ter potrebam trga, smo leta 1998 vstopili na neznano področje ogrevanja prostorov prav z geotermalnimi toplotnimi črpalkami. Bile so rešitev s katero smo dosegali dovolj visoko učinkovitost in se lahko kosali z ostalimi alternativami ogrevanja (kurilno olje, fosilna goriva ipd.).

 

Se sprašujete, kaj sploh je geotermalna toplotna črpalka? Geotermalna toplotna črpalka je naprava, ki za ogrevanje in hlajenje objekta izkorišča toploto, shranjeno v zemlji ali v podtalnici. Deluje na podoben način kot običajna toplotna črpalka, vendar namesto zraka izkorišča toplotno energijo iz zemlje (prek vertikalnih ali horizontalnih zemeljskih kolektorjev) ali (prek vrtin) iz podtalnice.

ZAKAJ ŽE 4. GENERACIJA?

Razvoj je ena izmed ključnih vrednot podjetja KRONOTERM. Nenehno strmimo k uporabi najnovejših tehnologih, trajnostih rešitev in predvsem k razvoju ogrevalnih rešitev, ki zagotavljajo najvišje udobje. To je tudi razlog, da smo se odločili razviti novo, revolucionarno generacijo geotermalnih toplotnih črpalk – ETERO. ETERA je zasnovana tako, da postavlja nove standarde na področju geotermalnih toplotnih črpalk ter omogoča uporabnikom vrhunsko udobje, energetsko učinkovitost in zmanjšanje okoljskega vpliva.

 

»Podobno kot naše zelo uspešne družine toplotnih črpalk, ki se odlikujejo po prilagodljivosti in fleksibilnosti v vseh vidikih, smo pri raziskavi in razvoju 4. generacije geotermalnih toplotnih črpalk prepoznali in vključili dolgoživost kot ključno lastnost. Dolgoživost smo prepoznali kot močen argument, da se investitorji odločijo za udobnejšo, varčnejšo, zanesljivejšo, čeprav na prvi pogled investicijsko zahtevnejšo rešitev.«

– direktor Bogdan Kronovšek

ETERA_Event_117

VEČNOST ZEMLJE

Naziv ni bil izbran naključno, saj simbolizira ključne lastnosti nove generacije toplotnih črpalk. ETERA združuje dve pomembni besedi: ETERNAL, ki simbolizira večnost / dolgoživost in TERA, ki pomeni zemljo kot neizmeren, najbolj topel, konstanten in zanesljiv vir toplote. Inovativna toplotna črpalka ETERA je zasnovana z namenom zagotavljanja trajnostnega, udobnega in zanesljivega ogrevanja ter hlajenja objektov in prinaša številne prednosti, ki jih KRONOTERMOVI razvijalci nenehno izpopolnjujejo. Zasnovana je za dolgo življenjsko dobo, njena modularna zasnova namreč omogoča enostavno nadgradnjo, vzdrževanje in zamenjavo delov kar pomeni, da bo lahko zanesljivo in brez težav delovala tudi več desetletij.

 

Toplotni vir sistem ETERA postane del objekta in mu dvigne končno vrednost. Vgradnja sistema ETERA poveča privlačnost nepremičnine na trgu, saj se vedno več kupcev zanima za energetsko učinkovite in trajnostne rešitve. Investitorji in kupci cenijo nizke obratovalne stroške, zmanjšano odvisnost od fosilnih goriv ter trajnostne in okolju prijazne rešitve ogrevanja.

POMETLA S KONKURENCO

ETERA je pripravljena na prihodnost. S svojo visoko tehnološko dovršenostjo in izjemno učinkovitostjo postavlja nove standarde na področju trajnostnega ogrevanja in hlajenja. Njena sezonska učinkovitost pri uporabi podtalnice znaša neverjetnih 8,48** (pogoj: nizkotemperaturni režim ogrevanja v povprečnem klimatskem podnebju). To pomeni, da za 1 kWh vložene električne energije dobimo kar 8,48 kWh koristne toplote. Tako visoke učinkovitosti trenutno ni mogoče doseči z nobeno drugo podobno napravo na trgu, saj je v svoji kategoriji boljša za skoraj neverjetnih 30 %. Sistem ETERA zagotavlja stabilno delovanje in zmanjšuje vpliv nihanj cen energentov, hkrati pa pomaga ohranjati stabilnost in vzdržnost električnih omrežij v prihodnosti.

 

Ogrevalni sistem ETERA je prava izbira za tiste, ki si želijo trajnostnih rešitev, visoke učinkovitosti, zanesljivosti in udobja v svojem objektu. Ta napredna geotermalna toplotna črpalka predstavlja preboj v tehnološki evoluciji, ki bo pomembno prispevala k trajnostni prihodnosti. Ne glede na to, ali gre za zasebno stanovanjsko hišo ali kakršen koli drug objekt, ETERA je rešitev, ki bo izpolnila pričakovanja, presegla obstoječe standarde in bo zaradi svoje dolgoživosti grela tudi naslednje generacije.

 

 

 

 

* ETERA je sezonsko najbolj učinkovita v svoji kategoriji toplotnih črpalk v Evropi: pri pogojih slanica /  voda in voda /  voda, za hladno klimatsko področje in na nizkotemperaturnem režimu. Meritev je potrjena s strani neodvisne inštitucije TÜV Reinland.

** Učinkovitost pri uporabi zemlje kot toplotnega vira pod enakim pogojem je 6,22. 

ETERA_Event_103

Če bi želeli imeti varno, ugodno, brezskrbno in naravi prijazno ogrevanja, potrebujete dodatne informacije ali bi želeli osebno svetovanje, nas kontaktirajte na info@kronoterm.com ali na 03 703 16 20.


Oznake: , , , ,

PREBERITE TUDI