Kronoterm pridobitelj prestižnega certifikata “Znak kakovosti v graditeljstvu”!

Otvoritev 59. Sejma Dom je, poleg prijetnega otvoritvenega programa, ovekovečila podelitev prestižnega certifikata »Znak kakovosti v graditeljstvu«. Podjetje Kronoterm je po dolgoletnem trudu pri razvoju visoko kvalitetnih, tehnološko naprednih in okolju prijaznih toplotnih črpalk, ponosno postalo podjetje, označeno s cenjenim certifikatom »Znak kakovosti v graditeljstvu«.

Posebna čast je bila pohvala tolikšne vrednosti v eminentni družbi predsednika Vlade Republike Slovenije Marjana Šarca in župana Mestne občine Ljubljana Zorana Jankoviča.

 

Pomen certifikata Znak kakovosti v graditeljstvu

Gradnja predstavlja velik finančni zalogaj, ki bi moral zagotavljati, da je naložba v izdelke in storitve med samo gradnjo dolgoletna, varna in trajna. Kvaliteta pa, kljub velikemu finančnemu vložku, ni vedno zagotovljena. Prejemniki certifikata »Znak kakovosti v graditeljstvu«, ali na krajše ZKG, nudijo svojim uporabnikom izdelke oziroma storitve, ki dosegajo visoke, strokovno pripravljene in mednarodno primerljive kriterije za kakovost. Namen certifikata »Znak kakovosti v graditeljstvu« obsega vse od informiranja in varovanja naročnika gradbenih proizvodov oziroma storitev o višji kakovosti, promocije kakovostnih izdelkov in storitev graditeljstva v Sloveniji, dviga zagotavljanja kakovosti, izboljšanja kakovosti pospeševanja delovanja trga, do spodbujanja in usmerjevanja razvojno raziskovalnega dela ter spodbujanja investiranja v inovacije, razvoj in izboljšave. Certifikat investitorjem, kupcem, naročnikom, načrtovalcem in drugim tako zagotavlja visoko kakovost v stroki graditeljstva, na podlagi tega pa je odločitev za investicijo nedvomno lažja.

 

Dobitnica certifikata Znak kakovosti v graditeljstvu – toplotna črpalka Adapt

Na Kronotermu, kot prejemniki naziva, s kakovostnimi produkti zagotavljamo zadovoljstvo pri vsakemu uporabniku, kar dokazuje tudi naš širok nabor domačih in tujih nagrad.

Ključen produkt, ki je prejemnik zasluženega certifikata, je Kronotermova najnaprednejša toplotna črpalka Adapt.

Toplotna črpalka, ki je tipa zrak/voda, je plod lastnega razvoja podjetja, ki že od leta 1976 razvija, zadnjih 30 let pa proizvaja in trži kvalitetne toplotne črpalke po zahtevah vseh predpisov. Razvoj v veliki meri posveča pozornost energetski učinkovitosti in iskanju trajnostnih, okolju prijaznih rešitev, tako za domač, kot tudi za tuj trg. Toplotna črpalka Adapt je bila zasnovana z namenom, da bi se popolnoma prilagodila uporabnikovim potrebam v vseh pogledih – v delovanju, vgradnji in izgledu. Doseženi so bili vsi začetni cilji, ki so načrtovali, da tehnologija postane nevidna, da se naprava čim bolj zlije z okolico, s svojo pojavo in hrupom ne vzbuja pozornosti, hkrati pa z izjemno učinkovitostjo uporabniku zagotavlja optimalno udobje v smislu ogrevanja, hlajenja, nizke hrupnosti in nizkih stroškov obratovanja.

Galerija

Podelitev nagrad je bilo mogoče spremljati tudi “V ŽIVO” na našem Facebook profilu, posnetek pa si lahko ogledate na tej povezavi.