Reference

OGROMNI HIŠI V IDRIJI ZIME NE PRIDEJO VEČ DO ŽIVEGA 

Gospod Radovan, znan po premišljenem pristopu k sprejemanju odločitev, se je odločil za zamenjavo starega ogrevalnega sistema na pelete. Dve leti je temeljito raziskoval trg, primerjal cene in kakovost različnih toplotnih črpalk. Zaradi ostrih zim v Idriji in potrebe po zanesljivem delovanju pri nizkih temperaturah, je izbral toplotno črpalko KRONOTERM.
ADAPT Idrija

Osnovni podatki

Tip objekta: družinska hiša 

Lokacija: Idrija, Slovenija 

Naprava: ADAPT 

Toplotni vir: zrak-voda 

Gospod Radovan je znan po svojem premišljenem pristopu k sprejemanju odločitev. Pri vsaki pomembni investiciji temeljito pretehta vse možnosti. Ko je začel razmišljati o zamenjavi starega ogrevalnega sistema na pelete, je dve leti posvetil raziskovanju trga, primerjanju cen in kvalitete različnih toplotnih črpalk. 

Od peletov do toplotne črpalke

Radovanova dvonadstropna hiša v Idriji, velika približno 220 kvadratnih metrov, je dom sedmih družinskih članov. Do leta 2020 so se ogrevali s peleti, kar je zahtevalo veliko dela in časa. Zaradi starosti in fizičnih omejitev je začel iskati enostavnejšo rešitev.  

 

Gospod Radovan, ki vedno razmišlja dolgoročno, je iskal enostavnejšo in bolj učinkovito rešitev za ogrevanje. Toplotna črpalka ADAPT se je izkazala za najboljšo izbiro. 

Mrzle zime so predstavljale dodaten izziv

Idrija je znana po ostrih zimah, kjer temperature pogosto padejo tudi do minus 10 stopinj Celzija. Večina toplotnih črpalk na trgu ne zagotavlja zanesljivega delovanja pri tako nizkih temperaturah. KRONOTERM pa je bil eden redkih ponudnikov, ki je zagotavljal brezhibno delovanje tudi v najhladnejših dneh. To je bila ključna prednost, ki je prepričala gospoda Radovana. 

ADAPT Idrija

Previdna odločitev

Gospod Radovan je obiskal številne sejme in si ogledal različne domače in tuje proizvode. KRONOTERM ga je prepričal s svojo izjemno odzivnostjo in pripravljenostjo odgovoriti na vsa njegova vprašanja. Naša podpora strankam je bila ključna pri njegovi odločitvi, saj smo mu zagotovili takojšen servis v primeru težav. 

Premagovanje družinskih pomislekov

Pred montažo toplotne črpalke je moral gospod Radovan prepričati še svojo družino. Največji pomisleki so se pojavili zaradi načrtovane postavitve črpalke pod okno spalnih prostorov, kjer pa danes zaradi izbire ene najtišjih toplotnih črpalk v Evropi njegova žena in sin še naprej uživata v mirnem spancu. 

ADAPT Idrija

V enem dnevu do toplotne črpalke

Montaža toplotne črpalke je bila izvedena hitro in profesionalno, v enem delovnem dnevu. Gospod Radovan je bil navdušen nad celotnim procesom in učinkovitostjo ekipe. 

Prihranki so občutni

Gospod Radovan z družino je nadvse zadovoljen tudi z letnimi prihranki ob prehodu na toplotno črpalko. Prej je za ogrevanje s peleti porabil približno pet ton letno, kar ga je stalo 1350 evrov. Letos pričakuje, da bo strošek ogrevanja znižan na 800 do 900 evrov. Poleg prihrankov je navdušen tudi nad delovanjem črpalke pri nizkih temperaturah. 

 

Pojdite po stopinjah gospoda Radovana in poskrbite za toplino in učinkovitost svojega doma s toplotno črpalko KRONOTERM ter nas kontaktirajte tukaj.  


Oznake: , , , , , ,