AEROS WPLV-09

Toplotna črpalka
zrak/voda za ogrevanje objektov
TestiranoV lastnem
laboratoriju
TestiranoV lastnem
laboratoriju
Enostavnavgradnja Daljinsko
upravljanje
Do 70 %
prihranka
pri stroških
ogrevanja
Zmanjšanje
emisij
do 60 %
Energijski razred

Glavne značilnosti

  • Zunanja enota z inverterskim delovanjem
  • Hladilniška povezava z notranjo enoto
  • Dve izvedbi notranje enote: HYDRO CR in HYDRO SR
  • WEB modul za nadzor na daljavo serijsko
  • TÜV certifikat

Model Aeros WPLV-09-S1 NT s svojo invertersko tehnologijo omogoča uporabniku velike prihranke. Visok COP je potrjen tudi s TÜV certifikatom. Toplotna črpalka zrak/voda WPLV-09-S1 NT je idealna kombinacija za objekte do 150m2 ogrevalne površine.

+ Toplotna črpalka za ogrevanje objektov ZRAK/VODA, idealna rešitev za vse vrste objektov.

+ Edinstvena tehnologija Kronoterm - tih, učinkovit in okolju prijazen ogrevalni sistem, ki v dom prinaša udobje in varčno bivanje. Funkcija Silent mode poskrbi za tiho delovanje, COP 5,1 (A7/W35) pa vam zagotavlja izredno učinkovitost in velik prihranek.

+ Model zunanje enote: AEROS WPLV-09-S1 NT za objekte do 150 m2.

+ Edinstvena rešitev notranjih enot z integriranim 50 l zalogovnikom toplote, kar omogoča večjo učinkovitost ogrevalnega sistema zaradi hidravlične uravnoteženosti (za odtaljevanje se energija črpa iz zalogovnika in ne iz ogrevalnega sistema, kar poleg dviga učinkovitosti sistema pripomore tudi k izboljšanju udobja bivanja).

+ Kompaktna notranja enota z bojlerjem je razširitev osnovne enote z dodatnim 200 l bojlerjem. Vse enote imajo integrirano 6 kW električno grelo kot bivalentni dodatni vir, ki zagotavlja dovolj toplote v vsakem trenutku (tudi v primeru morebitne okvare ipd.) Regulacija v osnovi podpira 2 ogrevalna kroga, več krogov pa se lahko dodaja z razširitvenim modulom.

+ Enostavna montaža, zavzame malo prostora (ogrevalni sistem na 0,6 m2), hladilniška povezava med zunanjo in notranjo enoto.

+ Območje delovanja od -25 do +40 °C.

+ Toplotna črpalka ZRAK/VODA deluje kot hladilnik – samo v nasprotno smer: medtem, ko hladilnik iz svojega notranjega prostora odjema toploto in jo odvaja v okoliški zrak, opravlja
toplotna črpalka obratni proces - na prostem zunanja enota odjema toploto in jo v stavbi odvaja iz notranje enote kot vir toplote.

+ Upravljanje na daljavo Home.Cloud: sistem Kronoterm je opremljen z upravljalno ploščo, ki je preprosta za uporabo, vsaka enota pa ima vgrajen WEB modul, ki omogoča oddaljen nadzor in upravljanje toplotne črpalke iz domačega naslonjača, z delovnega mesta ali kar s počitniškega oddiha. Ko se boste vračali z dopusta, vas bo s pomočjo Kronoterm aplikacije Home.Cloud pričakal topel dom in topla voda. S preprosto prilagoditvijo delovanja tudi v času, ko vas ni doma, bo prihranek še večji.

+ Inteligentno prilagajanje toplote – vremensko vodeno ogrevanje (OptiWeather): sistem se samodejno prilagodi glede na trenutne zunanje in notranje razmere ter npr. izkorišča toploto sončnih žarkov, da porabo energije ohranja na čim nižji ravni. Slednje omogoča, da je izbrana notranja temperatura vselej optimalna, temperatura vode v ogrevalnem sistemu pa čim nižja za največje prihranke.

+ Odlične ogrevalne lastnosti enot Kronoterm - vgrajen visoko učinkovit namensko razvit kompresor in optimirano krmiljenje le-tega. Pri nižjih temperaturah zraka (pod -2 °C) zviša svojo maksimalno obremenitev in zato tudi pri zelo nizkih temperaturah dosega zelo velike grelne moči. Delovanje pri zelo nizkih zunanjih temperaturah.

+ Visoka zanesljivost – še večjo zanesljivost omogoča podstavek, ki izboljšuje drenažo, optimizirana kontrola odmrzovanja in optimizirani prenosnik toplote s posebnim premazom, ki omogoča lažje odtekanje nastalega kondenza ali odtaljenega sreža po procesu odtaljevanja. Zunanje enote imajo tudi integriran protizmrzovalni grelnik korita za optimalno odtekanje nastalega kondenza v drenažo.

+ Tiho delovanje – posebej razvita zvočno-toplotna izolacija kompresorja, ki zmanjšuje hrupnost naprave in preprečuje oddajanje toplote kompresorja v okolico. Tehnologija zaščitnega ovoja znižuje zvok, ki prihaja iz kompresorja. Zvočno moč je možno znižati še z 3 dB z vklopom funkcije Silent mode.

+ Optimiziran pretok zraka skozi prenosnik toplote – vpliva na hrupnost in zanesljivost delovanja.

+ Pozimi greje, poleti hladi – poleg ogrevanja pozimi, se lahko poleti s toplotno črpalko prostori zelo učinkovito tudi ohlajajo

PRENOVLJENA GENERACIJA TOPLOTNIH ČRPALK AEROS (WPLV)

sreda, 12.05.2021 | 9:26

Vodilo našega podjetja je vsekakor inovativnost na vseh področjih. Nenehno stremimo k izboljšavam in razvoju novih izdelkov in rešitev. Obenem se trudimo izpopolnjevati ter nadgrajevati naše obstoječe, že odlično sprejete, naprave. Predstavljamo novo generacijo toplotnih črpalk zrak/voda z invertersko tehnologijo AEROS (WPLV).

Več

IZKUŠNJE NAŠIH STRANK: VČERAJ CENTRALNA PEČ NA DRVA, DANES TOPLOTNA ČRPALKA

petek, 12.02.2021 | 10:55

Brezskrbnost je ena izmed lastnosti toplotne črpalke, ki se je veselijo vsi naveličani prelaganja in sekanja drv. Lastnica Sabina iz Šmarij pri Jelšah v hecu pravi, da jo je celo polenila. 

Več

Primer iz prakse: TOPLOTNA ČRPALKA V WELLENSS IN SPA OBJEKTU LEPA VIDA V SEČOVLJAH

torek, 30.07.2019 | 14:32

Thalasso SPA Lepa Vida se nahaja v osrčju Krajinskega parka Sečoveljske soline. Objekt se razteza na štiri tisoč kvadratnih metrih površin, na območju opuščenih solinskih bazenov, v predelu Lera, kjer še vedno poteka aktivna pridelava soli. Wellness ponuja različne metode razvajanja, med njimi tudi knajpanje, ki potrebuje natančno regulacijo hlajenja vode. Pri tem postopku se…

Več

IZKUŠNJE NAŠIH STRANK: Ko ogrevanje postane zanemarljiv strošek primerljiv s stroškom operaterja telefonije in interneta

sreda, 18.07.2018 | 14:16

Nejčeva družina za ogrevanje porabi le 20 evrov na mesec! Kako jim uspeva?

Več
  • Kliknite na več informacij glede obdelave osebnih podatkov:
    Upravljavec | Uporaba, obseg in namen hranjenja in obdelave | Iznos | Obdobje hrambe | Pravice posameznika | Pravno obvestilo

V:

Do koliko m2 ogrevalne površine je primeren model WPLV-09-S1 NT?

O:

Model WPLV-09-S1 NT je primeren za objekte s talnim ogrevanjem do 150 m2 ogrevalne površine. Vsekakor velikost ogrevalne površine variira od toplotnih izgub objekta (boljše kot je izoliran objekt, večjo površino lahko isti model greje na enako temperaturo, kot slabše izoliran objekt. Model je tudi primeren za radiatorsko ogrevanje, v kolikor sistem ne potrebuje višje temperature ogrevalne vode kot 55 °C.

V:

Kaj je HM-142 S1 in kakšne prednosti mi prinaša?

O:

HM-142 S1 je samostoječa notranja enota, ki vsebuje 200l bojler za sanitarno vodo in 50l zalogovnik za čimbolj učinkovito in zvezno delovanje sistema. Enota se postavi v kotlovnico, poveže na ogrevalni sistem in zunanjo enoto. To pomeni enostavno in hitro montažo.