Reference

V EKO GLAMPING RESORTU GOSTJE UŽIVAJO V TIŠINI IN MIRU

Eko Glamping Resort Krištof se nahaja pod Kamniško – Savinjskimi Alpami. Lastnik Tomaž je staro gostilno svojega očeta spremenil v resort, ki gostom nudi edinstven in okolju prijazen način uživanja na prostem, stik s podeželjem in dih jemajoče razglede. Celoten kompleks pa se ogreva in hladi z dvema KRONOTERM toplotnima črpalkama.
Eco glamping resort Krištof

OSNOVNI PODATKI

Ime Eko glamping Krištof
Kraj Šmartno pri Cerkljah, Slovenija
Tip objekta Eko Glamping Resort
Opis Turistični objekt
Naprava 2x ADAPT
Letno vgradnje 2021
Opis ogrevalnega sistema Hlajenje, ogrevanje in ogrevanje tople sanitarne vode
Vir zrak-voda
Posebnosti/izziv Objekt ima 960 m2 površine, potrebe po topli vodi so velike

V Šmartnem pri Cerkljah na Gorenjskem je svoje dolgoletne sanje o ekološkem letovišču v nekdanjem gostišču svojega očeta uresničil lastnik, Tomaž Bolka. Ustvaril je zatočišče pred novodobnim vrvežem in hišo preuredil v apartmaje z wellnessom ter gostom poleg miru in tišine, značilne za to vasico, začel ponujati zajtrke in brunche.

 

Ker gre za 960 m2 velik objekt s 15 apartmaji v 3 etažah, zajtrkovalnico, wellnessom in celo trgovinico, je v izbiro načina ogrevanja vložil veliko časa. Iskal je za goste nemoteče in predvsem časovno nezamudno ogrevanje, ki deluje zanesljivo.

eco-glamping-kristof-2
436778291

»Ko sem razmišljal o ogrevanju, je bil cilj zagotoviti stalno toploto hiše in da bi mi to vzelo čim manj časa. Najprej sem razmišljal o sekancih, ampak na koncu sem se raje odločil za toplotno črpalko. Toplotna črpalka KRONOTERM nam je prišla nasproti že s servisom. Ta je zagotovljen 24 ur na dan preko interneta,« je povedal lastnik.

 

Tako danes za ogrevanje in pripravo tople sanitarne vode in hlajenje v Eko glamping resortu Krištof skrbita dve toplotni črpalki ADAPT, povezani v kaskado. 

 

Tako smo dosegli redundantnost sistema, to pa pomeni, da v primeru odpovedi ene od črpalk druga prevzame funkcije ogrevanja, hlajenja in priprave tople sanitarne vode do prihoda serviserja. To je podobno kot pri letalu, ki ima dva motorja. V primeru odpovedi enega motorja bo letalo še vedno lahko varno pristalo,« je o delovanju sistema povedal dr. Dean Besednjak, vodja prodaje in pomočnik direktorja iz KRONOTERMA.

ADAPT
adapt

Izjemna učinkovitost

Toplotni črpalki ADAPT sta za lastnika izjemno učinkovita in stroškovno ugodna rešitev. Z zelo visokim grelnim številom SCOP 5,00 iz 1kW električne energije namreč pridelata 5kW toplote. 

Tiho delovanje ne moti gostov

Gostov, ki so prišli v želji po miru in pobegu pred vsakdanjikom, delovanje toplotnih črpalk ne moti, saj sta kljub svoji moči skoraj povsem neslišni, čeprav sta nameščeni pod okna spalnic.

Hlajenje brez klime

V toplih dneh toplotni črpalki prevzameta nalogo hlajenja. Tako tudi v največji vročini učinkovito hladita apartmaje v mansardi, brez da bi za to morali uporabljati klime. 

20240227_102314171_iOS
436789237

Oblikovno zliti z okolico

V Eko glamping resortu Krištof noben oblikovni detajl ni prepuščen naključju. Enako velja tudi za toplotni črpalki, ki sta nastali v sodelovanju z oblikovalskim studiem. Tako se povsem zlijeta z arhitekturno dovršeno okolico.

Talno ogrevanje z blagodejnim vplivom

Lastnik je želel prostore ogrevati s pomočjo talnega ogrevanja, ki bi bilo nameščeno pod lesene deske za opaž, kupljene kot odpadek pri slovenskem lesnem podjetju. Verjame namreč v blagodejen vpliv žive vode, ki nas obkroža, in želi, da njegovi gostje občutijo dotik naravnega lesa na golih stopalih.

Tople vode nikoli ne zmanjka

Čeprav lahko glamping resort hkrati nastani tudi več kot 45 gostov, jim tople vode nikoli ne zmanjka, zahvaljujoč velikemu hranilniku tople sanitarne vode.

 

Če bi želeli imeti varno, ugodno, brezskrbno in naravi prijazno ogrevanje, potrebujete dodatne informacije ali bi želeli osebno svetovanje, nas kontaktirajte tukaj.


Oznake: , , , ,

PREBERITE TUDI