Vse o toplotni črpalki

Toplotna črpalka potrebuje zgolj EN LETNI SERVISNI PREGLED

Redni letni servisni pregledi zagotavljajo učinkovito delovanje vaše naprave, preprečijo morebitne okvare in nevšečnosti in nanazadnje podaljšajo življenjsko dobo vaše toplotne črpalke.

Več

UGODNO OGREVANJE z velikimi prihranki!

Ko govorimo o ogrevanju, veliko ljudi še vedno najprej pomisli na visoke stroške. Kaj pa če bi vam dejali, da obstaja ogrevanje, ki je ne le okolju prijazno in udobno, ampak tudi ugodno?

Več

Pozimi OGREVA, poleti HLADI

Ste vedeli, da lahko toplotna črpalka poleg ogrevanja prostorov ter segrevanja sanitarne vode vaš dom tudi prijetno hladi? 

Več

OGREVANJE SANITARNE VODE Z NIZKIMI STROŠKI

Ni treba odkrivati tople vode pri tem, kateri ogrevalni sistemi so okolju in vaši denarnici najbolj prijazni. Toplotne črpalke seveda! 

Več

OB SVETOVNEM DNEVU VODA: VODA – NEPRECENLJIV NARAVNI VIR

Ob svetovnem dnevu voda ne moremo mimo izrednega pomena vode za našo družbo in ekosistem nasploh. 22. marca praznujemo svetovni dan voda z namenom opominjanja na ogroženost naravnih vodnih virov in ohranjanja voda, še posebej pitne vode.

Več

Se zavedate NEVARNOSTI ZASTARELIH KURILNIH NAPRAV?

V zadnjem času kot prav vsako zimo beremo o številnih nesrečah in zastrupitvah z ogljikovim oksidom. Tihi ubijalec, kakor ga imenujemo, je ena od nevarnosti starih zastarelih kurilnih naprav. 

Več

S toplotno črpalko DO VELIKIH PRIHRANKOV

Toplotne črpalke so med vsemi energeti najugodnejši način ogrevanja. Štart je, če karikiramo v športnem žargonu, počasen, v teku na dolge proge pa je toplotna črpalka absolutni zmagovalec.

Več

OKOLJU PRIJAZEN način ogrevanja

Toplotne črpalke so okolju najbolj prijazen način ogrevanja, saj za svoje delovanje izrablja obnovljive vire energije in sicer vodo, zrak ali zemljo.

Več

10 razlogov, ZAKAJ JE TOPLOTNA ČRPALKA DOBRA IZBIRA

Razlogov, zakaj izbrati toplotno črpalko, je ogromno. Predstavljamo deset najpomembnejših.

Več

KAKO DELUJE toplotna črpalka?

Delovanje toplotne črpalke ni zapleten proces kot si mnogi predstavljajo. Če bi ga primerjali z drugimi tehnološkimi napravami, bi lahko rekli, da je podobno delovanju hladilnika ali klimatske naprave, le da je proces obrnjen. Hladilnik živila hladi tako, da jim toploto odvzema in jo oddaja v prostor, toplotne črpalke pa toploto črpajo iz vode, zemlje ali zraka in jo v krožnem procesu dvignejo na višjo temperaturo ter prenesejo na vodo v ogrevalnem sistemu. Prav tako je zmotna predstava, da je toplotna črpalka v uporabi samo del leta, zgolj v ogrevalni sezoni, a temu ni tako. Toplotne črpalke lahko namreč uporabljamo vse leto, delujejo pa tudi v najbolj ekstremnih podnebnih pogojih, celo pri -25 stopinj Celzija.

Več

KAJ JE toplotna črpalka?

Toplotne črpalke predstavljajo univerzalni sistem za ogrevanje in hlajenje. Čist, učinkovit in okolju prijazen sistem je enostaven za uporabo, cenejši od ostalih energentov, uporabnik z njim nima nobenih skrbi in dela. Izkoristek je v primerjavi z drugimi energenti višji, kar posledično omogoča nižjo cena ogrevanja. S pomočjo toplotne črpalke lahko ogrevamo prostore, segrevamo sanitarno vodo ali prostore hladimo.

Več