Reference

“EDINA IN PRAVA IZBIRA ZA NAS!”

Prijetno je slišati, da smo ne le prava, ampak tudi edina izbira na trgu. Takšnega mnenja je družina iz Pragerskega. Z izbiro naše toplotne črpalke pred šestimi leti je naša toplotna črpalka edina zadovoljili vse njihove želje in potrebe objekta.
aeros referenca

Družina iz Pragerskega je izbrala toplotno črpalko zrak/voda AEROS (WPLV). Za našo toplotno črpalko so se odločili iz večih razlogov, prav tako je več dejavnikov vplivalo na sam izbor ugodnega in okolju prijaznega ogrevanja. “KRONOTERMOVA toplotna črpalka je bila ena izmed redkih znamk, ki so ponujale toplotno črpalko, kakršno smo rabili,” nam je zaupal lastnik David. Pri odločitvi za KRONOTERMOVO toplotno črpalko je bil razlog tudi domača, slovenska proizvodnja ter malo sprememb pri vgradnji naprave.

 

BREZ HRUPA

Izbrali so visokotemperaturno toplotno črpalko, saj imajo v hiši radiatorski sistem in ga z zamenjavo ogrevalnega sistema niso zamenjali. Toplotno črpalko uporabljajo sedmo leto in z njo so zelo zadovoljni. Toplotna črpalka AEROS (WPLV) ima dve ločeni enoti, notranjo in zunanjo. Po besedah lastnika, je naše podjetje eno redkih, ki je v času nakupa ponujalo ločeni enoti. “Mislim, da so bili eni izmed redkih, ki so ponujali zunanjo enoto ločeno od notranje enote. Vsi elementi, ki lahko povzročajo hrup so zunaj na svojem temelju, tako nimamo prenosa vibracij na sam objekt,” je pojasnil David.

 

“To kar slišimo pri največji obremenitvi pozimi, se sliši kot bi poslušal delovanje hladilnika.”

AEROS SLIKA PRODUKTA

NADZOR DELOVANJA KJERKOLI IN KADARKOLI

Dovršena aplikacija Cloud.KRONOTERM omogoča uporabnikom nenehen stik s toplotno črpalko. Preko mobilnih naprav lahko lastniki naprav njeno delovanje nadzorujejo in upravljajo kjerkoli in kadarkoli. Na dopustu, v službi, v Sloveniji ali tujini. Nastavijo se lahko različni urniki delovanja za vsak dan v tednu, za štiri različne ogrevalne kroge in segrevanje sanitarne vode na normalni, eko ali komfortni način delovanja. Aplikacija pregleduje zgodovino delovanja sistema in različnih temperatur ter tako optimira in dodatno racionalizira ogrevanje in hlajenje doma na podlagi ugotovljenih lastnih bivanjskih navad. “Jaz uporabljam aplikacijo za spremljaje statistike temperatur vode v zalogovniku in zunanje temperature, ki jo zazna toplotna črpalka,” pove lastnik iz Pragerskega.

PRIHRANKI UPORABNIKA IN OKOLJA

Družina iz Pragerskega se zaveda pomena ohranjanja okolja in uporabe obnovljivih virov. Odločni so bili, da prenehajo uporabljati fosilna goriva. Toplotna črpalka je okolju prijazen ogrevalni sistem, saj za delovanje v veliki meri (okrog 80 % energije) izrablja obnovljive vire kot so zrak, zemlja in voda; električno energijo potrebuje zgolj za obratovanje (okrog 20 % energije).“Poskušamo izkoristiti te energije, ki so na voljo, da z dano energijo ustvarimo največji učinek.”

Pred namestitvijo toplotne črpalke so lastniki hišo ogrevali s pomočjo peči na olje iz leta 1982. Izraba energije je po mnenju Davida neizmerno večja pri uporabi toplotne črpalke. Prihranek pri strošku ogrevanja s toplotno črpalko na leto je pred ureditvijo fasade znašal neverjetnih 75 %.

VISOKOTEMPERATURNO OGREVANJE S TOPLOTNO ČRPALKO

Video intervju z Davidom je v sklopu sodelovanja pri projektu Miss Slovenija 2020 pripravila Lina Jenšac. Naj spomnimo, da smo za vse kandidatke v sklopu sponzorstva projekta pripravili KRONOTERM nalogo. Najprej so morale kandidatke za najlepšo na sončni strani Alp poiskati lastnike KRONOTERM toplotne črpalke in nato z njimi opraviti video intervju.

 

Vse lastnosti toplotne črpalke AEROS – WPLV najdete TUKAJ.

 

Stopite v stik z nami, če bi tudi vi želeli nižje stroške ogrevanja.


Oznake: , , ,

PREBERITE TUDI