Novice

TOPLOTNIM ČRPALKAM KRONOTERM SREBRNO PRIZNANJE ZA INOVATIVNOST

Regionalna gospodarska zbornica Celje je v petek, 31. 5. 2019, nagradila najboljše inovatorje iz regije za leto 2018. Tudi naše okolju prijazne toplotne črpalke KRONO MULTI S so bile prepoznane kot perspektivne in inovativne in nagrajene s Srebrnim regijskim priznanjem za inovacije.
FOTO14

Srebrno priznanje za hibridno toplotno črpalko Krono Multi S je v imenu razvojne ekipe KRONOTERM-a prevzel Franc Marovt.

KRONOTERM-ovo ekipo inovatorjev, ki so zaslužni za vrhunsko toplotno črpalko KRONO MULTI S, sestavljajo: Franc Marovt, Robi Jakob, Žiga Topovšek, Amadej Kumer, Đorđe Kojičič, Primož Kugler, Luka Rednak, Nejc Kosednar in Blaž Ločnikar.

REGIONALNA GOSPODARSKA ZBORNICA CELJE NAGRADILA NAJBOLJŠE INOVACIJE

Direktor KRONOTERM-a, Bogdan Kronovšek je ob tem dodal: “Še enkrat hvala celotni ekipi za trud in doprinos k novemu izdelku. To je veliko priznanje naši celotni ekipi za nenehen razvoj in vrhunsko znanje. Z razvojem nove generacije hibridnih toplotnih črpalk je KRONOTERM v letu 2018 dvignil razvoj toplotnih črpalk na nov nivo, saj hibridne toplotne črpalke KRONO MULTI S omogočajo ekološki in varčni ogrevalni sistem, ki za ustvarjanje brezplačne energije uporablja obnovljiv vir zraka in zemlje.”

inovativnost-rgzc-franc-marovt-kronoterm-krono-multi-s-celje-2019-srebrno-priznanje-bogdan-kronovsek-lorena-puhek-1-–-kopija-300x200

O KRONO MULTI S

KRONO MULTI S je KRONOTERM-ova hibridna toplotna črpalka z ultra tihim delovanjem in možnostjo izkoriščanja različnih toplotnih virovKRONO MULTI S je hibridna naprava, kar pomeni, da za ogrevanje prostorov in sanitarne vode, toploto črpa iz zraka in/ali zemlje. Hkrati pa jo odlikuje izredno tiho delovanje, saj je pri delovanju tišja od delovanja gospodinjskega hladilnika. Gre za nov ekološki in varčen ogrevalni sistem, ki za ustvarjanje brezplačne energije uporablja obnovljiv vir zraka in zemlje. Preklapljanje se izvede glede na to, katera možnost je v danem trenutku ugodnejša in energetsko učinkovitejša.

Kot primarni vir toplote izkorišča toploto zemlje, ob morebitnih ugodnejših temperaturah zraka, pa preklopi in kot vir toplote izkorišča zunanji zrak. S tem preusmerjanjem sistem doseže največjo učinkovitost z minimalnim naporom.


Oznake: , , ,

PREBERITE TUDI