Novice

TOPLOTNA ČRPALKA ADAPT RAZVITA V OKVIRU PROJEKTA SCOVST

Podjetje KRONOTERM je v letu 2017, skupaj s konzorcijskim partnerjem Elektrina, pridobilo sredstva za razvoj nove toplotne črpalke Adapt. Projekt je bil uspešno realiziran s predstavitvijo nove toplotne črpalke Adapt, ki je bila širši javnosti predstavljena na ekskluzivni svetovni premieri, 12. 6. 2019.

Projekt je trajal dve leti. Vrednost skupne operacije je znašala 1.354.748,00 EUR, od tega je predvidena višina subvencije 476.812,00 EUR.  Zasebni vir financiranja je znašal 877.936,00 EUR.

DSC5744-1024x684

O OPERACIJI:

Operacija je uvrščena v prednostno področje »Zdravo bivalno in delovno okolje« in področje »Pametne zgradbe in dom z lesno verigo«. Namen operacije je razviti celostni sistem oskrbe večstanovanjskih zgradb s toploto na osnovi novih naprednih ogrevalnih in sanitarnih toplotnih črpalk ter naprednega sistema krmiljenja. Povezava toplotne črpalke za ogrevanje z ogrevalnim sistemom ter toplotno črpalko ali več toplotnimi črpalkami za pripravo sanitarne tople vode skupaj z naprednim sistemom krmiljenja, ki omogoča tudi nadzor in krmiljenje tudi preko interneta, predstavlja celovit energetsko učinkovit in inteligentni sistem oskrbe zgradbe s toploto. Takšna zasnova vodenja ogrevalnega sistema s pomočjo pametnega krmiljenja povezuje projekt s fokusnim področjem Pametnih naprav in inteligentnih sistemov upravljanja objektov.

image001-1024x585

GLAVNI CILJI OPERACIJE SO BILI IZDELATI:

  1. prototip visokoučinkovite toplotne črpalke za pripravo sanitarne tople vode, ki zajema toploto iz nizkotemperaturnega ogrevalnega sistema,
  2. prototip visokoučinkovite toplotne črpalke za ogrevanje s samoprilagodljivo toplotno močjo,
  3. koncept naprednega integriranega krmiljenja ogrevalnega sistema večstanovanjskih objektov,
  4. prototipa upravljalnika visokoučinkovite toplotne črpalke za pripravo sanitarne tople vode in upravljalnika ogrevalne toplotne črpalke,
  5. prototip programske opreme storitve v oblaku, ki bo omogočala upravljanje in nadzor sistema celostne oskrbe večstanovanjskih objektov s toploto iz toplotnih črpalk z uporabo konceptov naprednega integriranega krmiljenja ogrevalnega sistema.
Heat-pump-KT_Adapt_corten¸inox6003_websize-1024x585-1
collage_toplotnaADAPT
Kronoterm-Hydro_B001_cut-1024x646

Naložba je bila sofinancirarana s strani Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Prijavitelj projekta je podjetje KRONOTERM d. o. o.

Več o evropski kohezijski politiki v Sloveniji najdete na spletni strani:

http://www.eu-skladi.si/

Banner_SCOVST_V2-1024x305

Oznake: , , ,

PREBERITE TUDI