Reference

LASTNIKA JE PREPRIČALO OGREVANJE, KI NIKOGAR NE MOTI

Slovensko-avstrijski par se je zasidral v Portorožu, kjer si je zgradil razkošno vilo s prekrasnim pogledom na morje. Izjemno hišo z bazenom ogreva in hladi naša toplotna črpalka ADAPT, ki se izredno lepo zlije z moderno arhitekturo. Povrhu vsega je izredno tiha, kar je bilo za lastnika najbolj pomembno.
referenca_portoroz_62_1

HITRA DEJSTVA

Vrsta objekta: novogradnja

Število oseb v hiši: 2, občasno tudi več

Način ogrevanja: talno gretje

Tip toplotne črpalke: ADAPT 0312-K3 HT / HK 3F

Toplotni vir: zrak/voda

Obratovalna shema: 3. ogrevalni krogi

Upravljanje: sobna upravljalnika KT-1 in KT-2A, CLOUD.KRONOTERM

 

Lastnika sta se v lokacijo hiše zaljubila na prvi pogled. Vila stoji na brižini z razgledom, ki seže izredno daleč, celo vse do Poreča. Razdeljena je na dva bivalna dela, ki sta lahko po želji in potrebi popolnoma ločeni enoti. Ustvarja občutek počitniške hiše namenjene miru in počitku. Ravno zaradi tega sta lastnika želela ogrevalni sistem, ki ju ne moti in prav tako ne moti okolice. Želela sta zanesljivo in tiho toplotno črpalko z dobro servisno podporo.

 

“Hiša se ogreva s toplotno črpalko. Pomembno nam je bilo, da je primerne kapacitete, zanesljiva, ima dober servis in da ima zunanjo enoto, ki je izredno tiha. Ne moti mene, ne moti sosedov,” pravi lastnik.

 

referenca_portoroz_59_1

Najbolj ju je prepričala toplotna črpalka ADAPT, ki je izredno prilagodljiva, tiha in oblikovno dovršena. Izbrala sta zunanjo enoto v barvi NERO, ki se čudovito dopolnjuje z barvo objektnega pohištva. Toplotna črpalka ADAPT omogoča ogrevanje večjih in manjših družinskih hiš, to pa zato, ker je zasnovana s pametnim krmilnikom, ki spreminja svojo moč črpalke glede na dejanske potrebe po ogrevanju oziroma hlajenju objekta. Istočasno je toplotna črpalka zasnovana tako, da omogoča daljinsko vklapljanje oziroma izklapljanje in na ta način tudi trgovcem z električno energijo upravljanje s toplotno črpalko, kar pa govori že o tako imenovanih pametnih omrežjih, kjer bomo lahko nekoč v prihodnosti trgovali s toploto.

NEVIDNA IN NESLIŠNA ZA POPOLNO UDOBJE BIVANJA

Notranja enota toplotne črpalke ADAPT je zasnovana v stilu minimalističnega notranjega dizajna, ki je lastnikoma prav tako ljub in sta ga vključila v svoj dom. Postavljena je kar v omaro v gospodinjski sobi in tako skrita pred očem. Tiho delovanje zagotavlja popolno udobje lastnikov, zahvaljujoč čistim linijam in beli barvi, bi lahko bila postavljena celo samostojno, brez omare. Toplotna črpalka ADAPT je ena najtišjih toplotnih črpalk v Evropi, je skorajda neslišna.

 

Dizajn zunanje enote je modern, čistih linij, ki je bil tudi večkrat nagrajen. Uporabniki imajo na voljo različne barve in materiale zunanje enote, ki omogočajo individualno prilagoditev arhitekturi objekta ter okolici. Lastnika sta izbrala barvano pločevino v temni barvi NERO. Neslišnost in zlitje z okolico sta eni izmed številnih odločilnih lastnosti pri odločitvi za toplotno črpalko ADAPT, saj uporabnikom in okolici omogočata bivanje na najvišji ravni. Povsem nemoteč ogrevalni sistem, sproščeno bivanje brez motečih elementov, je v današnjem hitrem in intenzivnem življenjskem stilu tisto, kar ljudje iščejo.

referenca_portoroz17_1
referenca_portoroz28
referenca_portoroz4
referenca_portoroz14

VEČNAMENSKA NAPRAVA

Izbira toplotne črpalke je nadvse pomembna odločitev pri gradnji ali tudi obnovi hiše, saj je v uporabi 365 dni v letu. Pozimi omogoča ogrevanje notranjih prostorov, v poletnih mesecih pa hlajenje. Vse leto s toplotno črpalko lastnika hiše v Portorožu segrevata sanitarno vodo. Toplotna črpalka pa omogoča še številne druge funkcije. Ena od teh je ogrevanje bazena, ki precej podaljša kopalno sezono na domačem vrtu. Lastnika sta s pomočjo naše toplotne črpalke pospešila tudi gradnjo, saj sta uporabila funkcijo sušenja estriha. Toplotna črpalka ima namreč v primeru talnega ogrevanja pri novogradnjah možnost hitrega sušenja estriha.

 

 

Hišo sta lastnika predstavila tudi v televizijski oddaji o arhitekturi in oblikovanju TV Ambienti na nacionalni televiziji. Pogovor z lastnikoma in njuno izkušnjo z našo toplotno črpalko ADAPT si lahko ogledate v spodnjem videu.

MODERNA HIŠA S SANJSKIM POGLEDOM NA MORJE

Ambienti TV show

Stopite v stik z nami, če bi tudi vi želeli nižje stroške ogrevanja in najtišjo toplotno črpalko na trgu.


Oznake: , , , ,

PREBERITE TUDI