TČ ADAPT osvaja evropo: Budimpešta in Eindhoven

Zadnji dve postaji popotovanja naše toplotne črpalke ADAPT po Evropi v okviru razstave Prihodnost bivanja sta bili Nizozemska in Madžarska. 

Toplotna črpalka ADAPT se je v okviru razstave Prihodnost bivanja tako predstavila ljubiteljem lepega oblikovanja v mestih Eindhoven na Nizozemskem ter sosednji Budimpešti na Madžarskem.

Na Nizozemskem smo našo večkrat nagrajeno toplotno črpalko predstavili na Dutch Design Weeku, ki je potekal med 16. in 24. oktobrom v Microlabu. Prvi dan razstave je Center za kreativnost v sodelovanju z MAO ter veleposlaništvom RS na Nizozemskem pripravil zanimiv otvoritven dogodek.

 

 

 

Zadnje od šestih evropskih mest, ki so gostila razstavo slovenskih blagovnih znamk, ki izražajo funkcionalnost, strast do življenja in narave, inovativne načine uporabe lokalnih materialov in nove tehnike proizvodnje, je bila sosednja Budimpešta. Lahko bi rekli, da najslajše vedno pride na koncu, saj je bilo prizorišče potujoče razstave v Budimpešti resnično najlepše med vsemi. Slovenski izdelki so bili predstavljeni v gradu Kitschel v okviru projekta Design Without Borders. Razstava je bila na ogled od 10. oktobra do 19. novembra in je med vsemi omenjenimi razstavami trajala najdlje.

 

    

 

Toplotna črpalka ADAPT je sklenila uspešno popotovanje po Evropi, gostila so jo mesta Dunaj, Berlin, Milano, Zagreb, Eindhoven ter Budimpešta. Našo oblikovano dovršeno toplotno črpalko, ki je hkrati izjemno tiha ter učinkovita, so imeli čast predstaviti na največjih evropskih tednih oblikovanja naširši množici, med katerimi seveda prevladujejo oblikovalci, arhitekti in vsi ljubitelji lepega dizajna.