Reference

ZGODOVINSKA POSEST V LONDONU ZDRUŽUJE BOGATO DEDIŠČINO IN ENERGETSKO UČINKOVITOST

V jugovzhodnem delu Londona se nahaja zgodovinska posest, ki je od leta 1910 pravi arhitekturni biser v slogu edvardijanske dobe. Ta objekt ima bogato zgodovino in je očarala že mnoge generacije s svojo prefinjeno neogeorgijansko arhitekturo. Kljub svoji 110-letni zgodovini je objekt ohranila svoj prvotni čar in značaj.
london4

Nedavno je ta zgodovinski dragulj doživel preobrazbo, ki je združila energetsko učinkovitost z ohranjanjem kulturne dediščine. Za izvedbo tega ambicioznega projekta so se novi lastniki odločili za sodelovanje z našim partnerskim podjetjem Solaris Energy iz Združenega kraljestva, ki je znano po svojem strokovnem znanju in inovativnih pristopih.

 

Naročnik jim je zaupal, da je bila posest, imenovana tudi »časovna kapsula«, kar 45 let dom prejšnjih lastnikov. Zato so skrbno izbirali partnerje, ki bi jim pomagali ohraniti dušo objekta in hkrati prilagoditi njeno notranjost zahtevam sodobnega življenja. Podjetje se je izkazalo kot idealen partner za ta izziv, saj so njihove rešitve zanesljive, učinkovite in zmogljive. Poleg tega je zunanja enota ADAPT najlepša na trgu, kar je bil dodaten bonus.

 

»Zanesljivost, učinkovitost in zmogljivost so bile boljše od konkurence, dodaten bonus pa je, da ADAPT najlepša zunanja enota na trgu.«

london3
london1
london2

Prenova ni zajemala samo posodobitve objekta, ampak tudi ohranjanje njenega zgodovinskega značaja. Ekipa partnerskega podjetja je skrbno načrtovala in izvedla prenovo, ki je vključevala zamenjavo tradicionalnega plinskega sistema z dvema toplotnima črpalkama zrak/voda ADAPT podjetja KRONOTERM. Kljub temu da toplotne črpalke KRONOTERM v Združenem kraljestvu še niso bile znane, so se po temeljitem pregledu podatkov o njihovi učinkovitosti, zanesljivosti in zmogljivosti odločili zanje. Tako je ta prenova predstavljala prvo namestitev toplotnih črpalk KRONOTERM v Združenem kraljestvu.

 

Rezultat njihovega dela je navdušujoč – zdaj posest deluje z večjo energetsko učinkovitostjo, obenem pa je ohranilo svojo prvotno podobo in čar. Toplotni črpalki ADAPT skupaj zagotavljata grelno moč 24 kW, kar popolnoma zadovoljuje potrebe za ogrevanje te obsežne nepremičnine. Zanimivo je tudi dejstvo, da je toplotna črpalka ADAPT priznana s strani nemške organizacije BAFA kot vrhunec energetske učinkovitosti, prekašajoča številne druge preizkušene toplotne črpalke.

 

Vendar pa se inovacije ne ustavijo pri energetski učinkovitosti. Naš sistem toplotnih črpalk je opremljen z naprednim oddaljenim upravljanjem preko tehnologije CLOUD.KRONOTERM, ki omogoča nadzor, analizo in diagnostiko. To zagotavlja optimalno delovanje in dolgo življenjsko dobo sistema ter dodatno udobje bivanja.

 

Estetika je bila prav tako pomembna pri tem projektu. Kupec je izbral toplotni črpalki ADAPT v barvi Nero, ki se odlično ujemata z modernim dizajnom toplotne črpalke in klasično fasado nepremičnine.

 

Ta prenova postavlja nove standarde uspešne kombinacije ohranjanja zgodovine in moderne energetske učinkovitosti. Za to velja zasluga inovativnim rešitvam in strokovnosti našega partnerskega podjetja iz Združenega kraljestva.

 

Vir

 

 

Stopite v stik z nami, če bi tudi vi želeli nižje stroške ogrevanja in najtišjo toplotno črpalko na trgu.

 


Oznake: , , , , , ,

PREBERITE TUDI