PREDALI SMO GLAVNO NAGRADO – ŠE EN DOM BO ODSLEJ OGREVALA TOPLOTNA ČRPALKA KRONOTERM

Na sejmu MOS smo z izrednim zanimanjem obiskovalcev zaključili nagradno igro “MOS 2018” in na dolgo pričakovani dan, 21. septembra 2018, izžrebali srečnega dobitnika glavne nagrade – toplotno črpalko Kronoterm, model WP2 201 S.

Vsak, ki nas je obiskal na razstavnem prostoru sejma letošnjega sejma MOS, in izpolnil kupon, ki ga je bilo mogoče prejeti na našem sejemskem prostoru, je imel možnost sodelovati v velikem žrebanju za toplotno črpalko Kronoterm, in takšnih vas je bilo nemalo. Žreb srečne roke pa je bil žal namenjen samo enemu. Ta se je srečno iztekel za gospo Sabino Kepic, ki je nova ponosna lastnica sanitarne toplotne črpalke Kronoterm.

Sabina z možem že več let obnavlja hišo in ravno, ko so prejeli klic, sta se zanimala za nakup toplotne črpalke. Mož ima tudi mizarsko obrt in ob predaji nagrade se je še toliko bolj navdušil nad dejstvom, da bi lahko svoje obrtne prostore ogreval s Kronotermovo toplotno črpalko.

Nagrado ji je v novembru na sedežu podjetja tudi uradno predal direktor podjetja Kronoterm, g. Bogdan Kronovšek, s čestitkami pa so jo k nagradi pospremili tudi sodelavci družbe in ji zaželeli obilo prihrankov in udobja ob uporabi.

Toplotna črpalka modela WP2 201 S, ki bo odslej ogrevala družino gospe Sabine, je črpalka, ki omogoča dovolj tople vode za vso družino.

Ga. Sabina je ob prejemu nagrade povedala, da je presrečna, da je kot nagrajenka v nagradni igri dobila takšno nagrado ter da si tovrstnega razpleta niti v sanjah ni mogla predstavljati. Pravi, da sploh zato, ker doslej posebne sreče pri nagradnih igrah še ni imela.

Ga. Sabina je tudi dodala, da imajo sedaj v hiši starejši sistem za ogrevanje sanitarne vode, ki jim povzroča nemalo stroškov in slabo voljo zaradi neučinkovitega ogrevanja vode, zato so se že več let odločajo za trenutek menjave, zanj pa so se odločili prav letos. Tako gre toplotna črpalka resnično v prave roke.

Toplotna črpalka Kronoterm je bila Sabini všeč že na prvi pogled, že zaradi sodobnega in visokotehnološkega izgleda. Prepričale pa so jo tudi številne funkcionalnosti, kot so grafični krmilnik , možnost oddaljenega nadzora preko Water cloud, enostaven priklop na omrežje ter volumen boljlerja, ki bo zagotovil dovolj tople vode za vso družino. In nenazadnje so tu tudi izredni prihranki ob uporabi, o katerih so ji več povedali strokovni sodelavci Kronotermove ekipe.

Več o toplotni črpalki WP2 201 S

Toplotna črpalka WP2 201S je učinkovita toplotna črpalka, ki omogoča voden priklop dovoda in odvoda zraka, ima vgrajen dodatni prenosnik toplote za priklop na zunanji vir toplote in serijsko vgrajeno 1,5 kW električno grelo. Toplotna črpalka omogoča varčno segrevanje sanitarne vode z izkoriščanjem toplote okoliškega zraka iz katerega črpa vec kot 2/3 potrebne toplote. Posebna izvedba priključkov za zrak omogoča prilagodljivo priključitev zračnih kanalov in s tem optimalno izbiro mesta postavitve toplotne črpalke.

Hranilnik tople sanitarne vode je zaščiten z visoko kakovostno stekleno emajl prevleko za neoporečno hranjenje tople sanitarne vode. V notranjost hranilnika je za dodatno protikorozijsko zaščito vgrajena Mg anoda, ki ščiti steno hranilnika ob morebitni mehanski poškodbi emajla. Toplotne izgube so zmanjšane na minimum zahvaljujoč uporabljeni visoko izolacijski poliuretanski toplotni izolaciji, ki je z zunanje strani zaščitena s prašno lakiranim kovinskim plaščem V hranilnik je serijsko vgrajen prenosnik toplote za povezavo z zunanjim virom toplote v režimu bivalentnega delovanja toplotne črpalke. Tako, da se lahko na toplotno črpalko dodatno priključi tudi zunanji vir toplote kot je kotel (olje, plin, trda goriva) ali sprejemniki sončne energije.

Za hitro segrevanje sanitarne vode in kot rezervni vir toplote je v hranilnik toplote serijsko vgrajeno električno grelo z močjo 1,5 kW. Kot rezervni vir električno grelo poskrbi za segrevanje vode v primerih napak na agregatu toplotne črpalke ali prenizkih temperatur okoliškega zraka.

Mikroprocesorski krmilnik OPTITRONIC omogoča optimalno delovanje toplotne črpalke in različne režime ogrevanja sanitarne vode, ne glede na izbrani vir ogrevanja (hitro segrevanje, antilegionelno pregrevanje, delovanje po urniku, …).

Toplotna črpalka je v celoti razvita in proizvedena v SLOVENIJI.

 

Ga. Sabina, še enkrat iskrene čestitke v imenu celotnega kolektiva podjetja Kronoterm! Vsem ostalim pa hvala za sodelovanje!

Več o pravilih in pogojih nagradne igre pa preberite TUKAJ.